کد خبر:۲۹۰۹۷۷
یادداشت/

تصور اشتباهی از آمریکائیان داشتیم!

بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم مشاوره های زیادی از سوی مشاوران خود خوانده به رئیس جمهور ارائه می شد، مشاورانی که اکثر آنها پیشنهاد رابطه با آمریکا را به عنوان شاه کلید حل مشکلات به رئیس جمهور ارائه می کردند
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - سعید موسوی؛ بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم مشاوره های زیادی از سوی مشاوران خود خوانده به رئیس جمهور ارائه می شد، مشاورانی که اکثر آنها پیشنهاد رابطه با آمریکا را به عنوان شاه کلید حل مشکلات به رئیس جمهور ارائه می کردند و کلید حل همه مشکلات را چه در زمینه سیاست داخلی و مشکلات اقتصادی و چه در زمینه سیاست خارجی و رفع تحریم ها، مذاکره با آمریکا عنوان می کردند.
 
از بعضی از محکومین فتنه 88 از داخل زندان مانند بهزاد نبوی گرفته تا امثال صادق زیبا کلام ودر این زمینه نقدهای زیادی در مورد اشتباه بودن سیاست خارجی دولت قبل و تنش زا بودن آن نوشتند و هر روز روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب اندر فواید و ضرورت رابطه با آمریکا قلم فرسایی می کردند و با فعلان اصلاح طلب در این مورد مصاحبه می کردند.
 
سفر رئیس جمهور به نیویورک و فضاسازی اصلاح طلبان:
 
این فعالیت ها در روزهای پایانی منتهی به سفر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به اوج خود رسید و روزنامه های اصلاح طلب هر روز بخش اعظمی از صفحات خود را به این موضوع اختصاص می دادند وحتی با کنار هم قراردادن عکس های آقای ظریف و جان کری در کنار تیترهای اغواء کننده بر صفحه اول روزنامه های خود، موج هیجان زدگی و اشتیاق خود برای مذاکره با آمریکا را به مردم و مخاطبانشان هم تزریق می کردند و رویاهای خود را در قالب عکس به تصویر می کشیدند و با تیترهای مثل «جهان در انتظار اتفاق نیویورک»، سعی در بزرگ جلوه دادن این اتفاق داشتند و به مخاطب القاء می کردند که قرار است اتفاق خارق العاده ای بیفتد که حیات و ممات مردم به آن وابسته است.
 
البته بعد از دیدار و مصافحه آقای ظریف با جان کری و نشستن عکس های بزرگ آن بر صفحه های روزنامه های اصلاح طلب و تماس اوباما اب آقای روحانی در آخرین لحظات حضور وی در آمرکیا، اتفاق ویژه ای نه در داخل و نه در خارج از کشور نیفتاد و رهبر معظم انقلاب در صحبت هایشان ضمن اشاره غیرمستقیم به این موضوع از آن اینگونه انتقاد کردند «در جریان سفر نیویورک اتفاقاتی افتاد که به جا نبود» و البته آقای ظریف در جلسه ای در بین نمایندگان مجلس گفته بودند: منظور رهبری از اقدامات نابه جا، دیدار بنده با کری و صحبت تلفنی رئیس جمهور با اوباما بود.
 
مذاکرات هسته ای، ذوق زدگی و غوغای تبلیغاتی اصلاح طلبان:
 
با نزدیک شدن به مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 دوباره روزنامه های اصلاح طلب بحث مذاکره جداگانه با آمریکا و سنجاق کردن سرنوشت مردم و کشور به مذاکره با آمریکا را پی گرفتند.
 
رسانه ها و فعالان اصلاح طلب تمام همت خود را بر اثبات ضرورت مذاکره و مصالحه با آمریکا گماشتند. در ان روزها از نگاه رسانه های اصلاح طلب به مذاکره با آمریکا ختم می شد و بحث مذاکره و عدم مذاکره با آمریکا تمام فضای رسانه ای کشور را تحت تأثیر خود قرار داده بود.
 
گویی اگر با آمریکا به توافق می رسیدیم، رئیس جمهور آمریکا با چوب جادویی خود تمام مشکلات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و صنعتی ما را حل می کرد.
 
رئیس جمهور هم که در جریان رقابت های انتخاباتی از گفت و گو با کدخدا و وعده حل مشکلات در صد روز، سخن گفته بود، بهانه لازم برای اصرار و پافشاری بیشتر اصلاح طلبان برای مذاکره با آمریکا را فراهم کرده بود و آنها سعی می کردند تمامی مشکلات داخلی وخارجی کشور را به گونه ای با بحث مذاکه ارتباط دهند.
 
با گذشت زمان و برگزاری چند دوره مذاکره بین ایران و 1+5 سرانجام در سه آذرماه وزرای خارجه 6 کشور و وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه ای مطبوعاتی اعلام کردند بر سر موضوع هسته ای به توافق رسیده اند و این آغاز فاز جدید برنامه رسانه ای اصلاح طلبان بود و روزنامه های حامی دولت با تیترهای یک طرفه و فریبنده ای مثل «اینجا ایران همه خوشحالند» سعی کردند از آن به عنوان یک پیروزی و دستاورد بزرگ یاد کنند که حاصل دیپلماسی و درایت دولت جدید است.
 
