به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید مسعود خاتمی، رئیس مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی و دبیر چهارمین یادوراه و دومین آئین اهداء جایزه ملی شهید رهنمون گفت: پزشکانی که در زمان هشت سال دفاع مقدس بودند باید تجربیات خود را بیان کنند و الگویی برای پزشکان دیگر باشند.
وی با بیان اینکه این یادواره در تاریخ اول و دوم اسفند ماه در بیمارستان بازسازی شده امام حسین برگزار خواهد شد افزود: ثبت تجارب تخصصی کادر پزشکی به خصوص در برابر جراحت و تروما از دیگر برنامههای کنگره است.
رئیس مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی همچنین درباره چگونگی انتخاب افراد شایسته برای دریافت جایزه ملی شهید رهنمون، گفت: یک هیات امنا متشکل از ستاد کل نیروهای مسلح، وزیر بهداشت، معاونان وزیر بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس ضوابط و آئیننامههای موجود، به بررسی سوابق و فعالیتهای پزشکان حاضر در دوران دفاع مقدس میپردازند. براین اساس امسال به 12 نفر جایزه ملی شهید رهنمون اعطا میشود که البته دو نفر از آنها، ایثارگران جامعه پزشکی هستند.
خاتمی با بیان اینکه مسؤلیت قطب ترومای کشور به دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (ع) واگذار شده است گفت: قطب تروما به عنوان مرکز علمی و پژوهشی محسوب میشود که این دانشگاه باید در رسیدن به این اهداف تلاش کند.
رئیس مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی در ادامه بر احداث مراکز ویژه تروما در سراسر کشور تاکید کرد و ادامه داد: ایران جزو 10 کشور حادثهخیز جهان است همچنین حوادث جادهای سالیانه تلفات بسیاری در کشور در پی داشته است که برای پیشگیری از آن باید اقدامات اساسی انجام شود.
وی در ادامه در خصوص میزان آمادگی کادر پزشکی در برابر بروز حوادث در کشورگفت: خدمات جامعه پزشکی در دوران جنگ نشان از آمادگی ارائه خدمات در بدترین شرایط بوده است. خدمات پزشکی تنها منوط به دوران جنگ نبوده بلکه این خدمات پس از جنگ نیز به صورت گسترده ادامه داشته است. بنابراین باید گفت کادر پزشکی این آمادگی را دارد چرا که از امتحان دوران دفاع مقدس موفق بیرون آمده است.
خاتمی آمار شهدای جامعه پزشکی را 6 هزار نفر برآورد کرد و گفت: البته 4 هزار شهید جامعه پزشکی به طور رسمی در سامانه بسیج جامعه پزشکی ثبت شده است.
به گفته وی، از سال 92 تاکنون بیش از 60 بیمارستان صحرایی در مناطق محروم کشور توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی برپا شده است.
دبیر چهارمین یادوراه و دومین آئین اهداء جایزه ملی شهید رهنمون با بیان اینکه در بحث درمان جانبازان شیمیایی هیچ کشوری تجربه کشور ما را ندارد افزود: در مانوری که در کشور سوئد برگزار شد برای مقابله با حملات شیمیایی از کادر پزشکی ایران دعوت به عمل آمد.
خاتمی در پایان در مورد تخلفات پزشکان در زمینه زیرمیزی گفت: درصدی از پزشکان متخصص این اقدام را انجام میدهند که قداست پزشکی را زیر سوال بردهاند. این موضوع یکی از نقاط ضعفی است که باید زدوده شود که متولیان امر در این زمینه مسئول هستند و باید آن را بر اساس ضوابطی کنترل کنند. البته فرهنگ سازی عمومی در زمینه عدم تفاوت بیمارستان دولتی و خصوصی و به خصوص بیمارستان های آموزشی که از اساتید مجربی برخوردار هستند از دیگر اقداماتی است که باید به آن توجه شود.