به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بنیاد عام المنفعه برکت در شش سال گذشته تلاش کرده با حمایت از کارافرینان محلی، سازو کار فعالیت اقتصادی در مناطق کمتر توسعه یافته کشور را تقویت کند.
به گفته کارشناسان اقتصادی بنیاد برکت، کارافرینان و شرکای اقتصادی این بنیاد برای تصدی موثر و تضمینی تر در پروژهها باید مستمرا مهارت های مدیریت و شرکت داری را از کارشناسان با تجربه این بنیاد کسب و مشاوره های مداوم حقوقی، فنی، مالی و بازرگانی دریافت کنند.
با این روش علاوه بر افزایش سرمایه های اجتماعی در مناطق محروم، ضریبی از اطمینان درباره موفقیت ادامه راه توسعه از سوی شرکا، پس از خروج موسسه بنیاد برکت از مشارکت نیز حاصل می شود.
بنیاد عام المنفعه برکت که شش سال پیش زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تاسیس شد، تاکنون تلاش کرده است در حوزه کارآفرینی فردی و جمعی با تشکیل شرکت با افراد حقیقی یا حقوقی، برای راه اندازی طرح های اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار کشور، اقدام کند.
حمایت از تولید کنندگان و کمک به رشد توانمندی کارآفرینان در مناطق محروم و دورافتاده کشور از سیاست های اساسی بنیاد برکت است.
انتظار می رود اجرای طرح اقتصادی با مشارکت بنیاد برکت در مناطق محروم کشور به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، کمک کند.
در این چارچوب تاکنون برای مشارکت در 145 طرح کارآفرینی در سطح کشور، بیش از 16 هزار و 883 میلیارد ریال توسط بنیاد برکت سرمایه گذاری شده است.
45 طرح اقتصادی با مشارکت این بنیاد در مناطق محروم استان های مختلف کشور به بهره برداری قطعی یا آزمایشی رسیده است.
اساسی ترین هدف بنیاد برکت کمک به راه اندازی این طرحها، اشتغالزایی پایدار برای مردم مناطق کمتر توسعه یافته کشور است که این شیوه فعالیت، تاکنون در حد چشمگیری نتایج مثبت خود را نشان داده است.
راهکار بنیاد برکت در این طرح مدبرانه براساس مدل های جدید عقود مشارکتی است و مدل تامین مالی خرد را از طریق سرمایه گذاری ریسک پذیر در مناطق کمتر توسعه یافته، بومی سازی کرده است.
این بنیاد برای تحقق چنین مشارکتی تلاش دارد توانمندی کارآفرینان محلی را از طریق انتقال دانش و مهارتهای حرفه ای شرکاء، افزایش دهد که این اقدام با استقبال گسترده روبرو شده و کارآفرینان محلی اعتقاد دارند بنیاد برکت، تواناییهای حرفه ای آنان را در حد قابل توجهی ارتقاء داده است.
انعطاف در تعامل با شرکا و سرعت در تصمیم گیری و اقدام، توجه کامل به شاخصهای اشتغالزایی طرح، از دیگر موضوعات مورد توجه این بنیاد بوده است تا از اجرای این طرح ها، بهترین نتایج حاصل شود.
انتظار می رود با اتمام تمامی این طرح ها و انعقاد قراردادهای دیگری برای راه اندازی طرح های دیگر، مناطق کمتر توسعه یافته کشور با تحولی اساسی مواجه شود و بحران بیکاری در این مناطق کاهش یابد و در پی آن روند مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها مهار شود.
تاکنون این بنیاد ﻋﺪم ﺗﺼﺪی ﮔﺮی و اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺎﻣﻞ از ﺗﻮان ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎی ﻏﻴﺮ دوﻟﺘﻲ و ﻋﺎم اﻟﻤﻨﻔﻌﻪ و اﺷﺨﺎص ﺣﻘﻴﻘﻲ و ﺣﻘﻮﻗﻲ ﻛﺎرآﻓﺮﻳﻦ در ﻃﺮح ﻫﺎ و ﭘﺮوژه ﻫﺎی ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪ ﺳﺎزی را در مناطق محروم به عنوان یک سیاست راهبردی در دستور کار خود قرار داده و ﺑﻪ ﺗﻬﻴﻪ ﻃﺮح ﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ ای از ﻃﺮﻳﻖ اراﺋﻪ ﻣﺸﺎوره اﻗﺘﺼﺎدی و ﻓﻨﻲ و ﻛﺎﻫﺶ رﻳﺴﻚ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﮔﺬاری، همت گماشته است.