آمریکا هر گاه در مسائل منطقهای خود دچار بنبست میشود درخواست دوستی را به صورت گسترده مطرح میکند و دستکش مخملی را بر دست میکشد ...
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - حمید سطوتی؛ مسئله ما با آمریکا فقط خاطرات تلخ گذشته ما از آمریکا نیست. آمریکا در ابعاد مختلف خیانت ها و جنایت های متعددی علیه کشور ما طراحی کرده است. اقدامات سیاسی نظیر حمایت از رژیم شاه، هدایت کودتای ۲۸ مرداد، اعمال و تحمیل سیاست های خود به ملت ایران از طریق رژیم طاغوت و مسائلی نظیر ۱۶ آذر و ۱۳ آبان ۴۲ و ۵۷، پناه دادن به شاه و ضّد انقلاب، اعمال فشار علیه ایران در فضای بین المللی بعد از انقلاب، تلاش برای براندازی و حمایت از گروه های مخالف جمهوری اسلامی، اعمال آپارتاید علمی و تبلیغات خلاف واقع در مورد نقض حقوق بشر در ایران و تبلیغ ایران به عنوان حامی تروریسم، در بعد فرهنگی سامان دادن تهاجم فرهنگی قبل و بعد از انقلاب و حملات رسانه ای علیه مردم ایران، در بعد اقتصادی انهدام کشاورزی در ایران با اصلاحات ارضی انقلاب سفید و تبدیل ایران به بازار مصرف آمریکا و تحریم های یک جانبه علیه مردم ایران بعد از انقلاب و در بعد امنیتی و نظامی ارسال مشتشاران نظامی، دخالت در شکنجه و غارت رژیم پهلوی، تحریک صدام به جنگ، حضور نظامی و حمله به طبس و کشتی های کشور و پایگاه های نفتی و هواپیمای مسافربری، تحویل اطلاعات سری ایران به عراق، تامین نیاز تسلیحاتی عراق و ... جزو این اقدامات است.
موضوع مذاکره با آمریکایی ها از سوی دولتمردان آمریکایی و ایرانی گاه و بی گاه مطرح می شود. جدا از اینکه پیش از این در چند مرحله، سابقه چنین درخواستی به صورت وسیع، تحلیل این درخواست ها و شرایط زمانی آن به وضوح نشان می دهد که آمریکا هرگاه در مسائل منطقه ای خود دچار بن بست می گردد درخواست دوستی را به صورت گسترده مطرح می کند و دستکش مخملی را بر دست می کشد که این در واقع نوعی فریب و تاکتیک است.
به چند دلیل مشخص ایران نباید پیشنهاد مذاکره را بپذیرد، در ادامه به چند مورد از دلایل خود اشاره می کنیم:
1– فاجعه کودتای 28 مرداد برای اکثر سیاسیون و ملت روشن است، همان کودتایی که مصدق را با تمام خوش خدمتی هایش به آمریکا کنار زد. هنگام کودتا تنها گارد محافظ منزل مصدق به فرماندهى سرهنگ ممتاز بود که به او وفادار ماند. دخالت آمریکا در کودتا از نظر تمامى کارشناسان سیاسى محرز است و اگر کودتاچیان از حمایت آمریکا برخوردار نبودند هرگز دست به عمل نمى زدند. پس از به قدرت رسیدن دولت کودتا آمریکا ضمن در اختیار گذاشتن کمک هاى اقتصادى بلاعوض، ارتش و نیروى امنیتى آن را با تجهیزات و کارشناسان خود تقویت نمود و بسرعت رژیم شاه را به یکى از محکمترین پایگاه هاى خود در سراسر جهان تبدیل کرد.
دولت آمریکا بارها از منتشر کردن اسناد دخالت خود در کودتاى 28 مرداد خوددارى کرده است. ریچارد نیکسون در کتاب «1999پیروزى بدون جنگ» ضمن اعتراف به دخالت مستقیم آمریکا در کودتا مى گوید: «عملیات پنهانى آیزنهاور رژیمى را در ایران بوجود آورد که به مدت یک ربع قرن نه تنها به منافع آمریکا، بلکه به منافع مردم ایران (!) و دوستان و متحدان ما در منطقه نیز خدمت کرد.»
