به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، رسول جعفریان عضو هیئت علمی ششمین جایزه ادبی جلال در اختتامیه این جایزه که عصر امروز در پژوهشکده فرهنگ و هنر معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: انشاءالله سالهای سال این جشنواره به نام جلال آلاحمد باقی بماند و در بهبود آثار ادبی نسل جدید و آینده موثر باشد.
وی با بیان اینکه کتابهایی که برای انتخاب به دبیرخانه این جشنواره میآید توسط اساتید فرهنگی مورد تأمل قرار میگیرد اظهار داشت: شاخصههایی مانند پژوهشی بودن، نوع پژوهش و نقش و اهمیت پژوهش انجام شده از جمله معیارهایی است که در داوری آثار مورد استفاده هئیت داوران و هئیت علمی قرار خواهد گرفت.
عضو هیئت علمی ششمین جایزه جلال افزود: امسال همه آثاری که در حوزه تاریخ به جایزه جلال رسیدند، مورد تأمل قرار گرفتند و با بررسی این آثار باید گفت که ما مجموعا از کار پژوهش در این حوزه در کشور راضی نیستیم و اگرچه این کارها بهترین آثار انجامشده هستند، اما انتظار ما بیش از اینهاست.
جعفریان با بیان اینکه کارهای صورت گرفته در حوزه تاریخ و پژوهش در سطح محلی باقی مانده است اظهار داشت: در واقع ما هنوز نتوانستیم دراین حوزه به سطح منطقهای برسیم و بارها کارهای رسیده به ششمین دوره جایزه جلال را مورد بررسی قرار دادیم و سعیمان بر این بود تا آثار را بر اساس نمرات داورها انتخاب کنیم با این حال باید بگویم ما در حوزه پژوهش با مشکل مواجهایم.
وی در همین زمینه اضافه کرد: مشکل پژوهشی، کمبود بودجه پژوهشی و کمکاری دانشگاهها در حوزه پژوهش از جمله عواملی است که باعث شده ما در حوزه پژوهش در سطح محلی قرار داشته و نتوانیم به سطح منطقهای برسیم.
عضو هیئت علمی ششمین جایزه ادبی جلال گفت: از وزارت علوم انتظار داریم تا در انتخاب و گزینش اساتید دقت کند چرا که جمعیت عظیمی به خاطر عشق به علم به دانشگاهها میآیند و طبیعتا این جمعیت نیازمند اساتید و امکانات خوب است.
جعفریان با بیان اینکه جلال آل احمد شخصیتی زنده و مقبول جامعه ما است ادامه داد: جلال آل احمد نباید فدای برخی از توقعات جریان روشنفکری شود؛ چراکه این جریان با جدال داخلی مواجه است و گاهی نیز تحمل جایگاههایی مانند جایگاه جلال را ندارند.
وی ادامه داد: به مسئولان فرهنگی کشور توصیه میکنم که چهرههایی مانندجلال آل احمد که اتفاقا در جامعه ما نیز زیاد هستند موردتوجه و حمایت قرار گیرند در واقع اگر فردی مانندجلال آل احمد تنها شهادتین را گفته باشند باید به آن توجه شده و مورد حمایت قرار گیرد؛ متأسفانه دردورهای حرمت چنین افرادی را نگه نداشتیم و نباید دیگر چنین اتفاقهایی رخ دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان برگزاری چنین مراسمها و جایزه هایی در واقع مسئول حفظ چهرههای ملی هستند از این رو باید با دید باز به چنین افرادی نگریسته شود چرا که آنها زبان هنر و فرهنگ کشور ما هستند.