گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ چه از نظر این منظر که مسئله مهم امروز ما پیدا کردن راه درستی برای مبارزه با امریکاست و چه از این منظور که بنا کردن تمدنی بر پایه اسلام نیازمند فهم راه های غلط طی شده تا کنون است، شناختن امریکا مقوله ای مهم است. اما خلاف برخی از تصورات راجی شناختن امریکا علی رغم تاریخ ظاهرا کوتاهش کار آسانی نیست.
علی الخصوص برای اهالی مشرق زمین امریکا و رفتار مردمان و حاکمان آن و پیچیدگی های ساختارهای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی آن تا حد زیادی دور از ذهن نیست. عدم درک درست از دنیای غرب واین به اصطلاح جامعه جهانی به سرکردگی امریکا امکان دارد به اتخاذ تصمیمایت غیرقابل قبول در حیطه سیاست خارجی و حتی داخلی منجر شود.
سایه های قدرت، شورای روابط خارجی و قدرت آمریکا: نوشته جیمز پرلاف و ترجمه کریم میرزایی، شورای روابط خارجی در ایالات متحده دارای جایگاه بسیار ویژه ای است. این شورا که متشکل از ثروتمندان و منتقدان اصلی گرداننده سیستم در آمریکاست در حقیقت تعیین کننده محوری رفتارهای سیاسی آمریکاست که معمولاً به نقش بسیار عمیق این شورا بر سیاست های خارجی و حتی داخلی ایالات متحده توجهی نمی شود.
شناخت این شورا و نیز تشکل دهندگان اولیه آن مانند میلیاردرهای معروفی مثل راکفلر و کارنگی تا حد زیادی به درک ماهیت قدرت و نحوه تصمیم گیری سرمایه سالارانه اقلیتی بسیار اندک برای سیاست های دولت آمریکا کمک می کند.
آفت آمریکایی،برملاسازی امپراتوری آمریکا: موضوع کتاب حاضر، شرح ابعاد مختلف سلطه آمریکا و روحیه سلطه آمیز این کشور است. این نوشتار، با هدف عمیق تر نمودن فهم انتقادی در سطح جهان و آماده کردن انسانیت برای مبارزه های ضد امیرایالیستی تدوین شده و مشتمل بر سه بخش و شانزده فصل است.
در این راستا تلاش شده تا تصویری از تاریخ «امپریالیسم آمریکایی» ارائه شده، مسیر رفتارهای سفیدپوستان با بومیان آمریکا دنبال و فراگیری امپریالیسم در حوزه اقتصادی به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم تحلیل شود. سپس در بخش دوم کتاب، موضوع جغرافیایی سیاسی و اقتصاد سیاسی امپریالیسم آمریکا مدنظر قرار گرفته است. بخش سوم کتاب، با عنوان «مقاومت» شامل مباحثی در زمینه رویارویی با امپریالیسم و شیوه های مبارزه با آن و مقاومت در برابر سلطه آمریکایی و حفظ تمامیت استقلال کشورها است.
امپراطوری رو به مرگ امپریالیسم آمریکا و مقاومت جهانی:تبیین چگونگی برپایی طرح های نظامی، اقتصادی و فرهنگی امپریالیستی ایالات متحده آمریکا و چالش های آن در قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم می باشد که با استناد به سخنان بسیاری از اندیشمندان این عرصه تدوین یافته است.
نگارنده در بخش اول با عنوان ساخت بندی ها و ساخت گشایی ها امپریالیسم به همان چیزی که ویلیامز تاریخ دادن تجدید نظر طلب آمریکایی آن را آغوش گرم و نرم امپراتوری خوانده می پردازد و در بخش دوم تلاش های مستمر نظامی و اقتصادی ایالات متحده برای حفظ سلطه جهانی خود و تاثیر گذشته و حال این تلاش ها بر مسایل انصاف و عدالت را پی گیری نموده و علاوه بر آن بررسی می کند «سرمایه داری امپریالیستی آمریکا» چه میزان الهام بخش نظم و نسق بخشی اقتصادی و فرهنگی جهان است. بخش پایانی نیز، نگاهی است به شبکه های جهانی و بالقوه مقاومت و دیدگاه های آنان در برابر «اندیشه های امپریالیستی» آمریکایی.
