به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه گردید.
سعید زمانی در پایان نامه ای که در همین کنگره ارائه کرد، به اثر اختلال در خواب ناشی از سفر زمینی در طول و عرض جغرافیایی مختلف بر غلظت کورتیزول، تستوسترون سرمی و خلق و خوی فوتبالیست های جوان پرداخت.
هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر اختلال در خواب ناشی از سفرزمینی بر غلظت سرمی تستوسترون، کورتیزول و پاسخ خلقی فوتبالیست های جوان بود.
نتایج پژوهش حاضر نشان داد سفرزمینی و متعاقب آن اختلال ایجاد شده در خواب می تواند به عنوان عامل اثرگذار بر سیستم آندوکرین در نظر گرفته شود. به نظر می رسد اختلال در خواب بر پاسخ های خلقی اثرگذار است و شدت این اثرگذاری تابعی از طول مدت سفر و اختلال ایجاد شده در پی آن است.
بدین منظور غلظت تستوسترون، کورتیزول سرمی و پاسخ خلقی 15 فوتبالیست جوان بعد از دو سفر در مدت سه هفته در طول و عرض مختلف جغرافیایی ایران و متعاقب آن اختلال ایجاد شده در خواب ناشی از سفر از گرگان به تهران و از گرگان به خرم آباد با شعب مرجع در گرگان مقایسه شد.
مسعود زمانی در خصوص این پایان نامه گفت: متاسفانه در ایران تیم های ما با کمبود بودجه روبه رو هستند و برای برگزاری دیدارهای خود باید به صورت زمینی سفر کنند و بسیاری از ورزشکاران این موضوع را لمس کرده و ممکن است برای آنها ناخوشایند باشد.
وی در ادامه افزود: طولانی بودن سفرهای زمینی و همچنین عبور از طول و عرض های جغرافیایی بر روی بدن و عملکرد بازیکنان تأثیر منفی دارد.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: این پایان نامه را در سال 1389 ارائه کردم و دلیل انتخاب این موضوع نیز تأثیری بود که سفرزمینی تیم بارسلونا برای دیدار با تیم اینترمیلان به دلیل فوران آتشفشان در اسپانیا، بر نتیجه این تیم داش؛ این مسئله باعث شد تیم بارسلونا با آن آمادگی را در برابر تیم اینتر تسلیم کرد.
وی تصریح کرد: برای این پایان نامه کیت های آزمایشگاهی را با هزینه شخصی تهیه کردم و هیچ حمایتی صورت نگرفت و با توجه به سفرهای مختلفی که داشتم به شخصه در حدود 5 میلیون تومان هزینه کردم البته ما یک کارگروه بودیم که هر یک از اعضای گروه بخشی از این کار را انجام داد.
زمانی یادآور شد: در حال حاضر دانشجوی دکترا هستم و مربی عالی بدنسازی نیز می باشم اما فقط در مدرسه کار می کنم در حالی که سطح کلاس مربی گری من بالاست اما می بینم برخی بدون مدرک و با رابطه مربی بدنساز تیم ها می شوند در حالی که من با این تحصیلات و تجربه علمی و عملی یک مربی ساده در مدارس هستم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه مربیان از حضور افراد علمی در کنار خود استفاده نمی کنند و احساس می کنم دلیل آن این است که گمان می کنند اگر افراد تحصیلکرده در کنار آنها باشند و عملکرد و نتیجه تیم تغییر کند ممکن است آنها از کار خود برکنار شوند و در این شرایط و با این تفکر بچه های تحصیل کرده و اثرگذار کنار می مانند و مقالاتی که علمی و پژوهشی هستند در حال خاک خوردن هستند.
این پژوهشگر یادآور شد: مقالات علمی زیادی تولید می شود ولی اثرات آن دیده نمی شود؛ از آنجایی که وزیر ورزش از دل جامعه دانشگاهی است امیدوارم که شرایط بهتر شود ما مدیران ورزشی خوبی داریم که از آنها استفاده نمی شود اما اگر آنها در جایگاه خود قرار بگیرند شرایط تغییر خواهد کرد.
وی در پایان گفت: اگر تغییر مهره داشته باشیم و افراد شایسته در جای خود قرار بگیرند ورزش در جایگاه بالاتری قرار می گیرد.
پایان نامه فوق جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ارائه شده است.
باتشکر:دکترپيري