به گزارش گروه اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»معصومه ابتکار که به دعوت گروه دانش شبکه چهار، حدود یک ساعت میهمان برنامه « 1.618» بود، سخنانش را اینطور آغاز کرد که خداوند بهشتی را در زمین برای ما قرار داده است تا ببیند چگونه با این بهشت دنیوی رفتار می کنیم و اصلا به خاطر رفتارمان لایق بهشت دیگری هستیم یا همین بهشت زمین را هم نابود می کنیم.
مجری برنامه در ادامه با اشاره به یادداشت منتشر شده وی در گاردین، از او پرسید که شما سیاستمدارید، فعال اجتماعی هستید یا حافظ محیط زیست که ابتکار گفت: به نظرم یک فعال محیط زیست باید فعال اجتماعی و سیاستمدار نیز باشد چرا که همه این ها به هم پیوسته اند.
او ادامه داد: یکی از عوامل تخریب محیط زیست به خاطر جنگ و خشونت هایی است که در دنیا وجود دارد. نمی توان دغدغه محیط زیست داشت اما دغدغه صلح نداشت یا دغدغه محیط زیست داشت و دغدغه نظام مدیریتی مطلوب را نداشت.
به گفته ابتکار، اگر به این قضایا تک بعدی نگاه شود، نتیجه مطلوب که حفظ محیط زیست است، حاصل نمی شود.
او که در یادداشت گاردین نوشته بود دستیابی به صلح تبدیل به توهم شده است، در این باره توضیح داد: به این معنا که ناکارآمدی ها زیاد شده است و کسانی هستند که نمی خواهند ساختارهای کارآمد روی کار بیایند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به این پرسش که کلید رسیدن به صلح چیست، گفت: این صلح باید از خودمان آغاز شود و اول باید خودمان به صلح برسیم. مطامع فردی و خودخواهی را قربانی کنیم و در برابر خواسته های حق تعالی سر تعظیم فرود آورده و بنده خوب خدا باشیم.
او با بیان اینکه برای رسیدن به صلح باید از خودمان شروع کنیم، بعد در ارتباط با انسان های دیگر و سپس با محیط زیست که همان کلید سبز است، خاطرنشان کرد: می باید «صلح» را محور ارتباطات و رفتاهاریمان قرار دهیم تا دوستی پایدار با انسان با طبیعت، رنگ تحقق یابد.
مجری برنامه از ابتکار پرسید یکی از مسوولان پیشین سازمان در یادداشتی نوشته بود که رئیس جدید، محیط زیستی را تحویل می گیرد که به میدان مین شبیه است، چطور قرار است این مین ها را خنثی کنید؟ او پاسخ داد: اولین راهکار این است که از فرصت ها استفاده کنیم، با فضای نشاط و امید به وجود آمده می توان برای حل بسیاری از مسائل و رویه ها بهره برد.
به گفته او در گذشته، سوء مدیریت دولت نیز عامل برخی از مشکلات به وجود آمده در حوزه محیط زیست بود و سازمان محیط زیست بنا دارد با شرایط به وجود آمده، بسیاری از این مشکلات را از میان بردارد.
ابتکار گفت: امروز نیازمند توسعه پایدار هستیم و اگر بتوانیم این توسعه را به درستی مدیریت کنیم رویکردها و رویه های گذشته به محیط زیست نیز اصلاح می شود و می توان به رفع مشکلات مبتلابه حوزه محیط زیست کشورمان امیدوار بود.
او که در برنامه شب گذشته، یک سیب را به کره زمین تشبیه کرده بود با تقسیم آن وضعیت محیط زیست کره خاکی را برای ببنندگان تشریح کرد و افزود: با وجود اینکه یک چهارم کره زمین، خشکی است تنها نیمی از آن قابل زندگی برای بشر است و از این میزان، بخشی از آن دارای خاک قابل بهره برداری است.
ابتکار تصریح کرد: خاک بسیار ارزشمند است و زمانیکه می گوییم فرسایش خاک یا آلودگی خاک یا شور شدن آن، متوجه این نیستیم که چه آسیب بزرگ و جبران ناپذیری را به جهان زیستی وارد می کنیم. با ادامه شیوه های اشتباه در کشاورزی، داریم از طبیعت بهره کشی می کنیم.
او تاکید کرد: باید به گونه ای با طبیعت رفتار شود که مداخله ای در نظم آن اتفاق نیفتد و همیشه نسبت طلایی طبیعت یعنی همان عدد 1.618 در شیوه زندگی ما نیز برقرار باشد.
ابتکار اولویت برنامه ای خود را خروج طبیعت از شرایط بحرانی عنوان کرد و افزود: متاسفانه رودخانه ها، تالاب ها و جنگل ها شرایط ناگواری دارند و باید به شرایط آنان رسیدگی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان وعده داد که همه تلاش خود را بکار می گیرد تا از محیط بانان حمایت کند.
گفتنی است برنامه «1.618» که چند شبی است روی آنتن شبکه چهار می رود، به تهیه کنندگی محمدفواد صفاریان پور هر هفته شنبه، یک شنبه و دوشنبه شب ها ساعت 21:15 برای علاقه مندان به موضوعات گردشگری و طبیعت گردی از قاب تلویزیون به نمایش در می آید.