قدرت پنهان در آمریکا: مولف: مایکل کالینز پایپر، این کتاب به قدرت و ثروت چشمگیر یهودیان نمی پردازد، بلکه چگونگی استفاده ای جامعه یهود- به اتفاق هسته ای مرکزی بنیادگرایی مسیحی- از ثروت، قدرت و نفوذ خود در سیاست های آمریکا در قبال اسرائیل و اعراب رابررسی می کند.
حمله ای آمریکا به افغانستان و عراق، پس از حادثه ای تروریستی یازده سپتامبر، پی آمد مستقیم سیاست و خط مشی آمریکا در خاورمیانه است، سیاستی که «لابی یهودیان» در واشینگتن دیکته اش می کند و رسانه های انحصاری آمریکایی- یهودی به آن دامن می زنند.
استعمار فرانو- نظام سلطه در قرن 21 ام: اثر جواد منصوری، در متنی که برای معرفی کتاب نگاشته شده است می خوانیم: پس از شکست نسبی و سپری شدن دوران حاکمیت فراگیر دو نوع سلطه استعمار مستقیم و غیرمستقیم، در سه دهه اخیر، سلطه استعمار نامرئی از طریق جهانی سازی به اجرا درآمد، نظام سرمایه داری برای تسلط بر بازارهای جهانی و عدم تعهد در قبال دیگران و هزینه های دولت های وابسته و دست نشانده، سیاست مشابه سازی فرهنگی و ارزشی و از بین بردن فرهنگ های بومی، ملی ونژادی و دینی را استراتژی بلندمدت سلطه جهانی خود قرار داد.
جریان جهانی سازی یا غربی سازی ابتدا با پیوند فرهنگ و تکنولوژی و سپس با یکپارچه کردن بازارها از طریق سازمان تجارت جهانی و بعد با برقراری نظم نوین جهانی روند تکمیل و تحکیم سلطه فرهنگی اقتصادی و سیاسی بازار را دنبال کرده است.
لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا: نویسنده: جان جی مرشایمر، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو و استفن ام والت، استاد روابط بین الملل در کندی اسکول دانشگاه هاروارد، کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» با صرف سه سال تحقیق و پژوهش تحت عنوان «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» در مارس سال 2006 ابتدا به شکل مقاله ای در 82 صفحه منتشر شد به این ترتیب شبکه لابی صهیونیستی برای اولین بار به عنوان مالک آمریکا با جدی ترین چالش روبرو شد. این کتاب به 10 زبان مختلف ترجمه شد.
نگاه انتقادی به سیاست آمریکا: گفت و گو با نوام چامسکی(استاد، محقق و نویسنده برجسته و معروف آمریکایی منتقد هژمونی غرب و سیاست های آمریکایی در حوزه داخلی و خارجی)
در برابر جریان های رسانه ای به ظاهر بی طرفانه خبری، صدای فردی تنها و سازش ناپذیر مقاومت می کند، نوام چامسکی، اندیشمندی تندرو که در سن 73 سالگی نماد مقاومت فرهنگی به شمار می رود و از دوران جنگ ویتنام دست به افشاگری زده است.
نوام چامسکی در این گفت و گوهای آزاد و جسورانه، ساز وکار جامعه مبتنی بر اقتصاد آزاد، اقتصاد نادیدنی و مراکز قدرت را ترسیم می کند.
او مدعی می شود: در پس بی طرفی ظاهری سیستم رسانه ای، پیش فرض هایی نهفته اند که چون آشکار می شوند، فرو می ریزند و به همین دلیل گفت و گو با نوام چامسکی پادزهری است علیه شواهد کاذب.
کتاب آمریکا 1(ویژه دکترین امنیت ملی بوش در خاورمیانه)
مطالعه مجموعه استراتژی ها و دکترین های امنیتی روسای جمهور آمریکا(بعد از فروپاشی نظام دو قطبی) نشان می دهد که بخشی از منافع و تهدیدات سطح بالایی آمریکا در این منطقه تعریف گردیده است و همواره بخش مهمی از این اسناد به خاورمیانه و کشورهای آن اختصاص داشته است. نظر به اهمیت منطقه خاورمیانه، اولین شماره کتاب آمریکا ویژه «دکترین امنیت ملی بوش در خاورمیانه» می باشد به موضوع حضور آمریکا در این منطقه می پردازد.
کتاب آمریکا 2(ویژه سیاست های امنیتی ایالات متحده در عراق) در این کتاب سعی گردیده تا اهداف و سیاست های آمریکا به ویژه بخش های امنیتی آن از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد. این کتاب حاوی 8 مقاله می باشد.