2- رژیم شاهنشاهی ایران از سال 1342 با طرح و اجرای اصلاحات ارضی به مدرنیزاسیون جامعه و اقتصاد ایران آن هم به سبک خاص خود پرداخت. آمریکا توانسته بود سلطه اقتصادی خود را بر ایران تحمیل کند و در کنار تبدیل ایران به بزرگترین بازار صادرات برای کالای ساخت خود، دلارهای حاصل از فروش نفت ایران را جذب اقتصاد خود و کشورهای اروپای غربی نماید. به طوری که واردات ایران از آمریکا از 170.4 میلیون دلار، در سال 1344 به 487.3 میلیون رسیده بود و موازنه صادرات و واردات غیر نفتی ایران و آمریکا 443.5 – در سال 1353شد.
از ابزارهای دیگری که نقش مهمی در غارت منابع ملی ایران و خروج سرمایه های ایران داشتند شرکت های مختلف آمریکایی بودند که در بعضی آمارها در سال 1357 به 40 شرکت بالغ می شود. بعضی از این شرکت ها که در بازار ایران نقش مهمی داشتند عبارتند از جنرال دینایسکس، رامبلر، شورلت، جنرال موتورز، پپسی کولا، کوکاکولا، فیلکو، هیوز، وستینگهاوس و ....
با حضور مستقیم و غیر مستقیم صنایع و شرکت های آمریکایی و صنایع وابسته و مونتاژ داخلی، شریان اقتصاد ایران به دست آمریکایی ها افتاده بود و خون ارزان نفت ایران به راحتی در رگ های اقتصاد آمریکا به جریان افتاده بود.
3 - در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و در حالی که آمریکا نگران متلاشی شدن یکی از مهمترین متحدان منطقه ای خود بود، در 14 دی ماه 1357 ژنرال رابرت.ای هایزر از فرماندهان عالیرتبه ارتش آمریکا و معاون فرماندهی ناتو وارد تهران شد. نکته جالب اینکه هایزر ورود خود را نه به شاه و نه دولت ایران اطلاع نداد! ماموریت هایزر در ایران شامل چند مورد اساسی بود.
اول آن که وفاداری ارتش به دولت بختیار را تامین کند تا شاید بتواند پایه های دولت بختیار را به عنوان دولت آینده ایران مستحکم کند. مورد دوم آنکه امکان یک کودتای نظامی علیه جنبش انقلابی-اسلامی ایران را بررسی کند و در نهایت آن که تمامی تصمیمات و کنش های سیاسی ژنرال های شاه را به کنترل خود درآورد تا آنها هیچ تصمیمی را بدون خواست او اتخاذ نکنند.
4 - انقلاب اسلامی ایران برای منافع حیاتی آمریکا و اولویت های سیاست خارجی این کشور فاجعه ای بزرگ بود. این انقلاب ترتیبات امنیتی خاورمیانه را که آمریکایی ها از دهها سال پیش ترتیب داده بودند، بر هم زد و دست آمریکا را برای استفاده از منابع اقتصادی ایران و قدرت نظامی شاه برای پیشبرد مقاصد بین المللی اش بست. یک سال بعد اشغال سفارت آمریکا در تهران (که بیشتر به شعبه یک سازمان اطلاعاتی امنیتی شبیه بود) فاجعه جدیدی برای آمریکا بوجود آورد.
اسناد بسیار مهمی در لانه جاسوسی کشف شد و گروگان هایی نیز از طرف مقابل گرفته شد، واشنگتن امیدوار بود با یک عملیات ماهرانه کماندویی و هوابر ضمن کشتن محافظان و دانشجویان، گروگان ها را آزاد کرده و درس سریع و خشنی به جمهوری اسلامی بدهد. با توجه به اینکه تمام تمهیدات و پیش بینی های نظامی و فنی صورت گرفته بود، شکست عملیات به این شکل قاطع منجر به حیرت و بهت فرماندهان نظامی ارتش آمریکا گردید و با معیارها و موازین آنها به هیچ عنوان قابل توجیه نبود.
