به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، اعظم نوفرستی، مدیر گروه پژوهشی علوم شناختی این واحد گفت: در این طرح نمونه¬ای به تعداد هزار و 135 نفر از جانبازان، همسران جانبازان، آزادگان، همسران آزادگان و همسران شهدا که اسامی آنان در فهرست اسامی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال 91 وجود داشت، از ده استان تهران، اصفهان، خوزستان، گیلان، کرمانشاه، بوشهر ، گلستان، خراسان¬جنوبی، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان بر اساس شیوه نمونه¬گیری طبقه¬ای - سهمیه¬ای نامساوی انتخاب شدند.
وی افزود: پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، شادکامی آکسفورد، پرسشنامه محقق ساخته فعالیتهای ارادی و پرسشنامه شخصیتی نئو بر روی گروه نمونه اجرا شد و نتایج حاصل از این پرسشنامه¬ها تجزیه و تحلیل گردید.
مدیر گروه پژوهشی علوم شناختی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز با بیان نتایج این طرح گفت: میزان شادکامی در جمعیت ایثارگران نسبت به میانگین جامعه پایین¬تر است و نمره شادکامی جانبازان و ایثارگران در رتبه 35 درصدی افراد جامعه قرار دارد.
نوفرستی تصریح کرد: بین ابعاد شخصیت یعنی روان¬رنجور¬خویی، برون¬گرایی، وظیفه¬شناسی، سازگاری و توافق با شادکامی رابطه معنادار وجود دارد. این رابطه معنادار برای روانرنجور¬خویی منفی و برای سایر ابعاد شخصیت مثبت است.
وی با بیان مهمترین عوامل موثر بر شادکامی در جمعیت مورد بررسی، اظهار کرد: برون¬گرایی، انجام فعالیتهای ارادی، سلامت جسمانی و سطح درآمد از جمله مهمترین عوامل موثر بر شادکامی در جانبازان و ایثارگران است.
نوفرستی ادامه داد: مطابق یافتههای پژوهش حاضر از بین فعالیتهای ارادی، داشتن اهداف روشن و واضح در زندگی، پیگیری مستمر آن¬ها، پرداختن به فعالیتهای مورد علاقه و رفت و آمد کردن با افراد فامیل بیشترین رابطه را با شادکامی دارد و استفاده از اینترنت و ماهواره، رفتن به سینما و گوش دادن به موسیقی کمترین رابطه را با شادکامی داشته است.
وی تصریح کرد: از آنجا که فعالیتهای ارادی بعد از ویژگی¬های شخصیتی، مهمترین عامل مؤثر بر شادکامی جانبازان و ایثارگران است، می¬توان با آموزش این فعالیتها میزان شادکامی را در ایثارگران و خانواده¬های آن¬ها افزایش داد.
نوفرستی در پایان خاطر نشان کرد: این طرح با حمایت دفتر پژوهشهای فرهنگی معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد استان البرز انجام شده است.