کد خبر:۲۸۹۲۰۳
میزگرد «الویت‌های دانشگاه فردوسی»-2؛

فاطمی نسب: اسلامی نبودن علوم انسانی درد مشترک دلسوزان دانشگاهی است

مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی با تاکید بر این‌که همه ما در مباحث علوم انسانی که اسلامی نیست دردی مشترک داریم، گفت: مسئولان دانشگاه در این زمینه وارد شوند تا دانشگاه فردوسی الگویی در زمینه علوم اسلامی انسانی در کشور باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فاطمی نسب، در میزگرد تشکل‌های دانشجویی «الویت‌های دانشگاه فردوسی مشهد» با موضوع «مسائل فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد» با حضور مسئولان سه تشکل دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی این دانشگاه در دفتر خبرگزاری دانشجو در مشهد به بیان نظرات خود پیرامون مسائل فرهنگی دانشگاه پرداخت.


دخیل کردن رای دانشجویان در تصمیم‌گیری‌های فرهنگی


وی در خصوص اولویت‌های سیاسی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی که رئیس دانشگاه فردوسی در این دانشگاه باید مد نظر قرار دهد، افزود: اولین اولویت فرهنگی که رئیس دانشگاه باید آن را مد نظر قرار دهد بحث دخیل کردن نظر و رای دانشجویان در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی دانشگاه است؛ چراکه اگر دانشگاه بدون در نظر گرفتن نظر دانشجویان اقدام به برنامه ریزی ‌کند راهکارها و برنامه‌های بعضا نامناسبی را در نظر می‌گیرد.


مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی گفت: به طور مثال در شورای نشریات دانشگاهی یک یا دو دانشجو حضور دارند که نظر آنان نظر قالب نیست و تنها بیان کننده دغدغه‌های دانشجویان است ولی در نهایت آن تصمیمی که مسئولان دانشگاه می‌خواهند گرفته می‌شود و نظرات آنان تاثیر چندانی در این تصمیمات ندارد؛ بنابراین این امر یک کار غیر کارشناسی است.


فاطمی نسب، با اشاره به این‌که ذائقه‌های دانشجویان هر ساله با ورود دانشجویان جدید تغییر می‌کند، بیان داشت: چگونه مسئولان این موارد را در نظر نمی‌گیرند، همچنین مشاهده می‌شود مسئولان دانشگاه از همان کلمات و جملات سنگین و غیر کاربردی که وزارت علوم جهت برنامه ریزی فرهنگی برای دانشگاه‌ها استفاده کرده بهره می‌برند و  درصددند تا به همان سمت بروند.
 

وی با تاکید بر این‌که دخیل کردن نظر و رای دانشجویان در تصمیم‌گیری‌ها را مهمترین دغدغه دانشجو می‌دانم، اولویت دیگر فرهنگی را رفع تضادهای فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: خارج از این‌که مدیریت فرهنگی در مواقعی دچار تناقض می‌شود، این تناقضات دانشجویان و مسئولان فرهنگی؛ دانشگاه را دچار آشفتگی می‌کند و مانع کار تشکیلات و فرهنگی آنان می‌شود.


این فعال دانشجویی داشتن مدیریت یکپارچه و عمل کردن مسئولان فرهنگی به آن‌چه در نظر گرفته شده است را از عوامل بیرون رفت این تضاد ارزیابی کرد و افزود: بحث بودجه فرهنگی که بسیار حائز اهمیت است و چند صباحی است که به آن گرفتار شده‌ایم به این شکل که مدام شعارهای فرهنگی داده می‌شود و آن‌گاه بودجه فرهنگی را به بهانه کمبود بودجه کاهش می‌دهند و این امر با برنامه‌های کلان فرهنگی که عنوان می‌کنند در تضاد است.


فاطمی نسب، با بیان این‌که بحث اختصاص بودجه به مسائل فرهنگی بحثی است که در انتها باید دست بر آن گذاشت نه این‌که ابتدا بودجه فرهنگی را کاهش و حتی نصف کرد، تصریح کرد: به رئیس دانشگاه پیشنهاد می‌کنم پرسش نامه‌ای به ورودی‌های سال آینده بدهند تا بدانند با چه فضای فکری و فرهنگی به دانشگاه وارد می‌شوند و چه ذائقه‌هایی دارند و آن‌گاه که از دانشگاه خارج می‌شوند با چه دیدگاه و ذائقه خارج می‌شوند؛ خوراک فکری آنان در هر زمینه‌ای در حوزه علوم انسانی، فرهنگی و سیاسی دانشجو در این چهار سال چه بوده است این امر باعث می‌شود مسئولان بدانند در دانشگاه چه می‌گذرد.


اسلامی نبودن علوم انسانی درد مشترک دلسوزان دانشگاهی


 وی با تاکید بر این‌که همه ما در مباحث علوم انسانی که اسلامی نیست دردی مشترک داریم، گفت: به پیشکسوتان و کهنه‌کاران دانشگاه پیشنهاد می‌دهم سعی کنند در این زمینه وارد شوند تا دانشگاه فردوسی الگویی در زمینه علوم اسلامی انسانی در کشور باشد.

 

مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: مسئولان دانشگاه در این زمینه نباید نگاه بی تفاوتی داشته باشند و نباید عنوان کنند علم همان علم است؛ چراکه این نگاه با فرهنگ انقلابی و اسلامی ما منافات دارد.


فاطمی نسب، با بیان این‌که بحث تفکیک جنسیتی را یکی دیگر از مسائل مهم فرهنگی است، تصریح کرد: البته نباید این امر را از نظر دور داشت که ساز و کارهای این امر ایجاد نشده است و به یکباره نمی‌توان این امر را پیاده کرد؛ اما باید به این سمت رفت تا روزی شاهد باشیم در دانشگاه‌های ایران تفکیک جنسیتی رخ داده است.


وی ادامه داد: فضای ورزشی نیز باید مد نظر مسئولان دانشگاه قرار گیرد تا فضای علمی همراه با شور و نشاط آمیخته شود.


نباید بر دانشجویان فشار غیر منطقی وارد شود


مسئول جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: در خصوص مسائل رفاهی مسئولان باید این امر را مد نظر قرار دهند که بر دانشجو نباید فشار غیر منطقی وارد آید در بسیاری از مواقع مشاهده می‌شود دانشگاه برای این‌که مسئولیت خود را در حوزه‌ای کاهش دهد آن حوزه را به پیمان کار واگذار می‌کند، این در حالی است که مسئولان باید به گونه‌ای طرح مسئله کنند که نه تنها بر دانشجو فشار وارد نشود؛ بلکه در فضایی در حد و در شان به کسب علم بپردازد.


فاطمی نسب با تاکید بر این‌که دانشجویان نیارمند این امر هستند که در فضایی همراه با آرامش درس بخوانند، خاطرنشان کرد: دانشگاه باید در جهت رفاه حال دانشجویان خاصه در بحث خوابگاه‌ها به گونه‌ای تامین اعتبار کند تا خوابگاه‌ها و دیگر امکانات رفاهی در شان دانشجویان باشند و چنانچه این امر رخ ندهد، مسئولان دانشگاه نباید انتظار داشته باشند که ارتباطشان با دانشجویان بهبود یابد.


وی با اشاره به این‌که امید است رئیس جدید دانشگاه بین دانشجویان حاضر شوند و به سخنان آنان گوش دهند، یادآور شد: وی این‌گونه می‌تواند بر فضای دانشگاه از نزدیک مدیریت داشته باشد و به درد دل دانشجویان گوش دهد و حتی چنانچه نتوانست اقدامی انجام دهد حداقل احساس همدردی کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار