آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۶۱۱۵
فواد ایزدی در جمع دانشجویان مشهد:

نقد توافق‌نامه به نفع هیئت مذاکره کننده است/ حزب‌الله اهرم قدرت ایران در مقابل اسرائیل است

یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نقد توافق‌نامه به نفع هیئت مذاکره کننده است، گفت: ما نیز در ایران باید تیم مذاکره‌کننده را نقد کنیم و ساکت ننشینیم که آنها بتوانند امتیاز بگیرند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فواد ایزدی امروز در چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار در جمع دانشجویان دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی بیان کرد: در آمریکا 16 نهاد امنیتی و اطلاعاتی وجود دارد و رئیس همه این نهادها فردی به نام «جیمز کلتر» است که عنوان کرده است ما نمی‌دانیم که ایران در صدد ساخت سلاح هسته‌ای است یا خیر؛ بنابراین در اینجا این پرسش مطرح می‌شود پس چرا ایران را تحریم می‌کنند با وجودی که نمی‌دانند.
 
وی با بیان اینکه طرف مقابل می داند که ایران در صدد کشف سلاح هسته‌ای نیست، ادامه داد: آنها عنوان می‌کنند که ما می‌دانیم ایران نخواهد توانست اورانیومی در حد ساخت سلاح هسته‌ای غنی سازی کند و چنانچه دست به این اقدام بزند ما متوجه خواهیم شد.
 
این کارشناس سیاسی با طرح این پرسش که چرا وزارت دارایی آمریکا توافق‌نامه را نقض کرده است و اجازه تعامل اقتصادی را نمی دهد، تصریح کرد: در ساختار سیاسی آمریکا قوه مجریه حق ندارد تحریم‌هایی را که وضع شده است تعلیق کند و چنانچه درصدد اصلاح آن هستند باید کنگره اقدام کند و نه قوه مجریه و این زنگ خطری برای ایران است.
 
ایزدی بیان کرد: متاسفانه وزارت خارجه ما با مجموعه‌ای وارد مذاکره شده که معلوم نیست قوه مجریه بتواند کنگره را وادار به تعلیق تحریم‌ها کند یا نه و نتیجه این می شود که امروز ایران مسیری را طی می‌کند که معلوم نیست سرانجام آن چه شود.
 
وی با اشاره به اینکه مشکل ایران قوه مجریه آمریکا نیست، خاطرنشان کرد: امروز در کنگره آمریکا از صد نفر 59 نفر رای به تحریم جدید داده‌اند؛ بنابراین به سخنان اوباما و قوه مجریه توجه نمی‌کنند، تیم مذاکره‌کننده آمریکایی عنوان کرده‌اند: ما خواهان امتیاز دادن به ایران هستیم؛ اما در آمریکا کنگره با ما برخورد خواهد کرد؛ بنابراین ما نیز در ایران باید تیم مذاکره‌کننده را نقد کنیم و ساکت ننشینیم که آنها بتوانند امتیاز بگیرند.
 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه «وندی شرمن» عنوان کرده که در ایران فرهنگ و مقاومت وجود دارد، ادامه داد: بنابراین آیا سکوت در این زمان به صلاح کشور است؛ لذا نقد نه تنها مشکلی را ایجاد نمی‌کند، بلکه برای تیم مذاکره کننده نیز مفید خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه آمریکا درصدد گرفتن همین اهرم‌های قدرت از ایران است و حزب‌الله اهرم قدرت ایران در مقابل اسرائیل است، افزود: امروز در دنیا کشورهایی مدعی حقوق بشر هستند که از سلاح کشتار جمعی استفاده می‌کنند و سلاح هسته‌ای می سازند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه هدف سیاست خارجه آمریکا تبدیل کشورهای دشمن به کشورهای هماهنگ است، خاطرنشان کرد: هنگامی که عنوان می‌کنند حقوق بشر را رعایت کنید به این معناست که درصدد نفوذ به سیاست داخلی ایران هستند و زمانی عنوان می‌کنند تروریست این به معنای دخالت در سیاست خارجی ماست.
 
ایزدی تاکیدکرد: آمریکا در سال 2014 دو میلیارد و 800 میلیون دلار جهت ترویج دموکراسی در خاورمیانه اختصاص داده است.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه ورود گروه‌های نئونازیسم به درگیری‌های اوکراین عامل به وجود آمدن اغتشاشات در این کشور هستند، بیان کرد: این نوع دموکراسی آمریکاست و بنابراین آمریکا در صدد می باشد که دموکراسی را از بین ببرد.
 
این کارشناس سیاسی در خصوص نکات مثبت این توافق‌نامه گفت:‌ این توافق نامه نشان می‌دهد که ایران اهل همکاری و تفاهم است و دولت ایران اهل تقابل با دنیا نیست و این مسئله در افکار عمومی بسیار مهم است.
 
ایزدی با تاکید بر اینکه منزوی شدن نتانیاهو یکی دیگر ازنکات مثبت این توافق‌نامه است، تصریح کرد: این توافق‌نامه باعث ایجاد اختلاف بین اعضای 1+5 است که این نیز نکته مثبت برای ایران می باشد؛ زیرا در حال حاضر چین و آلمان با غنی‌سازی ایران مخالف نیستند و آمریکا، انگلیس و فرانسه با هسته‌ای ایران مخالفت می‌کنند و به همین دلیل این توافق‌نامه عاملی در جهت اختلاف بین اعضای 1+5 است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته مثبت دیگر قائل بودن به غنی سازی برای ایران است؛ به طوری که تا قبل از این به ایران اجازه غنی سازی داده نمی‌شد؛ اما امروز با غنی سازی پنج درصد موافقت شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار