به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، محمد رضا صائینی امروز در نشست خبری بیان داشت: متاسفانه 43 درصد مردم استان زنجان به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند.
وی افزود: طبق بررسی های سال 90 ؛ 88.15 درصد مردم استان زنجان کمتر از میزان توصیه شده یعنی پنج واحد در روز سبزی و میوه مصرف می کنند همچنین 69 درصد مردم استان کمتر از یکبار در هفته ماهی می خورند.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان ضمن ابراز تاسف از شیوه غلط تغذیه در جامعه بیان کرد: تحرک کم و مصرف زیاد و نادرست مواد غذایی در جامعه کنونی زمینه بیماری های غیر واگیر همچون فشار خون بالا، دیابت و سرطان را فراهم کرده است.
صائینی بیان کرد: همه مردم و مسئولان باید با هم افزایی سبک زندگی و شیوه تغذیه خود را اصلاح کنند.
وی ادامه داد: ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد بنابراین درصوتی که از دوره نوزادی تغذیه بدون نمک و سالم باشد در بزرگسالی عادات غلط غذایی مشکل ساز نمی شود.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اشاره به نامگذاری هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه با عنوان «سلامتی با مصرف صحیح روغن و نمک» 14 تا20 دی گفت: طی این هفته برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه تغذیه سالم انجام خواهد شد.
صائینی با اشاره به مضرات استفاده بیش از حد و نادرست نمک و روغن بیان کرد: متاسفانه میزان مصرف نمک در کشور سه برابر بیش از حداکثر میزان توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
وی خاطر نشان کرد: حداکثر نمک مصرفی روزانه نباید از پنج گرم تجاوز کند؛ در حالی که در ایران این میزان 15 گرم در روز است.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان بیان داشت: گرایش به استفاده از مواد خوراکی آماده، کنسروها، سوسیس و کالباس و تنقلات شور زمینه ساز ابتلا به بیماری های متعدد و خطرناک است.
صائینی ادامه داد: باید مردم با نحوه صحیح استفاده از روغن ها و نگهداری آنها آشنا شوند.
وی بیان کرد: باید استفاده از روغن های مایع سرخ کردنی جایگزین روغن های جامد دارای اسید ترانس شود، همچنین روغن های سرخ کردنی در فواصل زمانی کوتاه و به شکل مناسب مورد استفاده قرار گیرد، روغن های گیاهی که مناسب ترین روغن ها هستند نیز به اندازه و صحیح مورد استفاده قرار بگیرند.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان تصریح کرد: نحوه نگهداری روغن ها و نمک و مشخصات درج شده بر روی بسته بندی آنها باید مورد توجه واقع شود.