معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: بهترین تعریفی که از کتاب شده این است که آن را نمایه خلاقیت یک ملت معرفی کردهاند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سید عباس صالحی در مراسم تجدید میثاق اهالی فرهنگ و نشر با آرمانهای امام خمینی (ره) که امروز در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب برگزار شد با بیان اینکه تعاریف گوناگونی از کتاب شده است، گفت: بزرگان با عناوین مختلف کتاب را توصیف کردهاند که «معلم انسان»، «غذای روح انسان»، «انیس تنهایی انسان» و صدها واژه دیگری که راجع کتاب به کار رفته را میتوان از جمله آنها برشمرد.
وی در همین زمینه افزود: بهترین واژهای که در تعریف کتاب به کار رفته این است که کتاب را نمایه خلاقیت یک ملت معرفی کردهاند و اگر بخواهیم به شاخص شفافیت خلاقیت اشاره کنیم باید کتاب را مطرح کنیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد اظهار داشت: اگر بخواهیم فراز و فرودها و اوجها و افولها را در نظر بگیریم کتابها میتوانند بهترین شاخص در این زمینه باشند؛ در واقع این کتابها هستند که نشان میدهند ملتها بر اوج هستند یا در افول.
صالحی ادامه داد: شاخصی اساسی و توصیفی که از کتاب شده میتواند ما را راهنمایی کند که در این 35 سال چه اتفاقاتی افتاده است، پس اگر بخواهیم یک دوره قابل توجه از خلاقیتها را در نظر بگیریم، میتوانیم از شاخصهای کمی و کیفی کتاب استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: با شاخص کتاب به خوبی میتوانیم تحولات چند سال اخیر را بررسی کنیم؛ طبیعتاً تحولات قابل توجهی در جامعه اسلامی اتفاق افتاده که با کتاب میتوان به زیرساختهای آن پی برد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به کتابخانه مقام معظم رهبری یادآور شد: رهبری کتابخانه بزرگی دارند که در آن کتابهای قبل و پس از انقلاب موجود است؛ کسانی که فضای قبل از انقلاب را درک کردهاند، بدون اینکه بخواهیم سهم مولفان و ناشران را نادیده بگیریم، بدون تردید تحولات کیفی در 35 اخیر غیر قابل اغماض می دانند.
صالحی با بیان اینکه تحولات انجام شده در طول این 35 سال تنها تحولات کمی نیست، گفت: مهمتر از تحولات کمی، تحولات کیفی است که در حوزههای مختلف صورت گرفته؛ آنهایی که با حوزههای گوناگون ارتباط دارند به خوبی میدانند که ما به این تحولات کیفی رسیدهایم، البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با بیان اینکه معجزه دین اسلام کتاب است، بیان داشت: وقتی در دینی قرار داریم که قلم را مقدس میداند، طبیعی است که در راه مهمی قرار گرفتهایم و باید را برای رسیدن به نقطه مطلوب تلاشهای زیادی کنیم.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: البته میتوان هزاران نقد و انتقاد را به وضعیت گذشته داشت و حاشیههای فراوانی را برای آن نوشت، ولی مسئله مهم متن راه است و طبیعتاً این راه، متنی قوی دارد.