کتاب آمریکا 3(ویژه روابط آمریکا- اسرائیل) در این کتاب، سعی شده طی 8 مقاله، علاوه بر بررسی پشینه مراودات آمریکا و اسرائیل و نیز منافع دو طرف در تعمیق آن، به طورخاص به جایگاه یهودیان و چگونگی عملکرد لابی یهود در سیاست گذاری های واشنگتن به ویژه سیاست خارجی و ارائه کمک های مالی و نظامی به تل آویو پرداخته شود.
کتاب آمریکا 4(ویژه نومحافظه کاران در آمریکا)، نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2000 میلادی، بیش از آن که مبین ورود دوباره جمهوری خواهان به عرصه قدرت باشد، نشانگر آغاز دورانی بودکه در آن پدیده ای با عنوان «نومحافظه کاری» در صحنه ایالات متحده فرصت و مجال حضور یافت.
کتاب حاضر با هدف ارائه شناختی مناسب تر از دیدگاه ها و عملکردهای این گروه تدوین شده است، در بخش نخست که خود حاوی یک مقدمه و پنج فصل می باشد، نویسنده با اشاره ای کوتاه به روند تاریخی شکل گیری این ایده، تلاش خود را بر شناخت مروجینپ شاخص ایده نو محافظه کاری در نهادهای سیاسی و نظامی ایالات متحده، معطوف نموده است. بخش دوم کتاب، با ارائه پنج مقاله تحلیلی تلاش نموده تا بازخورد رفتارها و عملکرد این مکتب فکری را در مقاطع و موقعیت های خاص به رشته تحریر درآورد.
کتاب امریکا (ویژه نظام انتخاباتی امریکا) در این پژوهش، تلاش بر آن است تا کلیه ابعاغد سیاسی، حقوقی، بین المللی، تاریخی، فلسفی و جامعه شناسی مربوط به نظام انتخاباتی امریکا مورد کالبد شکافی قرار گیرد. کتاب حاضر دارای هشت مقاله مجزا بوده که ابعاد مختلف موضوع را تبیین می نماید. مطالب این کتاب به گونه ای تنظیم شده است که خواننده گام به گام در جریان مباحث نظام انتخاباتی و جایگاه سیاست خارجی در انتخابات امریکا قرار می گیرد.
کتاب امریکا (ویژه دیپلماسی عمومی در امریکا) در این کتاب، پیشینه، مفهوم، ابعاد ساختاری، طراحی، سیاست گذاری، اجرا، اهداف و میزان تأثیر دیپلماسی عمومی و جایگاه آن در استراتژی امنیت ملی امریکا در مبارزه با تروریسم به ویژه در قبال جهان اسلام (خاورمیانه و ایران) مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین تقابل ایران و امریکا طی نیم قرن گذشته از ابعاد مختلف بررسی شده، راهکارهایی نیز برای بهینه سازی و بهره مندی از شرایط و فرصت های حاصل از رویکرد یک جانبه گرای امریکا در سطح بین المللی و منطقه ای پیشنهاد و ترسیم گردیده است.
کتاب امریکا ویژه دکترین امنیت ملی امریکا: در این کتاب مبانی نظری، گذشته، حال، آینده، مقولات انرژی، جغرافیای نظامی، ژئوپلیتیک تشیع، تروریسم، سلاح های کشتار جمعی، امنیت جهانی و جهانی سازی امنیت، چالشگران بالقوه و بالفعل، افکار، ابزار، افراد و نهادها در دکترین امنیت ملی امریکا با تأکید بر رویکرد خاورمیانه ای این کشور مورد مداقه قرار گرفته است.
کتاب امریکا ویژه بررسی اسناد استراتژیک امنیت ملی امریکا پس از جنگ سرد: کتاب حاضر تلاش دارد در چند بخش، محورهایی چون تبیین شکل کلی اسناد استراتژیک امنیت ملی و ساختار آن، شرایط و زمینه های داخلی و بین المللی که موجب جهت گیری خاصی در تنظیم سند شده است، ارتباط اسناد مختلف با یکدیگر، محوریت اصلی اسناد، تحلیل محتوا، ارتباط سند با جمهوری اسلامی ایران و تأثیرگذاری یا تأثیرپذیری اسناد از ایران یا بالعکس، و نهایتا ارائه برآورد و نقد سند از منظر نتایج و پیامدها را مدنظر قرار دهد.
