به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، موضع گیری جدید نمایندگی ایران در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی در شماره روز دوشنبه روزنامه کریستین ساینس مانیتور منتشر شد.
در این یادداشت آمده است: راه تعامل با ایران، استفاده از زبان تکریم و احترام متقابل است و آمریکا باید با اقداماتی واقعی، اعتماد ملت ایران را جلب کند.
نمایندگی کشورمان با اشاره به مواضع رئیس جمهور مبنی بر لزوم جایگزینی گفتگو با زبان تکریم بجای تهدید به جنگ و تحریم، تاکید کرده است: برای حفظ روند مذاکرات هسته ای لازم است دو طرف از هرگونه اقدامی که با تعهدات آنها منافات دارد، خودداری کنند.
در این یادداشت به تصویب قطعنامه پیشنهادی آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان جهان عاری از خشونت و افراط گرایی و سخنان رئیس جمهور در اجلاس اخیر داووس مبنی بر لزوم پیروی از منطق، گفتمان دوستی و اعتدال در مسائل جهانی اشاره شده و آمده است: اقدامات عملی جمهوری اسلامی ایران نیز با گفتار رئیس جمهور منطبق بوده و ایران علاوه بر اجرای دقیق تعهداتش، برای مشارکت جدی در دور بعدی مذاکرات با هدف توافق نهایی هسته ای ابراز آمادگی کرده است.
این یادداشت می افزاید: انتظار اتخاذ اقدامات و زبان مشابه و متناسب از سوی سایر طرفها، متناسب با روح موافقت نامه ژنو، انتظاری منطقی و معقول است.
تهدیدات شفاهی برضد ایران نیز نقض فاحش مواد دوم و چهارم منشور ملل متحد در این یادداشت خوانده و تاکید شده است: چنین تهدیداتی نقض فاحش قواعد حقوق بین الملل است و می تواند زمینه ساز بی نظمی و هرج و مرج جهانی شود.
ایجاد پل بر روی شکاف های موجود میان کشورهای مختلف نیز از اولویت های اساسی ایران در این یادداشت خوانده و تاکید شده است: این مهم مشروط به اتخاذ گفتمان مشابه و اقدامات متقابل از سوی سایر طرف هاست و در غیر اینصورت، شکاف های گفتاری موجود، به مانعی بزرگ بر سر راه مذاکرات آینده تبدیل خواهند شد.
نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در پایان تاکید کرده است: اعتماد سازی جاده ای دوطرفه است و اکنون این وظیفه دولت آمریکاست تا با اقداماتی واقعی و همینطور اتخاذ گفتاری مناسب اعتماد مردم ایران را جلب کند.