به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، کارگاه آموزشی پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روان گردها، روز گذشته توسط کانون نفس پاک دانشگاه یاسوج برگزار شد.
این کارگاه با موضوع خویشتن داری و در قالب اردوی زیارتی امام زاده شاه قاسم (ع) برگزار شد.
یوسف نیکروز، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یاسوج در این کارگاه آموزشی با اشاره به حدیث «من عرف نفسه فقد عرف» به بیان ارزش های شناخت انسان از خود پرداخت.
وی افزود: کلمه خویشتن پسوندهای مختلفی مانند خویشتن دوستی، خویشتن پذیری، خویش ارجاعی، خویشتن شناسی و خویشتن داری دارد؛ اما خویشتن داری به معنای بردباری و صبر و استقامت آمده است که به پایداری نشان دادن انسان در برابر موقعیت های محرک اشاره دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یاسوج گفت: پرورش فضیلت های اخلاقی یکی از اساسی ترین راه های رسیدن انسان به کمال است.
نیکروز خویشتن داری را یک مکانیسم درونی مداخله گر دانست که باعث می شود فرد افکار، عقاید یا تمایلات نادرست و زیان آور خود را که به ذهن می رسد به عمل تبدیل نکند.
وی افزود: این فضیلت به فرد یاد می دهد رفتارهایش را تنظیم کند و خود را با واقعیت تطبیق دهد نه واقعیت را با خود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یاسوج خویشتن داری را هسته اصلی اعتماد به نفس دانست و گفت: با فضیلت خویشتن داری است که مسئولیت پذیری معنا پیدا میکند.
نیکروز به موانع خویشتن داری اشاره کرد و گفت: عوامل درونی مانند صفات رذیله دروغ، ریا، حسد، حرص وآز، تعصب و خشک مغزی، بدخلقی و بی توجهی به معیارهای دینی و عوامل بیرونی مانند محیط و دوستان ناباب از مهمترین موانع خویشتن داری در انسان به شمار می روند.