کتاب جنایات جنگ در ویتنام: نویسنده: براتراند راسل،اشاره به جنایت های ارتش امریکا در ویتنام دارد برای مثال در 16 مارس 1968 میلادی، 347 تا 504 شهروند غیرنظامی جمهوری ویتنام جنوبی توسط سربازان ارتش امریکا به قتل رسیدند. اکثر قربانیان غیرنظامیان زن وکودک بودند. قبل از قتل، برخی از قربانیان مورد تجاوز، شکنجه و قطع اعضا نیز قرار گرفته وم برخی از اجساد نیز توسط سربازان قطعه قطعه شده بود.
لابی اعراب و سیاست خارجی امریکا: وقتی موضوع سیاست ایالات متحده در قبال منازعه اسرائیل و فلسطین مطرح می شود، پرسش این است که آیا اعراب هم در ایالات متحده لابی قدرتمند دارند؟ یا همان طور که برخی بیان کرده اند واقعیت این است که گروه های طرفدار اعراب در مقایسه یا لابی طرفدار اسرائیل آن چنان ضعیف عمل کرده اند که گوی اصلا وجود ندارند.
چرا رهبران دروغ می گویند: دروغ عامل کلیدی در حکومت بوش است، کسی که امریکا را برای حمله به عراق تحت فشار قرار داد و پیش از 19 مارس 2003 مدعی بود که مطمئن است صدام حسین سلاح کشتار جمعی دارد. سران دولت بوش مدعی بودند که گفته هایشان بر مدارک موثقی استوار است و طرفداران جنگ خارج از دستگاه حکومتی به طور مکرر این ادعاها را تکرار کردند. به تدریج دسته سرایندگانی ایجاد شدند که هم صدا نوای جمهوری خواهانه سرمی دادند و تو انستند در متقاعد کردن مردم امریکا درباره خلع سلاح عراق و عزل صدام کمک شایان توجهی کنند.
چپ جدید در امریکا لاتین: امریکای لاتین منطقه ای است که همواره بستر تحولات عمیق سیاسی، امنیتی، اقتصادی بوده و توجه متفکران و تحلیل گران علم سیاست را به خود جلب کرده است. تقریبا از دو قرن پیش، دولتمردان امریکایی در عرصه های مختلف به این منطقه توجه خاص داشته اند که مصداق بارز ان را می توان در ارائه و کاربست دکترین مونروئه در منطقه امریکای لاتین دید که در سال 1823 و با کنار زدن استعمار گران اروپا (اسپانیا و پرتغال) از این منطقه، به طور عملی درصدد تسلط بر ثروت ها و منابع این منطقه بر آمد.
امنیت ملی دولت اوباما (ارزیابی دوباره دکترین بوش) نویسنده: استانلی رنشون موسسه مطالعات امریکا او در این کتاب تلاش می کند به صورت طرفدارانه بررسی کند که دکترین بوش آن گونه که باید فهمیده می شد و باید بشود، نشده است. از نظر او، منتقدان دکتری بوش تا به امروز نتوانسته اند جایگزین متقاعد کننده ای برای این دکترین ارائه بدهند.
حتی اوباما نیز که در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری 2008 نوک حملات خود را به دکترین بوش نشانه گرفته بود هنوز نتوانسته است دکترینی به نام دکترین اوباما پی ریزی کند. با این حال، رنشون به دقت و ظرافت توضیح می دهد که اوباما همچنان در بسیاری از سیاست های خود به ویژه در حوزه سیاست خارجی از دکترین بوش پیروی می کند.
این کتاب به منظور مطالعات در حوزه امریکا مناسب است.
بنام تروریسم به کام امریکا: نوشته کنت راث و ترجمه امیر شهریار امینیان ،در این کتاب 152 صفحه ای بیشتر به اقدامات غیرقانونی امریکا در جنگ با ترویسم با محوریت اعمال شکنجه در زندان های ابوغریب و گونتانامو پرداخته شده است. «تاریخچه شکنجه، شکنجه و تروریسم، به سوی ابوغریب و شکنجه در زندان های امریکا» عناوین برخی از مقالات این کتاب است.
