کد خبر:۳۰۵۶۳۰
فواد ایزدی:

موشک های حزب الله آمریکا را هدف قرار خواهد داد/ مذاکرات وین فرصتی برای ایجاد اختلاف میان کشورهای 1+5 است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اگر امریکا به ایران حمله کند موشک‌های زیادی از لبنان به آنان اصابت می‌کند به این دلیل نگران حمایت ایران از حزب‌الله هستند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاسی در نشست بررسی رویکرد وزارت خارجه در دولت یازدهم که عصر امروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت.
 
ایزدی به بیان سه مشکل اساسی توافق‌نامه ژنو پرداخت و گفت: در ابتدا هدف اصلی مذاکرات هسته‌ای برداشتن تحریم‌های بانکی و نفتی علیه ایران است، اما متاسفانه این هدف حتی در گام نهایی نیز محقق نمی‌شود در حالی که دغدغه ما تحریم بانکی و نفتی است؛ زیرا به این شکل مانند گذشته نمی‌توانیم نفت بفروشیم و همچنین نمی‌توانیم پول آن را وارد کشور کنیم.
 
وی در ادامه افزود: مقرر شده چهار و دو دهم میلیارد دلار از سوی آنان به ایران پرداخت شود اما آنها این پول را به بانک خارج از ایران می‌ریزند و ما به این پول‌ها دسترسی محدود داریم و سپس رصد می‌کنند که چگونه این پول را صرف می‌کنیم آنان صد میلیارد دلار از ما پول گرفته‌اند و این مبلغ ناچیز را در اختیار ما می‌گذارند در صورتی که اقتصاد ما بیش از دویست میلیارد دلار هزینه دارد.
 
ایزدی با اشاره به ترجمه اشتباه وزارت خارجه از متن توافق‌نامه، ابراز داشت: این متن که «به طور همه جانبه تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم‌های چند جانبه و ملی برداشته می‌شود»، در ابتدا باعث خوشحالی است اما پس از رجوع به توافق‌نامه اصلی متوجه می‌شوید که در نهایت تحریم‌های اصلی و بانکی بر سر جایش باقی است. در توافق‌نامه بعد از کلمه تحریم کلمه هسته‌ای آمده است یعنی تحریم‌های حقوق بشر تروریسم و ... باقی هستند و آنان تحریم اصلی را برنمی دارند.
 
این استاد دانشگاه با طرح این پرسش که چرا آمریکا نگران حمایت ایران از حزب‌الله است، گفت: آمریکا در سوریه از تروریسم و مجاهدین حمایت می‌کند اما چرا به ایران حمله نمی‌کند؟ زیرا می‌داند که اگر به ایران حمله کند موشک‌های زیادی از لبنان به آنان اصابت می‌کند به این دلیل نگران حمایت ایران از حزب‌الله هستند و با وجودی که بحث هسته‌ای هنوز به جایی نرسیده موضوع حقوق بشر را عَلَم کرده‌اند. پس برخورد آنان هنوز برخورد تحریم است و در زمینه حمله نظامی به ایران آنان این اقدام را انجام نمی‌دهند چرا که در عراق و افغانستان تجربه کرده و موفق نبوده‌اند و می دانند که قدرت ایران در دفاع از خود خیلی بیشتر از کشورهای دیگر است.
 
وی در ادامه افزود: قرار نیست تحریم‌های اصلی و بانکی برداشته شود و همان گونه که وندی شرمن گفته تحریم‌ها علیه ایران روی میز است.
 
ایزدی در پاسخ به این سوال که آیا اوباما قدرت برداشتن تحریم‌ها را دارد یا خیر، ابراز داشت: تحریم‌های اصلی و بانکی را کنگره آمریکا ایجاد کرده است و کنگره با رای بالا آن را تصویب نموده که مثلا به ابوطالبی ویزا داده نشود در این زمینه 83 سناتور به اوباما نامه نوشته‌اند که باید اتفاقاتی بیفتد تا تحریم‌ها برداشته شود مثلا اینکه ایران نباید توانمندی هسته‌ای داشته باشد.
 
وی در ادامه افزود:‌ ابوطالبی فرد انقلابی بزرگی نبود، بلکه دیپلمات سنتی است که در تسخیر لانه جاسوسی به عنوان مترجم در سفارت حضور داشته اما کنگره تصویب می‌کند که به چنین فردی ویزا ندهد. بنابر این با این شرایط آیا آنان تحریم‌ها را برمی‌دارند؟ و در این زمینه خوش‌بینی زیادی است که همه تحریم‌ها برداشته شود و با واقعیت موجود هم‌خوانی ندارد.
 
این تحلیل‌گر سیاسی در ادامه با اشاره به بندی از توافق‌نامه مبنی بر اینکه حق غنی سازی به موافقت طرفین مشروط شده است گفت: این مسئله خلاف بند 4 ام پی تی است زیرا ام پی تی آن را مشروط نکرده و مسئله بعدی مسئله نظامی است. ایران پذیرفته که در صورتی که از مسیر صلح‌آمیز هسته‌ای انحراف داشته باشد به قطعنامه سازمان ملل بپردازد و همچنین پذیرفته که به قطعنامه سازمان ملل توجه کند در این حالت طرف مقابل گمان می‌کند می‌تواند از ایران امتیاز بگیرد.
 
وی درباره دیپلماسی عمومی دولت تصریح کرد: فضای ضدایرانی ایجاد شده بود که افکار عمومی مردم دنیا را با خود همراه نموده بود اما نکته مثبت توافق‌نامه ژنو این بود که فضای ضدایرانی را شکست و نکته دیگر منزوی شدن نتانیاهو است. اوباما با نتانیاهو می‌خواهند ایران سرنگون شود اما نتانیاهو می‌گوید که آمریکا باید تحریم‌ها را افزایش دهد نه کاهش ولی شخص اوباما می‌گوید که همه تحریم‌های موجود را وضع کرده‌ایم پس از این جهت جای افزایش تحریم‌ها وجود ندارد اما تحریم‌های ما جواب نداده است و اختلاف آنان بر سر روش و تاکتیک است.
 
ایزدی با بیان اینکه مذاکرات وین می تواند فرصتی را در اختلاف میان کشورهای 1+5 ایجاد کند، خاطر نشان کرد: چهار کشور آمریکا فرانسه انگلیس و اسرائیل معتقد به حق غنی‌سازی برای همه کشورها نیستند اما باقی کشورها مانند روسیه به این حق برای همه معتقد هستند با وجود اینکه غنی‌سازی در توافق‌نامه ژنو مشروط شده اما مجوز انجام غنی‌سازی به صورت مشروط و ضمنی پذیرفته شده است.
 
کارشناس مسائل سیاسی در پایان ابراز داشت: هدف آمریکا انتظار غیرواقعی از درون جامعه ایران است تا از طریق مردم فشار مضاعف به مسئولان ایرانی ایجاد شود و از سوی دیگر برخی از مسئولان داخلی به خواست مقامات آمریکایی دامن می‌زنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار