به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، سید عباس صالحی شب گذشته در مراسم دوازدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه برتر و هفتمین دوره جشنواره کتاب و رسانه ملی که در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: این جشنواره ها محافلی برای هم اندیشی هستند که ضمن تقدیر از رسانه ها می توان به این مسئله مهم پرداخت که چگونه رسانه می تواند کتاب را زنده و شاداب نگه دارد کارهایی که تا به حال انجام گرفته کوچک است اما نشان از این است که رسانه میتواند به کمک کتاب بیاید.
صالحی گفت: بنده کارشناس رسانه نیستم اما اطلاعات اندکی هم ندارم احساس می کنم اگر کارکردهای رسانه را در ابعاد مختلف مشخص کنیم همین کارگردها می تواند به کمک کتاب بیاید.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد افزود: یکی از کارکردهای رسانه نیاز آفرینی و نیاز گستری است، در حوزه کتاب مشخص است که کار کمی انجام شده است و همین کار کم باعث شده است تا نیاز به بار نیاید.
صالحی دومین کارکرد رسانه را اطلاع رسانی دانست و گفت: مردم از طریق رسانه باید بدانند که کالایی وجود دارد تا بتوانند به سراغش بروند، کارکرد دیگر فعالیت رسانه هاست و اینکه چقدر فعالیتشان مفید است.
وی افزود: نقد کارکرد دیگر رسانه است و رسانه ها می توانند فرصت نقد ایجاد کنند نقد جدی در عرصه رسانه های تصویری و مکتوب نمی گوییم نیست اما بسیار کم رنگ است.
وی آموزش را کارکرد دیگر رسانه دانست و عنوان کرد: چقدر رسانه های ما به اموزش تولید کتاب و نیز دانش و مهارت کتاب خوانی پرداختند که خود این کتابخوانی هم مهارتی می خواهد، همیشه یک خاطره از مقام معظم رهبری در ذهن من هست که شاید تاریخ ایران زمین کتاب خوان حرفه ای مثل ایشان نداشته باشد؛ ایشان تعریف م کردند که بعد از یک مدت کار اجرایی دیدم نمی توانم کتاب بخوانم و فرصتش را ندارم برای همین راهی را انتخاب کردم و خود را موضف کردم که همیشه قبل از خواب وقتی را برای کتاب بگذارم.
صالحی افزود: کارکرد دیگر رسانه ها پر کردن اوقات فراغت است اینکه چقدر کتاب می تواند اوقات فراغت را پر کند؛ یعنی عملا کتاب در کنار مجله قرا بگیرد و سهمی در اوقات فراغت داشته باشد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه بیان داشت: اگر یکی از کارکردهای رسانه ها حل مسائل اجتماعی است؛ می توانند مسئله های حوزه نشر را به یک مسئله جدی تبدیل کنند و مدیران را در این راه یاری دهند، رسانه اگر به کمک کتاب بیاید کار کتاب روان تر می شود.
صالحی با بیان اینکه این مسیر مطمئنا زیرساخت هایی می خواد گفت: در فرصت های بیشتر باید در کنار هم بشینیم و با گفت و گو های روشن و صریح و رو بجلو می توان به تعامل فعال رسانه در احیای کتاب کمک کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه کتاب خبرنگاران حرفه ای نیاز داریم گفت: علی رغم احترامی که برای دوستان در این حوزه قائلم اما نسبت به حوزه های دیگر این حوزه احتیاج به حرفه ای شدن دارد تخصصی شدن حوزه خبرنگارن کتاب یکی از مسائلی است که باید به آن توجه کرد، کتابخوانی خبرنگاران این حوزه، آشنا کردن خبرنگاران حوزه کتاب با کانون های خصوصی و عمومی و همچینی داشتن دبیرخانه دائمی برای این جشنواره از کارهایی است که باید انجام بگیرد؛ داشتن دبیرخانه دائمی کمک می کند تا این مناسبات سالانه رصد شود.