کد خبر:۲۸۵۴۱۹
معاون فرهنگی وزارت علوم در دانشگاه فردوسی:

تغییر مدیران به معنای تحقیر تلقی نشود/ در وزارت علوم نیاز به همدلی و نقد منصفانه داریم

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به اینکه تغییر مدیران به معنای تحقیر تلقی نشود، گفت: در وزارت علوم نیاز به همدلی و نقد منصفانه داریم نباید مبنای عمل را پیشداوری قرار دهیم

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سیدضیاء هاشمی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این دانشگاه بیان کرد: تغییر مدیران نباید به معنای تحقیر تلقی شود، بلکه تغییر باید همراه با تقدیر و قدرشناسی از تلاش‌ها صورت گیرد.
 

وی با اشاره به اینکه هر مدیر در هر مقطعی که اقداماتی انجام می‌دهد نیازمند تقدیر شایسته است، بیان داشت: امید است همان‌گونه که دیگر مدیران دانشگاه فردوسی در طول این سال‌ها که به انجام وظیفه پرداخته‌اند رئیس جدید دانشگاه فردوسی مشهد  نیز بتواند این تلاش‌ها را دنبال کند.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: ما از افراط و تفریط بهره‌‌ای نبرده‌ایم و هر جا که این افراط و تفریط را ذیل شعارهای خود  قرار داده‌ایم نتیجه عملی آن ضرر بود است.
 

هاشمی با بیان اینکه اعتدال به معنای بهره‌گیری از توان سرمایه‌های دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی با توجه به سابقه‌ای که دارد باید راهنمایی برای سایر دانشگاه‌ها باشد.
 

وی ادامه داد: دانشگاه باید مستقل باشد؛ زیرا دانشگاهی که مستقل نباشد دانشگاه نخواهد بود دانشگاه مستقل می‌تواند بیشترین خدمات‌رسانی را به کشور داشته باشد و می‌تواند بازوی علمی و مغز متفکر یک نظام باشد.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با تأکید به اینکه دانشگاه ضعیف نمی‌‌تواند نقش خود را به درستی ایفا کند، بیان داشت: در دانشگاه نیازمند نشاط سیاسی، فرهنگی و علمی هستیم و دانشگاه زمانی می‌تواند نشاط داشته باشد که قانونمند باشد و عرصه جولان احزاب سیاسی قرار نگیرد.
 

هاشمی افزود: ما باید در صدد تحقق دانشگاه اسلامی برآیم که این امر هم اقتضای فرهنگ ما و هم اقتضای قانون و انقلاب ما می‌باشد.
 

وی با بیان اینکه دانشگاه اسلامی مکانی برای تحقیر اساتید و دانشجویان نیست، افزود: در دانشگاه اسلامی علم و مسئولیت‌پذیری ارزشمند است و کسانی که تصور می‌کنند دانشجو باید تنها به تحصیل علم مشغول باشد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شوند؛ زیرا دانشگاه آموزشگاه نیست، دانشگاه محل تولید علم است نه مصرف کننده دانشجو.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه باید تقویت‌کننده تمدن باشد، ادامه داد: دانشگاه تمدن‌ساز پیشگام مسیری نمی‌شود الا در سایه اعتدال.
 

هاشمی تصریح کرد: در دانشگاه مدیر، استاد، کارمند دانشجو با همیاری و همکاری یکدیگر باید تلاش کنند تا به قله‌های رفیع علم و دانش در جهان دست‌یابند
 

وی  بیان داشت: بسیار خوشحالم که در این دانشگاه تشکل‌های دانشجویی فعالند و امید است تشکل‌های بیشتری به فعالیت بپردازند.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: در این دانشگاه به طور حتما سلایق گوناگونی وجود دارد؛ بنابراین باید بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم و نقد یکدیگر را بپذیریم.
 

هاشمی با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد علاوه بر جایگاه علمی دارای جایگاه معنوی نیز می‌باشد، تأکید کرد: مشهد قبله دلهای مومنین است؛ بنابراین توقع داریم دانشگاه مشهد به یک دانشگاه بین‌المللی تبدیل شود و پیشگام دیپلماسی علمی باشد.
 

وی با تأکید بر اینکه فرایند تجاری‌سازی علوم یک ضرورت است، افزود: چنانچه نشاط بیشتری داشته باشیم اساتید خواهند توانست بیشترین حرکت علمی را داشته باشند.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: آن تحولی که در اوایل دهه هشتاد آغاز شد باید ارتقاء یابد دانشگاه باید علم محور، قانون‌محور و اخلاق‌محور باشد.
 

هاشمی با اشاره به اینکه دانشگاه باید سنبل حرکت‌های عقلانی و هدایت‌‌کننده سایر سازمان‌ها باشد، بیان داشت: هر روز باید شاهد تقویت پیوند بین دولت و جامعه باشیم چنانچه افراد نسبت به دولت احساس نگرانی کنند خطرناک است و دانشگاه باید در این راستا پیشگام باشد.
 

وی فرهنگ گفت‌وگو در بین دانشجویان و اساتید را مهم دانست و خاطرنشان کرد: موضع وزارت علوم این است که قضاوت‌ها کنار گذاشته شود و به تولید علم در کشور بپردازیم.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم  با اشاره به اینکه در رأس وزارت فردی قرار گرفته که مشی اعتدالی دارد، گفت: در وزارت علوم نیاز به همدلی و نقد منصفانه داریم نباید مبنای عمل را پیشداوری قرار دهیم وزارت علوم اصرار در آرامش در دانشگاه‌ها دارد و نشانه آن در وزارت علوم مشهود است.
 

هاشمی با یادآوری اینکه اجازه دهیم این حرکت ارزشمند تاریخی پیش‌رود و با تعارض با آن برخورد نکنیم، بیان کرد: به اساتید و دانشجویان نباید بی‌جهت انگ زده شود امروز 35 سال از انقلاب اسلامی گذشته است چگونه برخی به خود حق می‌دهند که به دانشجویان و اساتید دانشگاه بی‌جهت انگ بزنند.
 

وی غالب اساتید و دانشجویان را وفادار به نظام و ارزش‌های انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: ما موظف به اجرای قوانین هستیم سیاستی که مقام معظم رهبری پیش روی ما قرار داده است نقشه راه ماست و حق نداریم در هیچ جای نسبت به آن کج‌روی داشته باشیم.
 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در پایان گفت: چنانچه به قانون تمکین کنیم بن‌بست نخواهیم داشت و امید است با یاری خداوند متعال بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار