به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، در متن نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد خطاب به رئیس این دانشگاه آمده است:
جناب آقای دکتر کافی
رئیس محترم دانشگاه فردوسی مشهد
انتخاب حضرتعالی را به عنوان رئیس جدید این دانشگاه تبریک و تهنیت عرض می نماییم. انشالله که با یاری خداوند متعال، پیامبر بزرگوار اسلام (ص) و اهلبیت کرام ایشان بتوانید بار سنگین این مسئولیت بزرگ را بر دوش بکشید. بحق، خداوند یار و یاور مردانی است که قصد خدمت به اسلام و مذهب حقه تشیع را دارند.
جناب آقای دکتر کافی
این ایام برای ما دانشجویان این دانشگاه یادآور خاطراتی بس تلخ و دردناک است. البته از دل این خاطرات دردآور، شیرینی هایی جاودان نیز در تاریخ انقلاب اسلامی سر برآورده است. محال است جنبش دانشجویی تحرکات التقاطی و منحرفانه سال 88 را فراموش کند.
حرکت هایی که از جانب افرادی وطن فروش و منحرف سر زده بود و این تحرکات را با حالتی تکبر آمیز و شجاعانه «جنبش» نامیدند. اما رهبر عزیزمان با زیرکی منحصر به فرد، آن را فتنه ای خارجی خواندند. فتنه ای که در طول تاریخ انقلاب عزیزمان اگر نگوییم بی سابقه اما کم سابقه بوده است. دشمن پس از خرج کردن تمام قوای خود در فتنه سال 78 برنامه ریزی خود را متمرکز کرد تا بتواند ضربه ای سهمگین بر پیکره نظام جمهوری اسلامی ایران وارد کند.
افرادی در این جریان حضور داشتند که آگاهانه یا ناآگاهانه مسیر دشمن را طی کردند و سعی بر آن داشتند تا جنبش دانشجویی را از مسیر اصیل انقلاب اسلامی و گفتمان اسلام ناب محمدی منحرف سازند و در خط اسلام آمریکایی جاری سازند؛ اما به قول رهبر انقلاب، دشمنان ما هنوز هم ملت ایران را نشناخته اند.
بعد از اغتشاشات سال 88 و اهانت به ساحت مقدس سید و سالار شهیدان، حسین بن علی (ع)، ماهیت انحرافی و ضد دینی این تحرکات بر همگان روشن شد. کسانی که به آتش کشیدن مسجد و پرچم امام مظلوممان، برای شان فرقی نداشت.
اما باز هم بصیرت وصف ناپذیر مردم غیور ایران آنان را به صحنه آورد و با راهپیمایی پرشکوه نهم دی ماه مشت محکمی بر دهان یاوه گویان زد. بعد از این واقعه بود که فتنه گران به انزوا کشیده شدند و خود را از انظار عمومی محو کردند و متوسل به مزدوران داخلی و خارجی شدند و هم اکنون از طریق فضای سایبری، شبکه های ماهواره ای و اجتماعی هم چنان بر طبل رسوایی خود می کوبند. غافل از اینکه ملت ایران هشیار تر از همیشه راه امامشان را ادامه می دهند.
رافت و رحمت جمهوری اسلامی این مزدوران داخلی را چنان غره کرده است که در سایت ها و شبکه های خارجی و داخلی اذعان می کنند که از حق خود در سال 88 گذشتند. کدام حق؟ آیا جز این است که جمهوری اسلامی با در نظر گرفتن رافت و رحمت علوی از جرم حتمی آنان در گذشت؟ این مزدوران چنان از این رافت اسلامی سرمست شده اند که دوباره مسیر یاوه گویی را در پیش گرفته اند. بر همه ما واجب است که در مقابل این افراد بایستیم.
رئیس محترم دانشگاه فردوسی مشهد
تقارن انتصاب حضرتعالی با ایام 9 دی و روز های پر افتخار مردم ایران، جای بسی خوشحالی دارد. بر هر انسان انقلابی و دوستدار جمهوری اسلامی واجب است که مرزبندی خود را با فتنه گران مشخص کنند. دانشگاه فردوسی مشهد نیز از بی بصیرتی و فتنه گری دانشجویان و برخی اساتید کج اندیش بی بهره نمانده است. مبادا از مسیر اعتدال پا فراتر نهیم و بر شعار هایی که سرداده ایم جامه عمل نپوشانیم. فتنه 88 به هیچ عنوان قابل اغماض نیست.