مقاله ای در معرفی کتاب اکثریت خاموش: اثر دیوید و امی گودمن و ترجمه لیلا حسینی. غلبه سیاست و نقش تعیینکننده آن در رفتارهای غرب در مواجهه با دیگران، مسئلهای است که پس از 11 سپتامبر نمود بیشتری پیدا کرد و آشکارتر گردید. این مسئله در خود غرب نیز مورد توجه واقع شده است. کتاب حاضر که نوعی گزارش از وضعیت داخلی مردم آمریکا پس از حوادث 11 سپتامبر است، حاصل کار خبرنگاران و رسانههای مستقلی است که سعی در نشان دادن این واقعیت در درون نظام سیاسی آمریکا دارند.
این کتاب در پنج فصل تنظیم شده که بیشتر به ذکر حوادث و رخدادهای درون آمریکا اشاره دارد که در رسانههای آن منعکس گشتهاند. در فصل اول با عنوان «ایلیگارشی» به بررسی ارتباط شرکتهای بزرگ نفتی آمریکایی با مقامات آمریکا و منافعی که آنها در حمله به افغانستان و عراق کسب نمودهاند پرداخته میشود. در فصل دوم تا چهارم با عناوین سرکوب، خفقان و حبس با ذکر مصادیقی عینی از متن جامعه آمریکا، دروغ بزرگ مقامات آمریکایی مبنی بر آزادی و دموکراسی را آشکار میکند. در فصل پنجم نیز با عنوان جنگ روانی داخلی، به بررسی دروغهای رسانههای آمریکا در انحراف افکار عمومی میپردازد.
غول ناآرام: نویسنده: پیتر رادمن. در این کتاب، بخش قابل ملاحظهای از آسیبپذیری هژمونی و امنیت ملی ایالات متحده را پیشبینی و تبیین کرده است به گونهای که میتوان حوادث 11 سپتامبر را بخشی از پیشبینیهای صورت گرفته دانست اما در عین حال در برخی از موارد همچون تعریف اقتصاد ایالات به عنوان اقتصاد برتر و بدون مشکل جهان آن چه مطرح شده، همخوانی چندانی با آمار مستند مربوط به افول اقتصادی ایالات متحده ندارد. آثاری همچون غول ناآرام پیش از هر چیز مبین تناقض جکسونیستی حاکم بر سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا است. جکسونیسم بر مبنای دو پایه اعلانی و اعمالی (یا شعاری و عملی) قرار دارد. پایه اعلانی آن به شعارهایی همچون هدیه آزادی و ایجاد دموکراسی اختصاص دارد ولی پایه اعمالی آن بر محور منابع ملی و شاخصهای راهبردی دولت ایالات متحده استوار است. انتشارات: بنیاد غربشناسی.
دروغ بزرگ: اثری از تیری میسان متفکر فرانسوی که در آن به ابعاد مختلف ماجرای 11 سپتامبر پرداخته است و در این کتاب جنجالی تلاش کرده تا نشان بدهد این واقعه سناریویی طراحی شده توسط دولت آمریکاست و دروغهای فراوانی در خلال آن به مردم آمریکا و جهان گفته شده است. نظر به اهمیت جایگاه واقعه 11 سپتامبر در مشروعیت بخشی به سیاستهای کشورگشایانه دهه گذشته آمریکا مطالعه این کتاب میتواند تا حد زیادی به نشان دادن میزان فریبکاری و طمعکاری این کشور منجر شود.
محور شرارت: اثر حبیبالله فتاحی اردکانی. ایالات متحده آمریکا به عنوان مدعی سردمداری در جهان آشفته کنونی نقشهها و راهبردهای مختلفی را به کار بسته است تا به یک قدرت سلطه جهانی تبدیل شود. پس از انفجارهای 11 سپتامبر گروه نومحافظهکار حاکم بر کاخ سفید توسل به خشونت را در برخورد با مسلمانان بیش از بیش بر دولتمردان آمریکایی تجویز کرد که البته این سیاست مخالفان زیادی نیز در داخل آمریکا داشت. این کتاب با استناد به منابع مختلف روایت سلطه در جهان پس از یازده سپتامبر را بازگویی و ارزیابی میکند.
