پروفسور محسن مهاجر در گفنگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: مردم تحت فشار روانی زیادی هستند و مردان بیشتر از زنان این فشار را تحمل می کنند و زمانی که درد و افسردگی با هم همزمان بشود، افراد راه هایی مثل خودکشی، خودزنی، پنهان شدن در خانه، درون گرایی و جامعه گریزی را انتخاب می کنند.
وی افزود: مسائلی مانند بیکاری، از کار افتادگی، تجاوزات و دیدن و یا تهدید به مرگ بزرگترین مشکلاتی است که می تواند منجر به بیماری درد بشود.
جراح مغز و اعصاب در خصوص بیماری درد اظهار کرد: درد یک مسئله عمومی جوامع در تمام دنیاست و حل این معضل نیاز به وقت و انرژی بسیار دارد و و در ایران این دانش به تازگی در اختیارمخصصان و استادان قرار گرفته است.
متخصص رادیولوژی در ادامه تصریح کرد: درد یک شاخه ای از بیماری است که در تمام بدن وجود دارد و فرد این درد را در تمام قسمتهای بدن خود احساس می کند ولی علتی برای درد وجود ندارد.
وی با اشاره به اقداماتی که تاکنون در زمینه درمان درد صورت گرفته است، گفت: اقدامات چشمگیری در خصوص درمان این بیماری در کشور صورت گرفته است اما باید این روند رو به رشد باشد و دانشگاه علوم پزشکی تهران کمک های خود را برای بهبود این اقدامات بیشتر کند.
مهاجر درمورد اقداماتی که دانشگاه علوم پزشکی تهران می تواند انجام دهد، بیان داشت: اقدامات وروش های درمان بیماری درد باید به صورت یک واحد تحصیلی در بیاید و دانشجویان با این بیماری آشنا بشوند.
وی ادامه داد: پزشکانی که در بیمارستان ها کار می کنند باید شناخت کافی از این بیماری داشته باشند تا بتوانند به بیماران کمک کنند و همچنین افراد جامعه نیز باید به این سطح از آگاهی برسند که مشکلات روحی و روانی می تواند در آنها ایجاد درد دائم کند.
مهاجر با اشاره به بیمارانی که به این کلینیک ها جهت معالجه رجوع می کنند، گفت: اکثر بیماران جنگی، مجروحان و جانبازان و همچنین افرادی که دارای تروما هستند، بیماری عصبی دارند و یا در دوران کودکی آسیب دیده اند و افرادی که در خردسالی زندگی دردناکی داشته اند می توانند از خدمات این کلینیک استفاده کنند.
رئیس مرکز چند تخصصی درد در مورد راههای کاهش افسردگی بیان داشت: در ایران عامل مهمی که موجب بیماری درد در افراد می شود، افسردگی شدیدی است که مردم دارند، روضه هایی که در کشور برقرار می شود از این فشار می کاهد.
مهاجر درمورد درمان بیماری درد گفت: در درمان این بیماری از روش ها و راهکارهای مختلفی استفاده می کنیم و دکتر های زیادی در این خصوص به اظهار نظر می پردازند.
رئیس مرکز چند تخصصی درد در پایان اظهار داشت: بیماری درد ظرف مدت سه تا یک سال قابل درمان است و بیشترین مراجعین در مدت کوتاهی درمان می شوند ودردشان از بین می رود ولی باید توجه داشت که این بیماری هر دو جنبه روح و جسم را در بر می گیرد و هر دو همزمان باید درمان بشوند.