سعید شفیعیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: در مدارس دخترانه حشره کوچک شپش بیشتر مشاهده می شود چون تماس نزدیکی بین دانش آموزان وجود دارد و احتمال انتقال بالاتر می رود.
وی افزود: شپش سن خاصی ندارد ولی در فصول سرد تعداد مراجعین برای برطرف کردن این بیماری بیشتر می شود و علی رغم پشرفت علم همچنان تعداد مراجعین به این بیماری زیاد است. متخصص پوست و مو با اشاره به استفاده از طب سنتی بیان کرد: از طب سنتی و استفاده از سرکه به تنهایی برای درمان نمی توان استفاده کرد، چون در حقیقت تخم های شپش پوششی را در سطح خود دارند که به این راحتی ها و در اثر این عوامل غیر دارویی درمان نمی شوند.
وی در ادامه بیان کرد: از سرکه به عنوان یک روش کمکی در درمان استفاده می کنیم، به این معنی که درمان اصلی را شروع می کنیم و از سرکه تنها برای از بین بردن تخم های چسبیده شده به کف سر استفاده می کنیم که تخم های این حشره راحت تر کنده و جدا شوند ولی مستقیماً در درمان تاثیر ندارد.
شفیعیان درمورد استفاده از شامپوها و نقش آنها در از بین بدن شپش گفت: شامپوهای ضد شپش نمی توانند سرطان زا باشند و این عارضه در ایران و در خارج به اثبات نرسیده است ولی از عوارض این شامپوها می تواند ایجاد تشنج باشد.
وی افزود: برخی از شامپوها می توانند در مقاوم سازی شپش تأثیرگذار باشند و به مرور زمان بر روی تأثیرات دارویی مقاومت نشان دهند و به همین دلیل مجبوریم مرتب داروهای افرادی که دچار شپش اند را تغییر بدهیم.
متخصص پوست و مو در مورد استفاده از طب سنتی گفت: این طب در گذشته برای از بین بردن شپش، موی سر را میتراشیدند و این تراشیدن مو را جزو درمان تلقی میکردند که هماکنون به این درجه رسیدهایم که از این اقدام برای درمان استفاده نمیکنیم و حتی کوتاه کردن مو نیز تاثیری بر روی شپش ندارد و شپش حتی با کوتاه کردن موی سر به حیات خود ادامه میدهد.
وی تصریح کرد: بسیاری از مدارس و مهدکودکها واهمهای در بین خانوادهها ایجاد کردهاند که موجب شده که اپیدمی این بیماری بیشتر شود. واهمه و نگرانی باعث شده که رویه درمان به تاخیر بیفتد و به جای یک نفر چندین نفر دچار شپش در سر شوند.شفیعیان درمورد گستردگی این بیماری بیان کرد: درمان این بیماری اصولا طولانی مدت است و لازم است که پیگیری درمان چند ماهی ادامه داشته باشد و در قرن 21 این بیماری بسیار شایع است.
وی درمورد رراه شناسایی ابتدایی شپش گفت: خارش پشت سر (موهای نزدیک گردن) اولین راه شناسایی است، خارش در حقیقت پیش رونده و تثبیت یابنده است و با گذشت زمان این خارش بیشتر می شود و وسعت منطقه خارش بیشتر می شود و از یک منطقه کوچک به یک منطقه بزرگ تبدیل می شود و کل پشت سر را درگیر می کند.
متخصص پوست و مو در مورد شناسایی این بیماری گفت: افراد زمانی که دقت کنند دانه های خیلی سفید و کوچک را در تار موهای خود مشاهده می کنند که با کندن نمی توان این دانه ها (که در حقیقت شپش هستند) را از روی مو جدا کرد.
وی ادامه داد: شپش در یک خانواده و یا در یک محیط چندین نفر را درگیر می کند و به صورت اپیدمی درمی آید، مثلاً چند نفر در یک محیط کار و یا چند نفر در یک کلاس درس یا مهدکودک.
متخصص پوست و مو در پایان گفت: وجود شپش را تنها پزشکان می تواند تشخیص دهند ولی در مهد کودک ها وقتی 3 یا 4 نفر احساس خارش سر دارند، این حالت گواه این است که شپش در سر وجود دارد.