کارگاه آموزشی «پیشگیری از اعتیاد» صبح امروز با حضور دانشجویان و کارکنان در دانشگاه پیام نور پل سفید برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد صبح امروز در دانشگاه پیام نور پل سفید برگزار شد.
در این نشست که رئیس، اساتید، کارکنان و دانشجویان این واحد دانشگاهی در آن شرکت داشتند، صفرپور، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان سوادکوه به ارائه توضیحاتی درمورد مواد مخدر صنعتی پرداخت.
وی با نگاهی گذرا به مسئله تجارت مواد مخدر در جهان گفت: در حال حاضر تجارت مواد مخدر و اعتیادآور به عنوان اولین تجارت پرسود جهان شناخته میشود؛ درحالیکه این امر در سالهای گذشته به عنوان چهارمین تجارت شناخته میشد و این خود اهمیت موضوع را آشکار میسازد.
صفرپور مصرف مواد مخدر و اعتیادآور را مخصوص افراد عادی ندانست و گفت: با ورود مواد اعتیادآور صنعتی گرایش افراد تحصیل کرده نیز به مصرف این مواد بیشتر شده است تا جایی که در سال 86، در حدود 80 درصد معتادین تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم داشتند و تنها 20 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند، ولی اکنون این آمار به حدود 75 درصد رسیده است و در حدود 25 درصد معتادین دارای تحصیلات عالیه هستند که این نشاندهنده اقبال افراد تحصیل کرده به مصرف مواد بخصوص مواد صنعتی است.
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان سوادکوه مواد مخدر صنعتی و اعتیارآور را به سه دسته تقسیم و تصریح کرد: دسته اول مواد سستیزاست که این مواد از گیاهان مخدر گرفته میشوند و ایجاد سستی کرده و با مصرف این مواد علایم حیاتی پایین میآیند، دسته دوم مواد توهمزا هستند که گاهی علایم مواد سستیزا را دارند و گاهی علایم مواد توانافزا را و دسته سوم مواد توانافزا یا محرک هستند که برعکس مواد سستیزا توان فرد را بشدت بالا برده و علایم حیاتی بدن را تا حد زیادی افزایش میدهند.
وی در پایان تأکید کرد: داشتن اطلاعات کافی از انواع مواد مخدر و تأثیرات هرکدام و نیز نشانههای آنها میتواند تا حد زیادی در پیشگیری از اعتیاد تأثیر داشته باشد و از این طریق میتوان تاحدی به آگاهی دست یافت و از اعتیاد پیشگیری کرد.