سرکوب امید: نوشته ویلیام بلوم و ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی. کتاب «سرکوب امید» شرح مبسوط و مستندی از دخالتهای ایالات متحده در 55 کشور مستقل دنیا بعد از جنگ جهانی دوم به بهانههای واهی است. هر چند نویسنده به اوضاع داخلی کشورمان در عصر پهلوی و حمایتهای آمریکا از بزرگترین دیکتاتور منطقه بسیار کمتر پرداخته و فقط به مقتضای بحث در بخشهای مختلف کتاب به آن اشاره میکند، اما وقایع مربوط به دوران نهضت ملی و چگونگی اجرای کودتای 28 مرداد در بحث مستقل و نه چندان مبسوط آمده است. البته تمامی مطالب کتاب با واقعیتهای جهانی همخوانی ندارد و نظرات و قضاوتهای نویسنده نیز درباره گروهها و نظامهای حاکم بر کشورهای مختلف کاملا صادق نیست.
رازهای دلار: در این کتاب سعی شده توضیحات به همراه تصاویر متعدد بیان شوند تا خواننده گرامی به راحتی قادر به پی بردن به مفاهیم ذکر شده گردد. این نوشتار ابتدا به بررسی تاریخچه دلار میپردازد و پس از ردیابی مهر ایالات متحده در آن نحوه طراحی آن را بیان میکند. چگونگی ورود نشان ملی آمریکا به اسکناس یک دلاری، مطالعه نمادهای دلار از زبان ماسونها و بحث اشاره به دلار در رسانهها، بخشهای دیگر کتاب هستند. اثر فاطمه شفیعیسروستانی-حامد کفاش.
استراتژی نظامی آمریکا پس از 11 سپتامبر رویاروی اسلام: اثر منوچهر محمدی. یکی از ضرورتهای زمان ما اقدام به شناخت غرب به صورت جامع است به نوعی که آثار تهیه شده حاوی نکات ارزشمندی باشد که نه تنها تودههای مردم بلکه نخبگان سیاسی بتوانند از آن درجهت سامان دادن به امور استفاده نمایند. در این راستا این کتاب در شش فصل و یک ضمیمه به تبیین این مهم میپردازد. عناوین این فصول: 1-کلیات. 2-زمینههای سیاست میلیتاریسم آمریکا. 3-ویژگیهای سیاست میلیتاریسم. 4-مواضع کشورهای پیرامونی. 5-جهان اسلام. 6-جمعبندی و نتیجهگیری.
هژمونی یا بقا: تلاش آمریکا برای سیطره جهانی اثر نوام چامسکی و ترجمه آسوده نوین. انتشار این کتاب با واکنشهای بسیاری مواجه شد. وی دراین اثر به نحوی مستند و مستدل به راهبرد ایالات متحده در دهههای اخیر و به ویژه سالهای گذشته پرداخته و به افشای چهره واقعی و نیات شوم و جاهطلبانه این دولت پرداخته است. به اعتقاد چامسکی رویکردها و طرحهای ایالات متحده چون یک جانبهگرایی، نظامیسازی فضا، طرح خاورمیانه بزرگ و ... نه تنها در آینده هژمونی این دولت بر جهان را نخواهد کرد که نهایتاً به فروپاشی آمریکا منجر خواهد شد.
چرا مردم از آمریکا متنفرند؟ اثر ضیاءالدین سردار و مریل وین دیویس. هدف نویسندگان از این کتاب، تکرار مکررات و تنها شکایت از آمریکا نیست، بلکه میخواهند به این موضوع بپردازند آن مسائل مهمی که مردم را به دو دسته تقسیم کرده، چیست و چه دلایلی برای تنفر مردم از آمریکا وجود دارد؟ بحث و گفتوگوی نویسندگان درباره آمریکا به هیچ وجه یک بحث سیاسی ساده نیست یا یک گفتوگو درباره الزامات اخلاقی نیست. این گفتوگو در یک رفتار صورت میگیرد که از اسطورههای ملی و روایتهای تاریخی تشکیل شده و به تصویری که ایالات متحده از خویش دارد، شکل میدهد. مسائل مربوط به جنگ، تجارت و سیاست خارجی در بافتاری فرهنگی درک میشوند و با کمک تاریخ و اسطورههای ملی آمریکا رمزگذاری و رمزگشایی میشوند.
