کد خبر:۲۸۹۸۲۹
میزگرد «الویت‌های دانشگاه فردوسی»-6؛

سلطانی: پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاه دولتی عین بی عدالتی است/ فضای دانشگاه‌ها به دور از فضای تنش باشد

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاه دولتی را عین بی عدالتی دانست و گفت: نباید به بهانه کمبود بودجه کارگاه‌های دانشجویی پولی شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مسعود سلطانی در میزگرد تشکل‌های دانشجویی «الویت‌های دانشگاه فردوسی مشهد» با موضوع «مسائل سیاسی و علمی دانشگاه فردوسی مشهد» با حضور مسئولان سه تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی این دانشگاه در دفتر خبرگزاری دانشجو در مشهد به بیان نظرات خود پیرامون مسائل سیاسی و علمی دانشگاه پرداخت.


وی گفت: مسئله مهمی که در آزادی بیان وجود دارد این است که آیا احساس آزادی در بین دانشجویان وجود دارد یا خیر؟

 

دبیر انجمن اسلامی ادامه داد: در این راستا نقد گفتمان درون انقلاب اسلامی در کنار نقد سایر گفتمان‌ها بسیار اهمیت دارد که همه این پارامترها نتیجه‌اش این می‌شود که دانشجو احساس آزادی کند.

 

این دانشجوی دانشگاه فردوسی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد باید دانشگاه را از آن خود بدانند. در این راستا مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که باید به دانشجو اجازه اشتباه کردن داده شود، چتر انقلاب را باید گسترده کنیم و رویکردمان باید جذب حداکثری باشد.

 

وی با مهم دانستن برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی گفت: کرسی‌های آزاد اندیشی برپا نمی‌شود مگر این‌که دانشجو احساس آزادی کند.

 

رئیس دانشگاه باید از نگاه سطحی و کارنامه محور به فعالیت‌های دانشجویی پرهیز کند

 

این فعال دانشجویی با اشاره به این‌که همه تشکل‌های دانشجویی باید در برابر قانون برابر باشند، افزود: یکی از ضعف‌های فعلی نبود قانون مدون برای تشکل‌های دانشجویی است. بسیاری بر این عقیده هستند که اعطای مجوز برای برگزاری برخی برنامه‌ها برای تشکلی بر چه مبنایی بوده است؟

 

سلطانی با تاکید بر این‌که رئیس جدید دانشگاه باید از داشتن نگاه سطحی و کارنامه محور به فعالیت دانشجویی پرهیز کند، گفت: در دوره ریاست قبلی این نگاه سطحی و کارنامه محور نسبت به فعالیت‌های دانشجویی وجود داشت و ما شاهد افزایش کانون‌ها و نشریات بودیم؛ و این امر سبب افزایش شور و نشاط در فعالیت‌های دانشجویان در کارنامه دانشگاه شد.

 

 رئیس دانشگاه از ایجاد تنش در دانشگاه جلوگیری کند

 

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: رئیس دانشگاه باید از ایجاد تنش در دانشگاه جلوگیری کند و از راهکارهای تنش زدا در دانشگاه بهره گیرد.

 

این فعال دانشجویی افزود: ما در فضای دانشگاه با ‌جوان روبرو هستیم که  یکی از ویژگی‌های جوان، عدالت خواهی و انقلابی‌گری است؛ بنابراین چنانچه مسئولان درصدند بستر مناسب برای رشد آینده سازان کشور ایجاد کنند باید حداقل‌هایی را برای آنان تامین کنند.


داشتن رویکرد علمی در دانشگاه نیازمند یک برنامه بلند مدت و پایدار است

 

سلطانی افزود: طیبق سند 1404 ایران باید در این سال رتبه اول منطقه را کسب کند و پدید آمدن این جریان نیازمند نگاه پایدار و برنامه بلند مدت است. حال این پرسش مطرح است که مسئولان چه میزان به این امر اهتمام دارند؟


دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی در این خصوص بیان کرد: در نظر داشتن اهداف علمی در دانشگاه نیازمند یک برنامه بلند مدت است و این برنامه می‌طلبد که پایدار اجرا و مدیریت شود.

 

این فعال دانشجویی با ابراز تاسف از این‌که این عدم داشتن برنامه بلند مدت در سطوح بالاتر نیز مشاهده می‌شود، خاطرنشان کرد: گرفتن دانشجو در واحد بین‌الملل بیش از حد توان علمی دانشگاه است. گرفتن دانشجوی بیش از حد در مقطع تحصیلات تکمیلی با چه سیاستی اجرا می‌شود؟

 

وی افزود: چنانچه در دانشگاه چهار عضو هیات علمی وجود دارد، نمی‌توانیم 10 دانشجوی کارشناسی ارشد و هفت دانشجوی مقطع دکترا پذیرش شوند.

 

مسئولان پاسخ دهند چه کسانی در واحد بین الملل دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند؟


 این فعال دانشجویی با انتقاد از پولی شدن دانشگاه تاکید کرد: مسئولان باید پاسخ دهند چه کسانی دانشجویان واحد بین الملل ما را تشکیل می‌دهند؟


سلطانی یادآور شد: میانگین سنی این دانشجویان چند سال است؟ اینان سنخیتی با فضای علمی دانشگاه ندارند. همین موارد است که نمی‌گذارد دانشگاه مبداء تحولات جامعه باشد و از منویات امام و مقام معظم رهبری دور می شویم.

 

وی پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاه دولتی را عین بی عدالتی دانست و تصریح کرد: تمامی تشکل‌های دانشجویی به این امر اذعان دارند، بنابراین نباید به بهانه کمبود بودجه کارگاه‌های دانشجویی پولی شود و از دانشجویانی که در دانشگاه دولتی تحصیل می‌کنند طلب پول شوند.

 

سلطانی ادامه داد: ولی در این راستا باید تاثیرگذاری کمبود بودجه در علم و پژوهش را مدنظر قرار دهیم.

 

وی با تاکید بر این‌که باید بین آموزشگاه و دانشگاه تفاوت قائل شد، گفت: نباید به دانشگاه به چشم دبیرستان نگریسته شود، روحیه علم پژوهی را باید در بدنه دانشگاه تقویت کرد. جزوه نوشتن و کپی‌بردای منسوخ شده است . باید سیستم آموزشی ما بروز و متناسب با نیاز جامعه باشد. 


 دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی با بیان این‌که  علم واجب کفایی است، ابراز داشت: چنانچه در یک زمینه علمی دچار ضعف هستیم باید به آن سمت حرکت کنیم تا نیازمان تامین شود و در این مسیر باید موانع برداشته شود.


وی گفت: در این مطلب که دین ما سیاسی و سیاست ما دینی است شکی نیست، اما نباید به گونه‌ای حرکت کنیم که چالش‌های سیاسی ما آن‌قدر پر رنگ شود که همه چیز ما و حتی آموزش تحت تاثیر سیاست باشد.


این فعال داشجویی ادامه داد: نباید به اساتید هیئت علمی با نگاه‌های سلیقه‌ای، تحت تاثیر رویکرد سیاسی برخورد شود. متاسفانه در زمینه علم نیز نگاه کارنامه محور داریم.


دشمنان توان مشاهده پیشرفت‌های ایران را ندارند


وی خاطرنشان کرد: ما برای این انقلاب شهدایی در زمینه علوم انسانی و هسته‌ای تقدیم کردیم؛ این امر نشان می‌دهد طی چند سال گذشته در رشته‌های مهندسی اقدامات و پیشرفت‌های بسیاری صورت گرفته که دشمنان توان دیدن این پیشرفت‌ها را ندارند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار