علی جعفریان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: پدیده زیرمیزی مربوط به چند سال اخیر نمی شود و وجود این پدیده تا کنون اخلاق و رفتار پزشکی را زیر سوال نبرده است.
وی افزود: تا زمانی که تعرفه ها به درستی تعیین نشود و مشخص نگردد که فعالیت گروه پزشکی چه میزان ارزش و بها دارد، این پدیده وجود خواهد داشت، بنابراین تعیین نکردن تعرفه ها به گروه دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری و ... صدمه می رساند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: تا زمانی که تعرفه هایی که همگان می دانند اشتباه است، درست نشود، این پدیده در کشور وجود خواهد داشت؛ زیرمیزی مربوط به چند سال اخیر نمی شود و زمان زیادی است که در عرصه بهداشت و درمان وجود دارد.
جعفریان در مورد تعرفه ها بیان کرد: از زمانی که تعرفه ها رشد منطقی پیدا نکرده، این پدیده کم کم آغاز شده است؛ زیرمیزی را در رشته هایی می توان مشاهده کرد که تعرفه های درستی ندارند، به همین دلیل در رشته چشم پزشکی که تعرفه منطقی دارد، وجود پدیده زیرمیزی نادر است، این نشان دهنده این است که جامعه پزشکی به دنبال زیاده خواهی نیست، البته شاید افرادی به دنبال این پدیده باشند، اما جامعه پزشکی این گونه نیست.
وی گفت: ارزش خدمت در جامعه ما نادیده گرفته شده است و انتظار و توقع داریم که تمام پزشکان این تعرفه های نادرست را رعایت کنند! که این یک توقع نابجا و نادرستی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر اکثریت پزشکان به مردم سرویس خوب می دهند بدون اینکه ما به ازای خدمت خود را دریافت کنند.؛ درآمد پزشک عمومی در ماه کمتر از یک میلیون تومان است، پس زمانی که حقوق کمی به پزشکان می دهیم، یعنی خدمات پزشکان را به عنوان بهترین خدمات درمانی قبول نداریم.
جعفریان در مورد ویزیت پزشکان در کشورهای همسایه گفت: متوسط هزینه ویزیت در کشورهای همسایه که اغلب وضع اقتصادی بدتر از کشور ما را دارند بین 30 تا 50 دلار است، اما متأسفانه در کشور ما این گونه نیست.
وی در ادامه گفت: تعداد اندکی از پزشکان در کشور وجود دارند که روش درست را رعایت نمی کنند و باید با آنها برخورد شود، اما اینکه مطرح می شود جامعه پزشکی کلاً زیرمیزی می گیرد را قبول ندارم، جامعه پزشکی ما به دنبال منافع مادی نیست، به طوری که در بیمارستان های دولتی _ دانشگاهی خدمات عالی با دریافتی اندک صورت می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در کشور بیش از 120 هزار پزشک داریم و تعداد پزشکانی که اخلاق پزشکی را رعایت نمی کنند بسیار اندک است. همکاران ما در بخش های دولتی و خصوصی پایبند تمام اخلاقیات هستند، اما باید در نظر گرفت که کارانه یک سال به تعویق افتاده و پزشکان نمی توانند امورات زندگی خود را بچرخانند.
جعفریان در مورد انتشار لیست پزشکان گفت: این اقدام نباید صورت می گرفت و بسیار نسنجیده بود؛ اگر در نظر داریم با پزشکان متخلف برخورد کنیم باید مسیر درست و قانونی را طی کنیم؛ اتهامی که قانونی نشده و انتشار اسامی صحیح نیست.
وی گفت: ما موظف هستیم احترام و حرمت افراد را رعایت کنیم؛ فردی که متهم می شود نیز دارای حقوقی است که باید رعایت شود، بنابراین زمانی که جرم ثابت نشده، انتشار اسامی کار درستی نیست.