به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، «علی شمخانی» روز سه شنبه در نشست مشترک با مدیران مراکز مطالعات راهبردی کشور، این مراکز را کانون های زایش فکر، اندیشه و راهبرد و از پایه های تقویت کننده امنیت ملی عنوان کرد.
شمخانی با اشاره به ضرورت فراهم شدن زمینه تضارب دیدگاه ها و نظریات کارشناسی مختلف و متفاوت در مسیر دستیابی به راهبردهای جامع و مانع اظهارداشت: برای جلوگیری از مواجه شدن فرآیند قدرت سازی با چالش های شکننده، بهره گیری از ظرفیت های دانشی و مطالعاتی کشور ضروری است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: نگاه تهدید محور به مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی به بهانه امکان رخنه سرویس های جاسوسی در آن ها، نگاهی تک بُعدی است که موجب محروم شدن کشور از ظرفیت های ارزنده موجود در این مراکز می شود.
شمخانی ادامه داد: تعامل مستمر و هدفمند حوزه های تصمیم گیری اصلی در کشور با مراکز مطالعاتی ضمن فراهم نمودن زمینه ارتقاء، استحکام و تعالی آن ها، تاثیر جریان های مخرب بر این مراکز را نیز به حداقل خواهد رساند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر ضرورت تشکیل قطب های تحقیقاتی و مراجع مطالعات راهبردی و پرهیز از روزمرگی در مراکز مطالعات، توجه به پژوهش های تخصصی متناسب با اولویت های امنیت ملی را ضرورت جهش در این حوزه عنوان کرد.
شمخانی افزود: یکی از اولویت های اصلی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره جدید تقویت ارتباط ساختاری با مراکز و گروه های مرجع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و بهره گیری از ظرفیت های آنان در حوزه های مختلف تصمیم سازی است.
وی شکل گیری رقابت علمی منجر به تعالی در مراکز مطالعاتی را ضرورتی سازنده عنوان کرد و اظهارداشت: یکی از ضرورت های پیش رو به منظور توسعه اعتماد میان حوزه های تصمیم گیری کشور و مراکز مطالعاتی همکاری مشترک در مسیر ارایه کارنامه موفق مبتنی بر سلامت و کیفیت است.
در این نشست مدیران مراکز تحقیقات راهبردی کشور نیز دیدگاه های خود را در زمینه هایی همچون ضرورت ایجاد درک و باور مشترک در اولویت های امنیت ملی، لزوم تدوین و اجرای الگوی ارتباطی جدید میان مراکز مطالعاتی و دستگاه های تصمیم گیرنده، ضرورت های پیش رو در زمینه تولید گفتمان امنیت ملی بومی، لزوم تقویت ظرفیت های علمی و دانشی مراکز، تعیین سبد پژوهش با افق بلند مدت و کوتاه مدت ارایه کردند.