شکوفه مساحی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان کرد: رشته مهندسی شیمی دو سال است که در دانشگاه ایلام تدریس می شود، این رشته دارای دانشجویانی جوان، پرانرژی و بااستعداد است. استان ایلام علارغم محروم بودن، دارای نخبگانی است که از دانشگاه های مطرح دنیا برای ادامه تحصیل، از آنها دعوت می شود.
وی افزود: انجمن مهندسی شیمی دانشگاه ایلام از آذرماه سال 1391 تشکیل شد، اولین جرقه های ساخت ماشین کمیکار از اردیبهشت ماه سال 1392 با ابراز علاقه و توجه دانشجویان انجمن مهندسی شیمی زده شد. و چیدمان تیم در خرداد ماه کامل گردید.
عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه ایلام گفت: کمیکار نوعی ماشین است که با واکنش شیمیایی حرکت می کند، نکته شاخص در این وسیله عدم استفاده از سوخت های آلاینده، ساده، ارزان بودن ماشین و حمایت از فضای سبز است.
مساحی بیان کرد: ساخت ربات یک کار جمعی، گروهی و ترکیبی است و اعضای آن باید از رشته شیمی، مهندسی شیمی، مکانیک خودرو و برق باشند، تعداد اعضای گروه معمولا شامل سه تا پنج، هفت تا 9 و یا شش نفر می باشد.
وی با اشاره به فرایند تشکیل گروه کمیکار آلامتو تصریح کرد: نقش کلیدی و پر رنگ در ایجاد تیم کمیکار ایلام مالک احمدی، کارشناس ارشد مکانیک خودرو و فارغ التحصیل دانشگاه علم و صنعت بر عهده داشتند که بدون هیچ چشمداشت و توقعی هسته اولیه گروه را تشکیل دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام افزود: از مشکلاتی که در شهر ایلام داریم عدم وجود قطعات و امکانات است، این مسئله سبب شده برای خرید ابزار یا قطعه ای کوچک هزینه های زیادی بابت زمان، انرژی و بودجه مالی متقبل شویم.
مساحی با اشاره به اینکه عدم وجود کارگاه مناسب از مشکلات دانشجویان انجمن مهندسی شیمی برای ساخت کمیکار بود، گفت: فنی و حرفه ای استان ایلام در راستای توجه به استعدادهای درخشان و نخبگان دانشگاه ها توجهاتی به این گروه مبذول داشت و از اعطای فضاهای لازم به آلامتو دریغ نکرد.
وی بیان کرد: گروه آلامتو با وجود محدودیت های زمانی، کمبود وقت، تعطیلی دانشگاه در تابستان توانست خود را برای حضور در مسابقات کمیکار دانشگاه علم و صنعت آماده کند و با وجود اینکه تیم کمیکار ایلام نتوانست در این عرصه صاحب امتیاز شود؛ اما با کوله باری از تجربه و عزمی راسخ در عرصه ساخت ربات فعالیت می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام بیان کرد: حضور انجمن مهندسی شیمی نقطه عطفی برای به رخ کشیدن این گروه کوچک و کم تجربه در مصاف با دانشگاه های مطرح و تکنیکار ایران بود، کمیکار ایلام به عنوان ماشین متمایز توانست توجه داوران، اساتید مجرب و دانشجویان سایر دانشگاه ها را به خود جلب کند.
مساحی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشجویان انجمن مهندسی شیمی با عزمی راسخ، پویا، خلاق و با تلاش مضاعف بر روی پروژه های نو و ایده های برتر در زمینه ساخت کمیکار فعالیت می کنند، به طور حتم این گروه می تواند در مسابقات سال آینده مدال آور و برگزیده شود.
وی گفت: حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه ایلام، ریاست و معاون فنی و حرفه ای استان ایلام و اساتید فعال در آن مرکز از هیچ لطفی در مورد به ثمر رسیدن استعدادهای گروه آلامتو دریغ نکرده اند، بی شک همکاری این عزیزان می تواند انجمن مهندسی شیمی ایلام را در رسیدن به مقام های برتر یاری رساند.