البته ساعتی از این توافق گذشته بود که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: «ما چیزی به عنوان حق غنی سازی برای ایران نپذیرفته ایم» ولی با هم رسانه های اصلاح طلب سعی کدند در مورد آن سکوت اتیار کنند و در مقابل منتقدین این توافق غیررسمی را که امضا هم نشده بود، مخالفین دولت و تندرو و افراطی خطاب کرده ونقدهای مشفقانه اصولگرایان را به حساب تسویه حساب سیاسی گذاشتند.
 
در جریان همین مذاکرات بود که مقام معظم رهبری فرمودند «من با مذاکره و دیپلماسی مخالف نیستم اما آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند» و همچنین فرمودند: اعضای تیم مذاکره کننده فرزندان خود ما و این انقلاب هستند و ما از آنها حمایت می کنیم ، اما برخی نرمش قهرمانانه را با دست کشیدن از اصول و آرمان های انقلاب اشتباه گرفته اند.
 
با گذشت چند هفته از این توافق، کنگره آمریکا برخلاف تعهد خود مبنی لغو تحریم ها و اضافه نکردن ت حریم جدید، 19 شرکت ایرانی را دوباره تحریم کردند و آقای ظریف هم این کار را به منزله مرگ توافق ژنو اعلام کردند اما باز هم روزنامه های اصلاح طلب مواضع اصولی اصولگرایان را افراط و تندروی و تنش زایی خواندند و بر انها تاختند که چرا چوب لای چرخ دولت می گذارید؟ انگار علاقه ای به دیدن واقعیت های موجود نداشتند و چشم خود را بسته و آینده سیاسی و حیات خود را در سایه رابطه با ایالات متحده می دیدند. سرانجام سه روز بعد از اجرایی شدن توافق ژنو در تاریخ 30 دی ماه، موسوم به (برنامه اقدام مشترک) وزیر امور خارجه آمریکا، برای چندین بار ایران را در صورت عدم پایبندی و در این میان برخی روزنامه‌های اصلاح‌طلب باز هم سکوت در مقابل توهین‌های دشمن را مصلحت دیدند و برخی دیگر سرانجام به اعتماد بی‌جا و ساده‌انگارانه خود اعتراف کردند روزنامه اعتماد روز یکشنبه در تاریخ شش بهمن در سر مقاله خود به قلم مدیر مسئول آن الیاس حضرتی نوشت:
 
با درایتی که ایران در مذاکرات با 1+5 از خودشان داد اکثر تحلیل‌گران بر این باور شدند که این رویکرد مثبت و سازنده بهانه را برای ادامه ادبیات توهین‌آمیز و تهدیدآمیز از آمریکایی‌ها خواهد گرفت و آنها هم مانند وزیر خارجه مودب و توانمند ما جناب آقای ظریف و رئیس جمهور محترم دکتر روحانی محترمانه با طرف مقابل خود صحبت خواهند کرد. متاسفانه سخنان تهدیدآمیز آمریکایی‌ها که هرازچندگاهی بیان می‌شود نشان می‌دهد که تحلیل‌گران سیاسی تصور و تصویر اشتباهی از اوضاع و احوال و رویکرد سیاست‌مداران آمریکایی داشته و دارند (روزنامه جوان به نقل از کیهان)
 
همین روزنامه در تاریخ 4 آذر ماه یک روز پس از توافق ژنو در تیتر خود آورده بود:
 
دستان بن‌بست شکن ظریف و کری اینجا ایران همه خوشحالند ...
 
بله! آن روزها اصلاح‌طلبان و رسانه‌های بی‌شمارشان منتقدین رابطه با آمریکا و توافق ژنو را مخالفین دولت می‌انگاشتند و نقدهای دلسوزانه اصولگرایان را که با نگاه به گذشته و سوابق آمریکایی‌ها و با نگاه به آینده و منافع ملی و نشات گرفته از نگرانی نسبت به تبعات و پیامدهای این رابطه و توافق بود را با بدبینی و سوءظن حمله به دولت و خود و انتقام‌گیری سیاسی قلمداد می‌کردند.
 
حال که نیات سوء غربی‌ها و عهدشکنی آنها برای چندمین بار در چند ماه گذشته ثابت شده خوب است از این تجربیات درس‌های لازم را گرفته و به جای اینکه نوک پیکان انتقادات را به سوی خودی‌ها بگیریم همه برای عزت و سربلندی ایران اسلامی متحد شویم و بین خودی و غیرخودی مرزی قائل شویم و به جای اعتماد به مستکبران به قدرت داخلی و پشتوانه مردمی تکیه کنیم و زیر سایه رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب فردای روشن‌تری برای خود و فرزندان این مرز و بوم بسازیم ... ما می‌توانیم ... .
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار