مریم خطیب در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، گفت: تجربه داوری خود را در سال 76 پس حضور در جشنواره ملی مسابقات کشوری در رشتههای تجوید، وقف و ابتدا آغاز کردم.
وی نحوه آشنایی خود را با این جشنواره دعوت شدن از سوی اوقاف مشهد عنوان و بیان کرد: سطح مسابقات را در این دوره از جشنواره بسیار خوب میبینم؛ اما شرکتکنندگان میتوانند با تمرین بیشتر توانایی خود را بالاتر ببرند.
خطیب به انتقاد از نبود رشته تفسیر در رشتههای قرآنی در این جشنواره پرداخت و گفت: امیدوارم که رشته تفسیر قرآن با توجه به اینکه جای کار بسیار دارد در سالهای آتی جزو رشتههای این جشنواره قرار بگیرد.
این داور مسابقات قرآنی در پاسخ به اینکه آیا تا به حال شده است داوری سلیقهای داشته باشید یا خیر گفت: در مسابقات قرآنی به دلیل قانونی بودن نحوه برگزاری مسابقات بسیار کم اتفاق میافتد که داور بتواند سلیقهای رای دهد؛ اما به هر حال این امکان نیز وجود دارد که برخی موارد داور سلیقه شخصی خود را وارد کند.
وی جایگزین شدن کل قرآن و به جای حفظ 11 جزء متوالی را راهکاری مناسب جهت ارتقاء سطح جشنواره دانست و افزود: اکثر افرادی که در این دوره از مسابقات شرکت کردند حافظان کل قرآن هستند و این برای من جای تعجب داشت که چرا 11 جزء متوالی قرآن مورد آزمون قرار گرفت.
خطیب سطح مسابقات را خوب و قابل ارتقا دانست و بیان داشت: بهتر است کانون قرآن و یا کانونهای فرهنگی نیروهایی را که در سطح قوی در چنین مسابقاتی شرکت میکنند جذب و سطح توانایی آنها را بالا برد تا این اثربخشی را همیشه ببینیم.
این داور مسابقات قرآنی در پایان به کلیپ دکتر سلام از مجموعه خبرگزاری دانشجو اشاره کرد و گفت: در این کلیپ حقایق روزمره جامعه به شکلی جذاب مورد نقد قرار میگیرد که من همیشه از دیدن آن لذت میبرم امیدوارم توفیقات سازندگان این چنین برنامههای بیش از پیش باشد.