به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فاطمی نسب در میزگرد تشکلهای دانشجویی «الویتهای دانشگاه فردوسی مشهد» با موضوع «مسائل سیاسی و علمی دانشگاه فردوسی مشهد» با حضور مسئولان سه تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی این دانشگاه در دفتر خبرگزاری دانشجو در مشهد به بیان نظرات خود پیرامون مسائل سیاسی و علمی دانشگاه پرداخت.
داشتن کرسی برای کمونیستها عاملی در جهت مسمومیت دانشگاه است
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی در پاسخ به این پرسش که در جهت ایجاد فضای سیاسی همراه با شور، نشاط و اعتدال و عاری از تنش، رئیس دانشگاه چه اقداماتی را باید در نظر داشته باشد؟ آزادی را یکی از نیازهای بشر دانست و گفت: این امر صحیح است که شهید مطهری و امام (ره) بر کرسی داشتن کمونیستها در دانشگاه تاکید دارند؛ اما در طرف دیگر شهید مطهری بحث اسلام ناب را نیز مطرح کردند.
فاطمی نسب ادامه داد: با آمدن این افراد به دانشگاه آنها کرسی اندیشه مسمومی را وارد دانشگاه خواهند کرد که با عنوان آزادی بیان، امنیت و آزادی را سلب میکنند؛ امام علی(ع) در حدیثی با این مضمون میفرمایند: « قبل از اینکه فرزندان شما با اندیشه و آرای دشمنان آشنا شوند آنان را با اندیشههای راستین اسلام آشنا کنید».
وی با اشاره به اینکه فضای دانشگاه فضایی تربیتی است، تصریح کرد: ما نمیتوانیم یک جامعه باز را در نظر گیریم و از یک طرف هر فکری را داخل آن بریزیم و در آخر بگویم مهم نیست چه چیز درآید، بلکه مهم آزادی بیان است. این در فرهنگ انقلاب اسلامی نیست در فرهنگ انقلاب اسلامی، هدف تعالی و رشد انسان است.
مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این فضای بوجود آمده فضای آزادی بیان نیست، تصریح کرد: نمیتوان به اسم آزادی بیان هر سخن و روشی مسمومی را به دانشگاه وارد کرد و آزادی بیان نام نهاد. چنانچه اگر در دانشگاه به اسم آزادی کتاب یک شخصیت ملحد را آموزش داد دانشجو نخواهد توانست از خوراک مفید اسلام ارتزاق کند و قطعا مسموم خواهد شد.
نباید به بهانه آزادی بیان امنیت دیگران را سلب کرد
فاطمی نسب در ادامه با اشاره به اینکه در همه جای دنیا در بحث آزادی بیان دو مسئولیت وجود دارد، گفت: این دو مسئولیت این است که به بهانه آزادی بیان آزادی و امنیت دیگران را سلب نکنیم.
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد ما بر این است که اسلام فرهنگ قالب است و پاسخ پرسش تمامی نحلهها را دارد، بیان داشت: در راستای ایجاد آزادی بیان در دانشگاه باید به کرسیهای آزادی اندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است در قالب صحیح خودش بها داده شود تا به این روش بتوان به نیاز فکری دانشجو پاسخ داد.
رئیس دانشگاه نباید به مسائل، حزبی نگاه کند
این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه رئیس دانشگاه نباید با دید حزبی و سیاسی به مسائل دانشگاه بنگرد، بیان کرد: اعتدال به معنای این نیست که پیشروی تفکری باشیم و بخواهیم این تفکر را آرام آرام در دانشگاه پیاده کنیم؛ این امر کار سیاسی انجام دادن است.
فاطمی نسب با بیان اینکه رئیس دانشگاه باید نسبت به تمامی جریانات سیاسی دارای آزادی باشد، بیان کرد: رئیس دانشگاه نباید متعلق به حزب و جریان خاصی باشد، بلکه باید خود صاحب نظر باشد.
وی افزود: بنابراین نباید بر چسب افراط و تفریط بر آنان گذاشت؛ زیرا این نقض آزادی بیان و خارج از اعتدال است.
نباید با بهره بردن از لفظ اعتدال فتنهگران را از زندان آزاد کرد
این دانشجوی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: افرادی که سال 88 به دلیل راه اندازی فتنه از دانشگاه اخراج شدند و یا به زندان افتادند را نباید با بهره بردن از لفظ اعتدال از زندان آزاد کرد این اعتدال نیست آنان خلاف قانون عمل کردند و باعث ایجاد اختلال در کشور شدند.
فاطمی نسب این نگاه را نگاه اعتدالی ندانست و خاطرنشان کرد: چنانچه دانشجویانی که در سال 88 فتنه به پا کردند را به دانشگاه وارد کنیم مخالف آزادی حرکت کردهایم و نمیتوان اسم این اقدام را آزادی نهاد؛ زیرا آنان علیه قانون این کشور گام برداشتند و امنیت را سلب کردند.
وی با طرح این پرسش که تا کجا میخواهیم پیش رویم آیا درصدد این امر هستیم که بگوییم مخالف و معاند یکی هستند، بیان کرد: با معاند نمیتوان با عنوان مخالف رفتار کرد؛ زیرا معاند قصد تخریب، بر هم زدن و ایجاد اخلال در نظم را دارد.
ورود فتنهگران به دانشگاه به فضای علمی دانشگاه ضربه خواهد زد
این فعال دانشجویی افزود: چنانچه این افراد وارد فضا دانشگاه شوند فضای علمی دانشگاه ضربه خواهد خورد؛ بنابراین فضای سیاسی دانشگاه نباید به سمت تنش و اضطراب برود.
فاطمی نسب گفت: به رئیس دانشگاه پیشنهاد میکنم که مخالف با معاند اشتباه گرفته نشود. افرادی که روزی در این مملکت فتنهای به پا کردند و امروز توسط وزارت علوم بار دیگر به دانشگاه راه مییابند از دلسوزان نظام و انقلاب نیستند؛ قصد این افراد ایجاد توطئه و تخریب است و درصدند تفکر خود را قالب کنند.
وی خاطرنشان کرد: نبود نگاه حزبی در دانشگاه سبب ایجاد شور سیاسی در بین دانشگاهیان میشود؛ برای این امر بسترسازی مناسبی باید ایجاد شود و به دانشجو اجازه داده شود در فضایی مسالمت آمیز سخن خود را مطرح کند؛ اما نباید به گونهای باشد که برخی از فضا سوء استفاده کنند و به منویات مقام معظم رهبری پازل دشمن را تکمیل کنند.