به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از یزد، نشست سیاسی با موضوع «رابطه با آمریکا» 27 آبان ماه با حضور قدیری ابیانه، کارشناس ارشد روابط بینالملل و اعلمی، فعال اصلاح طلب در سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد که در این نشست به رابطه با آمریکا و فواید و مضرات آن پرداخته شد.
اعتقاد به داشتن سفارت توسط آمریکا در ایران اشتباهی بزرگ است
قدیری ابیانه در ابتدای صحبت های خود با اشاره به فواید و مضرات رابطه با کشورهایی همچون آمریکا گفت: ما فقط رابطه با اسرائیل را هرگز نخواهیم داشت؛ زیرا که اصلا او را به رسمیت نمی شناسیم؛ اما در رابطه با آمریکا باید فواید و مضرات آن را بررسی کرد و در صورتی که فواید آن بهتر بود این بار با تشخیص مسئولان و رضایت مقام معظم رهبری صورت خواهد پذیرفت.
این کارشناس ارشد روابط بینالملل تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری نیز بیان کردند به نرمش قهرمانانه معتقد هستم؛ اما در این راستا به هیچ وجه به این رابطه خوشبین نیستم؛ اما مذاکره با آنها فایده ای برای ما دارد؛ چرا که در این مذاکرات چهره اصلی آمریکایی ها برای مردم ما آشکارتر خواهد شد و دشمنی آنها نیز بر ملا می شود.
وی تصریح کرد: اینکه رابطه با آمریکا و داشتن سفارت در ایران بسیاری از مشکلات را حل می کند اشتباهی بسیار بزرگ است؛ زیرا که تاریخ نشان داده که با وجود سفارت در کشور ما آمریکایی ها همچنان به توطئه های خود ادامه دادند و از آن برای ضربه به کشور ما استفاده کرده اند.
برای رسیدن به اهدافمان باید با کشورها از جمله آمریکا رابطه برقرار کنیم
اعلمی نیز در ابتدای صحبت های خود گفت: در دنیای امروز ثروت و قدرت حرف اول را می زند و در این راستا نیز بسیاری از کشورها برای رسیدن به آنها تلاش می کنند و در چنین دنیایی معطوف کردن نگاه به گذشته ها مانعی از رسیدن کشورها به رشد و توسعه می شود.
نماینده مجلس ششم و هفتم تصریح کرد: در دنیایی که همه کشورها برای تبدیل تهدید ها به فرصت ها با هم رقابت می کنند و ناگزیرند با یکدیگر رابطه برقرار کنند افق دید به آینده بسیار مهم می باشد که در چنین دنیایی آمریکا در جهان حرف اول و ما نیز در منطقه حرف اول را می زنیم.
وی افزود: هر کشوریی از جمله جمهوری اسلامی با وجود دکترین متفاوت سیاست خارجی باید برای رسیدن به اهداف خود با کشورهای دیگر علی رغم تفاوت در ماهیت خود و نظام سیاسی و اهداف خود با دیگران رابطه برقرار کند که ما به غیر از اسرائیل با هر کشوری از جمله آمریکا باید ارتباط برقرار کنیم.
اعلمی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که علی رغم همه هجمه ها ما رابطه مان با آمریکا هرگز قطع نشده و در طول تاریخ نیز نشان داده شده که حتی بعد از انقلاب نیز این رابطه برقرار بوده است؛ اما با این تفاوت که روابط دیپلماتیک ما متاثر از این اختلافات بوده و رابطه اقتصادی و رابطه مردم ما با مردم آمریکا وجود داشته است.
آیا امریکایی ها گزینه نظامی را از میز مذاکر برداشتند که امروز ما شعار مرگ بر آمریکا را برداریم؟!
قدیری ابیانه در بخش دیگر از صحبت های خود بیان کرد: ما منع قانون اساسی برای رابطه با آمریکا نداریم، اما تشخیص آن با مسئولان کشور است که باید به فایده و ضرر آن توجه کرده و پس از آن تصمیم گیری کنند.
سفیر پیشین ایران در مکزیک تصریح کرد: رابطه با آمریکا جز سیاست های کلان کشور است و اجازه آن با مقام معظم رهبری است و رهبری نیز در این مذاکرات نام نرمش قهرمانانه مطرح کردند؛ اما باید در این راستا توجه داشت که آنها دشمن ما هستند و ما هشت سال جنگیدیم، بعد از جنگ به مذاکره با عراق پرداختیم تا به آزادی و تبادل اسرا رسید؛ اما از دشمنی ما با آنها چیزی کم نشد.
وی تصریح کرد: آمریکا الان ابر قدرت مسئله دار است؛ زیرا که بدهی 17 هزار میلیارد دلار او را در بحرانی بزرگ قرار داده است و رو به افول می باشد و امروز نیز دلار آمریکا ارزش سابق خود را ندارد.
قدیری ابیانه افزود: جهان در حال حرکت به سمت چند قطبی شدن است، ایران هم اکنون یک قدرت منطقه ای بوده؛ اما به گفته استراتژیستهای موافق و مخالف، ایران رهبر تمدن بیداری اسلامی است و این تمدن زمانی که شکل بگیرد، یک قدرت بزرگ منطقهای می شود.
سفیر پیشین ایران در مکزیک ادامه داد: آمریکا رو به افول است؛ اما راضی به این افول خودش نیست و می خواهد ابرقدرت بماند، آمریکا نمی تواند با قدرت های جهان جنگ کند، اما با صاحب شدن نفت منطقه می تواند از این افول جلوگیری کند و در صورتی که این معادله صورت گیرد تمام قدرت ها مجبور به رابطه با آمریکا هستند و باید به وی باج بدهند.
وی گفت: ما باید اهداف دشمنان را بشناسیم و بدانیم که با مار زهر آگین طرف هستیم و نمونه های مانند مرسی که به آنها اعتماد کردند ضربه خوردند و امروز باید حواسمان باشد که با دشمنی طرفیم که حفظ کشورش را مبنای تجزیه کشور ما قرار داده است.
قدیری ابیانه با اشاره به تلاش برخی برای حذف شعار مرگ بر آمریکا تصریح کرد: آنها می گویند که شعار مرگ بر آمریکا ندهیم؛ اما در مقابل باید از آنها پرسید که آیا آمریکایی ها در زمان مذاکرات با ما گزینه جنگ را از میز مذاکرات جمع کردند و آیا تحریم خود را برداشتند؟! و در مقابل نیز نباید به تخریب هیات مذاکره کننده خود بپردازیم.
با وجود بدهی های آمریکا، چین و کره در مقابل او زانو زده اند
اعلمی نیز در بخش دوم صحبت های خود گفت: با وجود اینکه آمریکا این بدهی های بزرگ را به خود اختصاص داده؛ اما در مقابل آن نیز کره و چین در مقابل او زانو زده اند بدهی ها و پول های ما در چین و هند بلوکه شده و بدون اجازه آمریکا این پول ها را به ما بر نمی گردانند.
نماینده مجلس ششم و هفتم بیان کرد: ما باید رابطه را برقرار کنیم، باید سعی کنیم موانعی و عواملی که سبب ایجاد قطع رابطه بین دو کشور شده را برطرف کنیم، آغاز رابطه هم از طریق همین مذاکره صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: ما باید با برقراری رابطه فواید و مضرات آن را مشخص کنیم و در این رابطه دستگاه دیپلماسی باید به نحوی عمل کند تا اختلافات را حل کرده و مانعی در مضرات کشور شود.
پیشرفت چین و کره به دلیل ساعت کاری آنهاست نه رابطه با آمریکا
قدیری ابیانه ادامه داد: چنین رفتاری به دلیل اقدامات خصمانه آمریکا طبیعی است؛ زیرا که آنها در دارو ما را تحریم کرده و هواپیمای ما را زدند؛ اما در مقابل ما اگر توانستیم باید رفتار آنها را تغییر دهیم تا دست از دشمنی با ما بردارند.
سفیر پیشین ایران در مکزیک تصریح کرد: صلح و جنگ با کشوری از اختیارات مقام معظم رهبری است و زمانی که ما با کشوری سر جنگ داریم رهبری باید رابطه آن را تشخیص دهد و مسائل نظامی زیر مجموعه رهبری است.
وی ادامه داد: درست است که ما پیش از این با آمریکا رابطه داشتیم؛ اما باید توجه داشت که افرادی مثل مرسی هم با آنها رابطه داشت و اکنون می بینیم که به چه سرنوشتی همراه شدند.
قدیری ابیانه خاطرنشان کرد: ما باید منافع مشروع و غیر مشروع دشمنان را بشناسیم و در این راستا نیز باید از آنها پرسید که ما چه زمانی در کشوری کودتا تشکیل داده ایم که آنها این کار را در کشور ما انجام داده اند.
سفیر پیشین ایران در مکزیک افزود: کره شمالی بدبختی اش عدم رابطه با آمریکا نیست و کره جنوبی نیز پیشرفتش به خاطر رابطه با آمریکا نیست، بلکه این ها به خاطر ساعت کاری مفید و قناعت در مصرفشان می باشد و بالاترین ساعت کاری مفید را آنها دارند.
وی ادامه داد: ما اشتباه می کنیم که فکر می کنیم رابطه با آمریکا همه مشکلات ما را حل می کند و عقب نشینی دشمنی ها را به دوستی تبدیل می کند این خیالی خام است.
قدیری ابیانه با اشاره به اقدامات نادرست آمریکا در رابطه با کشورهای دیگر گفت: اما بعد از همین جنگ آمریکا به دنبال تجزیه شوروی افتاد، الان هم به دنبال تجزیه روسیه است؛ در حالی که هنوز روسیه یکی از بزرگترین کشورهاست.
سفیر پیشین ایران در مکزیک افزود: ما اگر قرار باشد آنقدر ضعف عمل کنیم، نباید انقلاب می کردیم، یا اگر انقلاب می کردیم باید مثل یکی از همین انقلاب هایی باشد که الان اتفاق می افتد و در سالگردش با تغییر مواجه می شود، ما برای این انقلاب نکردیم.
وی ادامه داد: این ضعف های اقتصادی که ما داریم به دلیل تحریم نیست، تحریم هم نباشد ما مشکل داریم، مشکل ما نداشتن رابطه با آمریکا نیست، مشکل ما عدم حمایت از تولید ملی است، مشکل ما ساعت کاری مفید کم ماست، مشکل ما اسرافی است که در مصرف داریم.
قدیری ابیانه گفت: مشکل ما تحریم آمریکا نیست، مشکل ما خود تحریمی است، خود تحریمی یعنی اینکه ما کالای خارجی را به کالای داخلی ترجیح بدهیم، حتی کالای کشوری که ما را تحریم دارویی کرده است؛ خود تحریمی یعنی اینکه به جای اینکه یک ایرانی برود طبیعت و گردشگری ایران را ببیند، به دبی می رود.
این کارشناس ارشد روابط بینالملل تحریمها را به صورت مستقیم با فتنه 88 مرتبط دانست و گفت: من به جرات به شما میگویم اگر فتنه 88 نبود، این تحریمها هم وجود نداشت، اینها را ما باید بدانیم.