به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» صبح امروز مراسم کتاب سال دانشجویی قرآنی در پژوهشکده هنر ومعماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این مراسم دکتر فیض معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به سخنرانی پرداخت و در ابتدا گفت: در تاریخ اسلام کتاب به عنوان معجزه پیامبر اسلام قرار گرفته است جنس این معجزه به گونه ای است که آن را ماندگار کرده است. این کتاب آرمان است ما باید قله و آرمان را بشناسیم تا به سمت آن حرکت کنیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: می بینیم پیامبر 23 سال زحمت را تحمل کرد تا یک کتاب 600 صفحه ای به ما عرضه کند سپس به او می گویم چه مزدی در مقابل این زحمات خوب می خواهی می فرماید هیچ اجر من بر خدا است. یک مرحله پایین تر می آییم امام سجاد (ع) هم در قبال کتاب صحیفه سجادیه هیچ مزدی دریافت نکرد.
فیض ادامه داد: از این مرتبه نیز چندین مرتبه پایین می آییم حافظ، سعدی و عطار نیز چقدر مزد برای کتاب هایشان دریافت کرده اند هیچ هر کتابی که ماندگار شده کتابی است که در قبال آن هیچ مزدی دریافت نشد.
وی در پایان گفت: البته ناشران باید مزد کتاب ها را بدهند اما ما باید قرآن را سرلوحه خود قرار دهیم اگر یک نفر کتابی بنویسند که ماندگار شود بهتر است تا حجم وسیعی را تألیف کند و هیچ یک ماندگار نشود.
در ادامه مرتضی کریمی نیا برگزیده بخش ویژه کتاب سال دانشجویی در خصوص کتاب خود و اهمیت تألیف آن صحبت کرد.
سپس حجت الاسلام تقوی معاون فعالیت قرآنی جهاد دانشگاهی به سخنرانی پرداخت وی پس از قرائت آیه قرآن گفت: از ابتدای راه بستر فکری باید بر اساس قرآن چیده شود اما در مراکز آموزشی ما این امر بسیار کمرنگ است یعنی ما در حواشی این امر مانده ایم. امام علی (ع) هم در نامه 31 نهج البلاغه خطاب به پسرشان می فرمایند تربیت تو را با قرآن شروع کردم اگر جز قرآن مباحث دیگری را نیز برایت مطرح کردم به حکم ضرورت بوده تا شبهات را دریابی و در دام آنها نیفتی. این امر چیزی نیست که در تفکر و نظام آموزشی ما وجود ندارد ما قرآن را می شناسیم ولی قرآن در باور و رفتار ما جاری نشده یعنی در زمینه غربی زندگی و رفتار می کنیم.
معاون قرآن جهاد دانشگاهی ادامه داد: ما به یک بستر قرآنی نیاز داریم تا در آن راستا حرکت کنیم سازمان قرآنی جهاد دانشگاهی در این زمینه حرکت کرده و تلاش کرده با یک سیر مطالعاتی ده ساله جهان بینی جدیدی را بر مبنای قرآن پایه ریزی کند.