5 - یکی از مهمترین راهکارهایی که آمریکا در برابر کشوهایی که به انحای گوناگون در برابر سیاست زیاده خواهانه ایالات می ایستند و با برچسب های مختلف حمایت از تروریسم، تلاش برای دستیابی به سلاح های کشتار جمعی و نقض حقوق بشر متهم می شوند، استفاده از حربه های اقتصادی است. یکی از سیاست های اقتصادی در برابر کشورهای مخالف اعمال تحریم است. آمریکا با اعمال تحریم های یک سویه و ناعادلانه خود بوسیله نفوذ خود در نهادهای اقتصاد بین المللی و همچنین برتری سیاسی خود، می کوشد کشورهای متعارض را با چالش روبرو سازد و آنان را به پذیرش سیاست ها و خط مشی های خود مجبور نماید.
با توجه به اینکه تحریم اقتصادی ایران که از یک سو تجارت با ایران و از سوی دیگر سرمایه گذاری در صنایع گاز و نفت ایران را در حد 20 میلیون دلار محدود می سازد، لابی صهیونیست کنگره آمریکا کوشیده است به اتهام دستیابی ایران به سلاح های کشتار جمعی و مخالفت با روند صلح خاورمیانه، ایران را تحت فشار قرار دهد و این کشور را تحریم کند. در یکی از دلایل این تحریم آمده است که چون منبع درآمد ایران نفت بوده و ایران اکثر درآمد خود را صرف کسب سلاح های کشتار جمعی می کند، باید جلوی این مسئله را گرفت و منبع درآمد را قطع نمود.
6 - پس از پیروزی های نیروهای جمهوری اسلامی در سال 1364، احتمال پیروزی ایران در جنگ قوت گرفت و این موجب هراس آمریکا و رژیم های وابسته به غرب در منطقه گردید. سیاست آمریکا بر ممانعت از پیروزی ایران در جنگ قرار گرفت و برای نیل به این منظور، نیروی دریایی آمریکا وارد منطقه خلیج فارس شد.
در این دوران رژیم عراق به شکل وسیع اقدام به حمله به نفتکش ها و پایانه های نفتی ایران نمود تا از لحاظ اقتصادی ایران را در جنگ به زانو درآورد؛ عراق در نیل به این منظور از مقابله به مثل ایران وحشت نداشت؛ چرا که نفتش را به واسطه کویت صادر می کرد. هنگامی که ایران نفتکش های کویتی را به خاطر همکاری با عراق به تهاجم تهدید کرد، فرصت خوبی برای واشنگتن به وجود آمد تا به بهانه حفاظت از نفتکش های کویتی نیروی بیشتری وارد خلیج فارس کند و مستقیماً با ایران درگیر شود. در این برهه آمریکایی ها همچون یک متحد مستقیم عراق، ابتدا به حمله به پایانه های نفتی بی دفاع ایران پرداختند و سپس به ناوچه های نیروی دریایی ایران حمله کردند.
در انتها باید خاطرنشان کرد که ما در انقلاب، نه قدرت نظامی داشتیم، نه قدرت سیاسی بودیم و نه با وجود منابع سرشار، قدرت اقتصادی بالفعل؛ امام از دل مبارزه همین را یافت و با همین رأس استکبار در دنیا و نه بزرگ، قدرت نمادین و معنوی برای انقلاب اسلامی در دنیا ایجاد کرد. به این ترتیب ما به مهم ترین محور تحولات جهانی تبدیل شدیم. این که آمریکا دنبال مذاکره به هر قیمت است و طرفداران آمریکا و مرعوبین یا ساده لوحان و کج فهمان داخلی هم به همین مسئله اصرار دارند، برای همین است.
برای همین است که آنها حمله شان را روی زدن همین نقطه متمرکز کرده اند. در فتنه ۸۸ هم دیدید حمله اصلی و دعوای اصلی سر همین مسئله بود. فقط به دنبال این هستند که یک عکس از دو مسئول عالی ایرانی و آمریکایی منتشر شود که بگویند ابرقدرتی کامل شد و این اپوزیسیون نسبت به نظام سلطه بین المللی از بین رفت.
این است که گری سیک می گفت: «خواست ما و دولت آمریکا این است که دین در سیاست دخالت نکند. البته هر کس که بخواهد می تواند آزاد باشد و آن قدر نماز بخواند و تسبیح بچرخاند که پوست انگشت و پیشانی اش ضخیم شود. من در ایران روشنفکرانی را دیدم که اشاره های ما را دنبال می کنند. آن ها شش لولی بالا برده اند تا هر کس و هر چه با آمریکا ناسازگار است، هدف قرار بدهند.»