گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» - امیرحسین صالحی؛ همه وعده می دهند و در عمل جور دیگری رفتار میکنند؛ این قاعده ای است که رئیس جمهور محترم و دولت یازدهم نیز از آن مستثنی نیستند. کمتر کسی است که وعده های آقای حقوقدان را درباره مطبوعات فراموش کرده باشد که اگر مطبوعات نباشند چه و چه خواهد شد!
دکتر روحانی ابتدا وعده داد که شکایت های دولت قبل را از اشخاص حقیقی و حقوقی بر خواهد داشت و تا حدودی نیز این اتفاق افتاد؛ دولت با تشکیل کمیته ای به دستور رئیس جمهور تلاش کرد ضمن بازتر کردن فضا برای نقد اقدامات خود، شکایات دولت گذشته را از رسانه ها و افرادی که صرفاً به نقد منصفانه دولت پرداخته اند، پس بگیرد، در این راستا 50 شکایت از 16 رسانه که توسط دولت احمدی نژاد انجام شده بود، از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری بازپس گرفته شد.
البته مشخص نشد این اشخاص چه کسانی بودند و چطور انتخاب شدند. قطعاً معاونت حقوقی رئیس جمهور با مشاوران رسانه ای وی نیز مشورت هایی داشته و با سابقه ای که از مشاوران رسانه ای دولت مانند محمد قوچانی در دست است، احتمال می رود که افراد رفع شکایت شده از طیف اصلاح طلبان باشند، وگرنه از دولت راستگویان بعید است دل به حال جناح مخالف بسوزانند.
وقتی رئیس دولت منتقدان را عده ای کم سواد میداند، زیردستان وی بعید است که فرصت تخریب را به راحتی از کف بدهند و در حوزه رسانه با ادعای کم سواد بودن خبرنگاران و روزنامه نگاران رسانه هایی مانند یالثارات، وطن امروز و 9 دی، آنها را توقیف و یا تعطیل کنند. هر چند تنها توقیف و تذکر نیست، دولتی که شکایت دولت قبل را بر می دارد شورای عالی امنیت ملی آن که ریاستش با حسن روحانی است، از حسین قدیانی، نویسنده روزنامه وطن امروز شکایت می کند و تنها دلیل آن هم انتقاد از توافقنامه ژنو است؛ توافقنامه ای که شاید هنوز برای خود دولتمردان هم مشخص نیست که واقعاً به نفع نظام بود و یا به ضرر آن.
عجیب این است که چطور شورای عالی امنیت ملی با انتقاد از «جایگاه رفیع»! توافقنامه ژنو از نویسنده ای در عرصه رسانه که به گفته روحانی باید رسانه ها به بازتر شدن فضا کمک کنند، شکایت می کند و آن را اقدام علیه امنیت ملی میداند، ولی در مقابل نویسنده مقاله روزنامه آسمان در خصوص حکم قصاص که آن را اقدامی ضد بشری میداند، سیاست سکوت را پیش میگیرد.
به هر حال این روزنامه هفته گذشته از سوی قوه قضائیه توقیف شد تا بیش از این «ابرهای سیاه خفقان فضای آسمان» را پر نکند و این در حالی بود که هیئت نظارت بر مطبوعات و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در این زمینه سکوت کردند. مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست برخی از فعالان مطبوعاتی برای ورود دولت به موضوع توقیف روزنامه آسمان اظهار داشت: دولت به رعایت دقیق قانون پایبند است. وی گفته که مطبوعات باید قانون را رعایت کنند و برخورد با مطبوعات نیز باید قانونی باشد و ما از این سیاست و منطق دفاع میکنیم.
اگرچه در خصوص آسمان نیز حرف و حدیث بسیار است، اما این نوشته مجال نمی دهد که به برخی اخبار شنیده شده اشاره شود که مثلاً قرار بر این است به پیشنهاد محمد قوچانی، «روزنامه ایران» و «خبرگزاری ایرنا» تنها رسانه های دولت و یا به تعبیر دیگر اصلاح طلبان و تجدیدنظر طلبان شوند و شاهد مثال آن هم خبر رهبر انقلاب در آخرین شماره روزنامه بود که به نقل از «ایرنا» منتشر شده بود!
از این رهگذر روز گذشته شاهد بودیم که فائزه هاشمی رفسنجانی، رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که در سال 78 روزنامه «زن» تحت مدیریت وی بود و به علت انتشار گزارشهایی علیه اسلام و زنان توقیف شد، توقیف آسمان را دستاویزی برای تخریب چهره نظام قرار داد و روزنامه های همسو با جریان اصلاحات نیز سخنان وی را تیتر خود قرار دادند.
فائزه هاشمی در حالی روز گذشته از آزادی مطبوعات سخن گفته و ترجیح داده که به عصر مشروطیت بازگردیم که امروز بیش از هر موقعی شاهد برخورد گزینشی دولت با رسانه ها هستیم.
امروز، سه شنبه رئیس جمهور به منظور دومین سفر استانی خود به هرمزگان سفر کرد و این در حالی است که در سفرهای استانی دولت قبل اکثر رسانه ها حاضر بودند، ولی در این دولت میزان کمی از رسانه ها حاضر هستند که آن هم به صورت گزینشی بوده است.
متچکريم به خاطر توافق نامه ي ژنو که به ما مردم سبزي فروش بي سواد ربطي نداشت
متچکريم از اينکه چند نفر جان ناقابل خود را تقديم سبد کالا کردند و از گرسنگي و بد بختي و.. راحت شدن
واي واي واي واي روحاني چقدر تو خوبي عزيزم
بووووووووووووسسسسسسس
اينکه ديگه ازبديهيات دولت زنده بادمخالف منه
شفاف سازي به حدي رسيده که امسال شما رو نمي گذارند در جلسات ولت حضور پيدا کنيد و ...
بريد توسايت مناظره، مناظرات دانشجويي و وعده هاي شفافيت، ازادي بيان و انتقاد را ببينيد.
و با الان مقايسه منيد.