سیاست خارجی آمریکا پس از 11 سپتامبر: نوشته ابوذر گوهری مقدم و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی. در این تحقیق به بحران هویت ناشی از فروپاشی کمونیسم شوروی در سیاست خارجی آمریکا و تغییر پاردایمی ناشی از حوادث 11 سپتامبر به تفصیل پرداخته شده است. فصل چهارم دکترین جرج دابلیو بوش تحت عنوان حمله پیشگیرانه را بررسی کرده است. این دکترین از آنجا که باعث حمله ایالات متحده به دو کشور عراق و افغانستان شد، اهمیتی مضاعف یافته؛ لذا به طور مستقل بررسی کرده است. همچنین در این فصل، به طرح خاورمیانه بزرگ که مدلی برای انجام اصلاحات در خاورمیانه میباشد نیز پرداخته است، تا اهداف واقعی حضور آمریکا در منطقه آشکارتر شود. در قسمت پایانی تحقیق نتایج حاصل از دکترین بوش و آموزه طرح خاورمیانه بزرگ را بررسی کرده است و به آثار و نتایج حملات آمریکا به افغانستان و عراق برای این کشور و نیز جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده است این فصل پیامدهای سیاست خارجی آمریکا پس از 11 سپتامبر در ایران را به اختصار بیان کرده است.
آمریکا در لابیرنت: نوشته ویلیام بی.کوآنت (مولف) و ترجمه حمید گلهداری و پرویز قاسمی. کتاب با طرح روند صلح اسرائیل و فلسطین و حضور و تاثیر دولتهای آمریکا، سعی دارد تا با مرور عملکرد دولت قبلی آمریکا به نقد و بررسی روند گفتوگوها و معاهدههای صلح و نقش تاثیرگذار آمریکا در حمایت از اسرائیل بپردازد. کتاب حاضر از منظر یک منتقد غربی به بازگویی همسویی دولت آمریکا با سیاستهای اشغالگرانه اسرائیل، قدرت و نفوذ لابی اسرائیل در روند تصمیمگیری سیاستمداران آمریکا، مخدوش شدن تصویر یکپارچگی قدرت در اسرائیل و آمریکا و وجود شکاف و معضلات داخلی این دولتها پرداخته است.
دولتهای فرومانده: اثر نویسنده شهیر نوام چامسکی. چامسکی این کتاب را در هفت فصل نگاشته و در آن به مضامینی چون «تهدید ویرانگر قدرت حاکم آمریکا» و بررسی «نهادهای دموکراتیک» میپردازد. این کتاب توسط استاد ارجمند فواد ایزدی در مجموعه سیرهای مطالعاتی که با نام مسیر از سوی پایگاه پژوهشی تحلیل راهبرد منتشر شده ذیل عنوان «آمریکاشناسی» توصیه گردیده است.
دموکراسی بازدارنده: اثر نوام چامسکی و ترجمه مهوش غلامی. در گزارشی که یکی از خوانندگان این کتاب منتشر کرده است میخوانیم: «کتابی که نویسنده و زبانشناس شهیر آمریکایی در خصوص چهره واقعی سیاستهای دموکراسی مآبانه دولتهای مختلف آمریکا از پایان جنگ جهانی دوم تا 1990 قلم زده است. فکر نمیکنم کسی این کتاب را بخواند و دیگر بتواند به آمریکا اعتماد کند. کتاب دارای 12 فصل است و بخشهای متعدد که در صفحه صفحه آن حنایات و دروغهای آمریکا در سراسر جهان آورده شده است. جنایتهایی که همه با نقاب دموکراسی اتفاق افتاده و آن چنان تکاندهنده است که هیچ گاه از یاد خواننده نمیرود و سکوت سالیان سال رسانههای به اصطلاح آزاد دنیای غرب و چهره واقعی و آبشخور این رسانهها را مشخص میسازد ... کسی اگر این کتاب را بخواند دیگر هیچ موضعگیری آمریکا و متحدانش و رسانههای غربی را در خصوص نقض دموکراسی و عدم رعایت حقوق بشر در سایر کشورها باور نخواهد کرد.
ایالات شکست خورده : اثر نوام چامسکی و ترجمه یعقوب نعمتی وروجنی
در این کتاب با دکر نکات بسیاری سعی درنقد سیاست های داخلی و خارجی دولت امریکا دارد. چامسکی معتقدست کهنظام سیاست امریکا درراستایی رهبری می شود که در به پایان ارزش های تاریخی برابری، آزادی و دموکراسی کارآمد منجر می شود. ادعا می شود که ایالات متحده امریکا یکی از آزادترین جوامع جهانی است و از سوی دیگر نظام سیاسی و جامعه مدنی این کشور به عنوان الگو، به دیکر کشورها نشان داده می شود. ولی واقعیتاین است که طبق گفته بسیاری از روشنفکران برجسته، نظام سیاسی این کشور از خلأ دموکراتیک عمیقی رنج می برد.