به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی اوباما گفت که احتمال حل مناقشه هسته ای با ایران از طریق دیپلماسی وجود دارد.
رایس در گفت و گوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «ان. بی. سی» آمریکا گفت که احتمال دارد مناقشه هسته ای با ایران به شیوه دیپلماتیک حل شود.
وی تصریح کرد که مانمی دانیم تلاش های دیپلماتیک به نتیجه خواهد رسید یا نه اما اکنون بیش از هر زمان دیگری به هدف نزدیک شده ایم.
او همچنین گفت که احتمال شکست مذاکرات نیز وجود دارد اما ما توانسته ایم برنامه هسته ای ایران را شش ماه به تعویق بیندازیم!
وی با بیان اینکه این مسئله نتیجه دیپلماسی آمریکاست، ادعا کرد که این امر شاخصی است که نشان می دهد ما در جهان چگونه برخورد می کنیم.
او در ادامه با اشاره به اوضاع داخلی اوکراین گفت که آمریکا خواهان کاهش خشونت در اوکراین است.
او با تاکید براینکه آمریکا خواهان تغییر در قانون اساسی اوکراین است، تصریح کرد که آمریکا می خواهد انتخابات زودهنگام در اوکراین برگزار شود و به مردم اوکراین فرصتی داده شود تا در انتخابات، نظر خودشان را اعلام کنند. آمریکا در کنار مردم اوکراین ایستاده است.
رایس افزود:یانوکوویچ دیگر رفته است. او بخش اعظم مشروعیتش را از دست داده است.
وی در ادامه اذعان کرد: ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین، از طریق انتخابات دموکراتیک به قدرت رسیده بود، اما به علت پشت کردن به ملتش و به کارگیری خشونت علیه اعتراضهای مسالمتآمیز عمده مشروعیت خود را از دست داد.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در ادامه افزود: پیام رئیس جمهور آمریکا درباره اوکراین کاملا روشن است. آمریکا و روسیه منافعی مشترکی درباره حفظ یکپارچگی اوکراین دارند. تجزیه و چند دستگی اوکراین به نفع روسیه، آمریکا یا اروپا و خود اوکراینیها نیست.
رایس افزود: ما توانسته ایم با روسیه به توافق بسیار خوب و مهمی درباره کنترل تسلیحات هسته ای دست پیداکنیم. ما توانسته ایم درباره مسائل افغانستان با روسیه همکاری کنیم. نقش روسیه در انتقال تجهیزات به افغانستان مهم بوده است.
وی در ادامه گفت:ما درباره ایران نیز با یکدیگر همکاری کرده ایم و کوشیده ایم از دیپلماسی استفاده کنیم تا ببینیم آیا میتوان به توافق هستهای دست یافت. روسیه در این زمینه نیز همکاری کرده است. اما درعین حال، روسیه و آمریکا درباره مسائلی از قبیل حقوق بشر و سوریه اختلاف نظر جدی دارند. ما درباره چندین مسئله باهم اختلاف داریم. واقعیت این است که ما جایی که میتوانیم باید با یکدیگر همکاری کنیم و وقتی نمی توانیم همکاری کنیم و اتفاق نظر داشته باشیم باید به صراحت مواضع خود را بیان کنیم.
رایس درباره اوضاع سوریه و سیاستهای آمریکا درباره این کشور گفت: هیچکس از اوضاع جاری در سوریه راضی نیست. وضع سوریه از نظر انسانی بسیار وحشتناک است. اوضاع سوریه روز به روز بدتر می شود. ما به صورت مستمر به بازنگری در گزینههای خود می پردازیم و اینکه چگونه می توانیم به اهدافمان دست پیداکنیم.
او افزود: باید به صراحت بگویم که هدف ما این است که در وهله نخست، ما نمی خواهیم تروریستها و خطر تروریستی ناشی از سوریه مطرح باشد. ما نگران حضور فزاینده افراد افراطی در سوریه هستیم.
رایس تاکید کرد: به نظر ما این نکته اهمیت حیاتی دارد که بشار اسد از مسند قدرت برود و دولت انتقالی در این کشور شکل بگیرد و این دولت با اجماع مشترک تشکیل شود و نهادهای حکومتی سوریه سر جای خود باقی بمانند. ما نمی خواهیم نهادهای کشور از هم پاشیده شود. به همین علت است که ما تلاش کرده ایم به راه حلی دیپلماتیک درباره سوریه دست پیداکنیم.
وی خاطرنشان کرد که نمی توان در میدان نبرد این مسئله را حل کرد.آمریکا فعالانه از عناصر مخالف در سوریه حمایت میکند.این حمایتها به صورت حمایت مادی و سیاسی است و این حمایتها در حال افزایش است.
او تاکید کرد که ما این کار را با مشورت و هماهنگی با کشورهای منطقه انجام می دهیم. پایان یافتن این مناقشه به شدت به نفع ما است.
رایس گفت: به نفع ما نیست که نیروی پیاده نظام در سوریه مستقر کنیم . ما به شدت متعهد هستیم که برای پایان دادن به این مناقشه تلاش کنیم. اما این به معنای آن نیست که آمریکا وارد جنگ خونین در خاورمیانه شود.