به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، کرسی آزاداندیشی «رابطه با آمریکا آری یا خیر؟!» روز گذشته در دانشگاه پیام نور گنبد کاووس با ارائه نظرات چهار دانشجوی موافق و چهار دانشجوی مخالف و داوری حمیدرضا بهمنی نژاد، هماهنگ کننده نماینده ولی فقیه در سپاه نینوا استان گلستان برگزار شد.
در ابتدای جلسه یکی از دانشجویان با استناد به فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «آمریکا شیطان اکبر است» و با اشاره به خوش بین نبودن مقام معظم رهبری به آمریکا، مخالفت خود را با برقراری مذاکرات اعلام کرد.
در ادامه دانشجوی موافق رابطه با آمریکا با بیان اینکه تحریم ها تأثیرات منفی زیادی به بار آورده است، خاطرنشان کرد: برقراری این مذاکرات فقط از جهت اقتصادی است که امری قابل توجیه است.
وی افزود: کشور کره شمالی نیز توانست به انرژی هسته ای دست پیدا کند؛ ولی از نظر اقتصادی ضعیف است؛ بنابراین ما انرژی هسته ای داشته باشیم به چه قیمتی؟ ناچاریم بپذیریم که رابطه با آمریکا به نفع ماست!
دانشجوی مخالف در پاسخ به وی تصریح کرد: انقلاب ما تک بعدی نیست که تنها از دریچه اقتصادی به آن بنگریم همانا انقلابی که خون پاکان برای آن ریخته شده انقلاب ارزش هاست، انقلاب فرهنگ است؛ اما این نیز به این معنی نیست که مسائل اقتصادی در این انقلاب مغفول مانده است، چه کسی گفته تنها با نگاه آمریکا مشکلات اقتصادی رفع می شود؟!
وی خطاب به دانشجوی موافق ادامه داد: این مذاکرات، نفع اقتصادی ندارد اگر هم داشته باشد به قیمت از بین رفتن مرز اعتقادات ماست که ما از آن کوتاه نمی آییم.
این دانشجو تأکید کرد: اگر رشد اقتصادی بخواهد حاصل شود قطعا با نگاه به ظرفیت های درونی محقق خواهد شد، مادامی که زبان آمریکا با ما زبان تهدید باشد به جای تکریم و تا هنگامی که مقام معظم رهبری به این مذاکرات خوش بین نباشند ما نیز دل خوش به این روابط نخواهیم بود.
وی همچنین بیان کرد: کره شمالی سرگرم تهیه سلاح هسته ای بود حال آنکه ما به دنبال انرژی هسته ای آن هم برای رشد همان اقتصادی هستیم که برخی را نگران کرده است.
یکی از دانشجویان موافق با رابطه با آمریکا با بیان اینکه مقام معظم رهبری اجازه مذاکره با آمریکا را داده اند، اعلام کرد: اصل مذاکره با آمریکا منطقی است؛ چرا که می شود با دشمن هم تعامل داشت و در مقابل بدی های او با خوبی رفتار کرد و آرام آرام بر دشمن نیز تأثیر مثبت گذاشت!
یکی دیگر از مخالفان در پاسخ به اینکه مذاکره با آمریکا به نفع اقتصاد کشور است، گفت: آیا آمریکا بعد از توافقات حتی اموال بلوکه شده خودمان را بازگرداند؟!
وی تصریح کرد: ما با آمریکا هیچ نقطه مشترکی برای برقراری مذاکرات نداریم، مقام معظم رهبری نیز به عنوان فقیه مدبر و با بصیرت فرمودند که به این مذاکرات خوش بین نیستند پس ما نیز، هم با عنایت به فرمایش معظم له و هم با توجه به اقدامات جنایتکارانه و واضح آمریکا در سالیان دراز برای براندازی انقلاب اسلامی به این مذاکرات خوش بین نیستیم.
این دانشجوی مخالف ادامه داد: در مذاکرات باید نقاط مشترک وجود داشته باشد، اگر ما موافق رابطه با آمریکا باشیم باید خصوصیات آن را مانند قانون هم جنس بازی اش بپذیریم!
یکی دیگر از دانشجویان مخالف نیز گفت: ما با کشوری که انرژی هسته ای مان را زمین زده است دست دوستی داده ایم! تا کی می خواهیم آمریکا را گنده کنیم؟! نباید از حفظ اسلام و ارزش هایش غافل شویم.
یک دانشجوی موافق نیز بیان داشت: آمریکا مدام دارد تکرار می کند که گزینه نظامی روی میز است مگر زمانی که این حرف را علیه عراق زد شوخی بود؟ همانطور که به عراق حمله کرد به ایران هم حمله می کند!
دانشجوی مخالف نیز با اشاره به بسیاری از سیاهه عملکرد آمریکای جنایتکار در سال های متمادی گفت: هر جایی که اسم اسلام آورده شده است آمریکا به آنجا یورش برده، این نشان می دهد مشکل آمریکا قدرت هسته ای نیست، بلکه مشکل اساسی او اسلام است.
وی افزود: با مرور تاریخ می بینیم همیشه مردم آزاده جهان از ابرقدرت ها بخصوص آمریکای جنایتکار صدمه دیده اند.
در پایان بهمنی نژاد، داور کرسی به جمع بندی مطالب پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستند و این امر دلایل زیادی دارد، یکی از آن دلایل این است که اصل مذاکره باید محدود به مسئله هسته ای باشد؛ اما اینطور نشد.
وی ادامه داد: پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران، آمریکا که دید درازدستی او در کلیه ابعاد سیاسی و اقتصادی در کشور ما قطع شده، خودش اقدام به قطع رابطه کرد که این خود گواه این است که آمریکا راضی به رابطه نمی شود مگر به شرط دخالت.
داور این کرسی تصریح کرد: از خود بپرسید که اگر نظام ما دست از غنی سازی اورانیوم بردارد مشکلاتمان حل خواهد شد؟!
بهمنی نژاد افزود: مشکل اصلی ما بر سر مسائل هسته ای و اقتصادی نیست، بلکه بر سر هویت و آرمان ها و نوع نظام و حاکمیت ماست؛ بنابراین ملت ما بخصوص قشر دانشجو باید در موضوع رابطه با آمریکا نگاه همه جانبه داشته باشد، مواضع خودی و غیرخودی را بشناسد، به منافع کشور اشراف داشته باشد، به عزت و عظمت کشور اهمیت بدهد و با چشم باز تقابل جبهه حق و باطل را از هم تمیز دهد.
وی در تبیین استکبار و مستکبر متذکر شد: واژه استکبار یک واژه قرآنی است که بخشی از آن پیرامون انسان و بخشی از آن پیرامون شیطان به کار می رود.
داور این کرسی از ویژگی های مستکبرین طبق آیات شریف قرآن به خودبرتربینی، حق ناپذیری، مجاز شمردن خود به دخالت در امور کشورها و رفتار منافقانه آنها اشاره کرد و بیان داشت: مستکبرین به جنایات خود لباس خدمت می پوشانند که جز با چشم بصیرت قابل تشخیص نخواهند بود.
بهمنی نژاد در پایان نیز خاطرنشان کرد: آمریکا امروز به جایی رسیده است که دوستش به او اطمینان نمی کند و دشمنش هم از او نمی ترسد از این رو احساس نیاز کردن به مذاکره با آمریکا بی مورد است.