همانطور که رهبر انقلاب در فرمایشات خویش فرمودند: « گناه بزرگ فتنهگران در سال ۸۸ این بود که اگر خوشبینانه نگاه کنیم و بگوئیم اینها یک شبههاى، خدشهاى در ذهنشان بود، این خدشه را به صورت ایجاد چالش براى نظام اسلامى مطرح کردند. این گناه بزرگ، قابل اغماض هم نیست؛ آثار آن هم همچنان در جامعهى ما موجود است.» (8/3/1390) جا دارد که همه ما به این فرمایش رهبر عزیمان لبیک بگوییم.
فضای دانشگاه ها در حال حاضر نیازمند آرامش و طی مسیر در خط مقدم علمی کشور است. طبق فرمایشات رهبر انقلاب امروز یکى از نیازهاى اساسى و درجه یک کشور، نیاز علمى است. اگر چنانچه ما توانستیم در عرصه علمى، پیشرفتهایى را که تا امروز بحمدالله به دست آمده است، با همین سرعت دنبال کنیم، هم در زمینه مشکلات اقتصادى، هم در زمینه مشکلات سیاسى، هم در زمینه مشکلات اجتماعى، هم در زمینه مسائل بینالمللى، مطمئناً گرهگشائىهاى بزرگى خواهد شد. کار مضاعف شود. من عقیدهام این است که کار علمى در دانشگاه و در کشور باید جهادى باشد؛ کار علمىِ جهادى انجام بگیرد(6/5/1392)
پیشرفت علمی باید جزو مهمترین اهداف دانشجویان باشد. البته باید توجه داشت که تحلیل مسائل سیاسی نیز از مهم ترین وظایف دانشجویان است. دانشجو باید مسائل را تحلیل کند اما طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب دانشجو باید سیاسی باشد اما سیاسی زده نباشد.اسلامی کردن دانشگاه نیز یکی از مهمترین خط و مشی هایی است که دانشجویان و اساتید دانشگاه ها باید بر اساس آن طی طریق کنند.
متاسفانه در طول سالیان اخیر، پیگیری موضوع اسلامی شدن دانشگاهها به عنوان یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری با برخی برداشتهای سطحی و دمدستی همراه بوده به گونهای که مخالفان این تصمیم با نوعی نگاه محدود و بسته صرفا «طرح تفکیک جنسیتی» در دانشگاهها را برجسته سازی و القا کردهاند.
موضوع اسلامی شدن دانشگاهها همواره در صدر مطالبات مقام معظم رهبری از مسئولان و متولیان امر قرار داشته و ایشان طی دیداری با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم در سال 75 به صراحت از اینکه "دانشگاه امروز ما اسلامی نیست" گلایه کردند و خواستار اسلامی شدن دانشگاهها شده و فرمودند: "اسلامی کردن دانشگاهها به مفهوم یک تحول بنیادین است که در تاریخ این کشور، ماندگار خواهد شد".
اما تاکید رهبری بر این مسئله برخاسته از اشرافی بوده که ایشان بر فضای حاکم بر دانشگاههای کشور داشتهاند به گونهای که معظمله در این خصوص اظهار داشتهاند: «اینجانب از راههای گوناگون از حقایق محیطهای علمی و دانشگاهی کسب اطلاع میکنم و با طبیعت دانشگاه نیز آشنایی دارم و بر همین اساس با همه وجود معتقدم که در ایران اسلامی، دانشگاهها به لحاظ علمی، روشنبینی دینی و عمق ایمان مذهبی، رشد زیادی کرده، اما در عین حال هنوز دانشگاههایمان، اسلامی نشده است.»
در آخر نیز درخواست دیداری صمیمانه با حضرتعالی و تبادل نظر بین دانشجویان و شما به عنوان اولین تشکل دانشجویی دانشگاه فردوسی را خواستاریم.