غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان گفت: ماموریت اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد پاسخگویی به حوزه ی فرهنگ عمومی است علی ایحال این آمادگی را داریم بر اساس تعامل فکری و فرهنگی، به تجهیز کتابخانه های دانشگاه هایی که با ما مکاتبه کنند و تقاضای همکاری داشته باشند، کمک کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان ادامه داد: معمولا از میان اعتبارات تخصیص داده شده به استان، کتاب های مرجع و تخصصی یافت می شود که با دانشگاه ها مناسبت بیشتری دارد از این رو چند نسخه از آن کتاب ها را در قالب طرح «معرفی تازه های کتاب» به دانشگاه های علاقه مند ارائه می دهیم تا در معرض دید دانشجویان قرار گیرد در آخر نیز آن کتاب ها به کتابخانه ی دانشگاه مزبور هدیه می شود.
منتظری در بخش دیگری از سخنانش گفت: از زمانی که علم به شکل مکتوب درآمد ما شاهد تحولات علمی و فرهنگی در تاریخ بودیم بر همین اساس کتابخانه ها نیز بوجود آمدند، روشن است که اگر کتاب را از صفحه ی زندگی حذف کنیم بسیاری از آموزه ها به تدریج به دست فراموشی سپرده می شود.
وی افزود: در آموزه های دینی توصیه شده که علم را به قید و بند درآرید یعنی مکتوبش کنید تا ماندگار شود.
وی با بیان اینکه تنها معجزه ی پیامبر اکرم (ص) نیز در جنس کتاب ظهور و بروز پیدا می کند، گفت: این امر نشان از اهمیت کتاب دارد و به همان نسبت مسئولیت ما را در قبال کتاب و کتابخانه، سنگین تر می کند.
کتابخانه، خانه دوم دانشجویان است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان، دانشجو را پیشگام و سازنده ی عرصه ی پژوهش خواند و تصریح کرد: دانشجو برای به ثمر رساندن پژوهش هایش نیاز به منابع و مئاخذی دارد لذا باید متولیان و مدیران دانشگاه ها، روی این بخش سرمایه گذاری ویژه ای داشته باشند.
منتظری در همین باب افزود: مادامی که فارغ التحصیلان هر دانشگاه، بیشترین مقالات علمی پژوهشی و ترویجی را داشته باشند می توانند یک رزومه ی افتخار آفرین را برای دانشگاه خود رقم بزنند.
وی ادامه داد: لذا روسای دانشگاه هایی که در پی ارتقای طراز علمی دانشگاه خویش هستند بایستی در درجه اول، به کتابخانه، به عنوان قلب تپنده ی حوزه ی پژوهشی توجه ویژه ای بکنند.
وی تأکید کرد: اگر در دانشگاهی کتابخانه ی غنی وجود داشته باشد، علاوه بر دانشجویان، اعضای هیات علمی نیز رغبت بیشتری برای حضور در حوزه های مختلف مطالعاتی، مجلات علمی و پژوهشی و همایش های علمی، پیدا می کنند که این امر به ارتقای بیش از پیش سطح علمی و پژهشی دانشگاه ها کمک شایانی می کند.
منتظری کتابخانه را خانه ی دوم دانشجویان دانست و متذکر شد: اگر در کتابخانه دانشگاهی منابع تخصصی و عمومی مورد نیاز دانشجویان وجود نداشته باشد، شوق پژوهش در دانشجویان علاقه مند کاهش می یابد چرا که بین فراوانی پژوهش ها، رویکرد پژوهش محور و منابع پژوهشی، رابطه ای معنادار وجود دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان گلستان در پایان گفت: این آمادگی را داریم که کما فی السابق، از اعتبار کتاب هایی که وزارت ارشاد به استان اختصاص می دهد، به دانشگاه های متقاضی، کتاب های تخصصی بدهیم.