به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا صدیقی عصر امروز در مناظره دانشجویی «توافقنامه ژنو تحقیر یا تدبیر» در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه وقتی کسی ادعای تخصص میکند همه به خروجی کار آن می نگرند گفت: اگر به این توافقنامه که اقدام مشترک عملی نام گرفته نگاه کنیم متوجه میشویم تیم مذاکره کننده چقدر تخصص دارد.
وی با بیان اینکه یک سیاستمدار موفق دردهای جامعه را شناسایی و برای آنها درمان ارائه میدهد خاطرنشان کرد: یک دیپلمات موفق نیز در بده بستانهای دیپلماتیک منافع کشور خود را محقق میکند.
این فعال دانشجویی با انتقاد از سخنان رئیس جمهور در مورد بیسوادان بیان داشت: نقد و انتقاد پشتوانه مذاکرات هستهای است، آمریکا چماقی در دست دارد و ما هویج.
وی همچنین با اشاره به اینکه در توافقنامه نخواستند به مجلس راه یابد خاطرنشان کرد: متن توافقنامه محرمانه نیست مردم باید بدانند چه چیزی در توافقنامه آورده شده.
این فعال دانشجویی برد برد در مذاکرات سیاسی را بیهوده دانست افزود: در مذاکرات چیزی به اسم برد برد نیست اگر میخواهیم مذاکره کنیم باید به صلح حدیبیه نگاهی بیندازیم که چگونه پیامبر(ص) بر کفار پیروز شد.
صدیقی تأکید کرد: ما طبق NPT میتوانیم انرژی هستهای داشته باشیم از صفر تا صد در صد و به هیچ دولت استکباری این مسئله ربطی ندارد.
وی با انتقاد از متن توافقنامه ژنو تصریح کرد: در این توافقنامه حق غنیسازی ایران به رسمیت شناخته نشده است، حال غنی سازی 20 درصد را دادیم چرا دوربینهای آفلاین را دادیم آیا جز این است که دوباره دانشمندان ما را ترور کنند.
صدیقی با بیان اینکه کشوری که آرمان نداشته باشد مرده است گفت: در همه دولتها شاهد خطا بودیم اما احترام برخی از اشخاص در کشور مهمتر است یا منافع ملت؟
این فعال دانشجویی با اشاره به فساد اقتصادی در کشور گفت: افرادی که نقد میکنند در دوران احمدینژاد شاهد فساد اقتصادی بسیاری بودیم بابک زنجانی را چه میگویند وی که دست پرورده هاشمی رفسنجانی است.
وی افزود: در همین راستا باید به 930 میلیارد دلار زنگنه اشاره کرد.
گسترش فضای نقد باعث حفظ منافع ملی خواهد شد
در ادامه رضا عابدی گناباد، گفت: در زمینه مذاکرات ژنو یک فضای بد رسانهای در کشور ما حاکم شد و در این بین دو گروه مقصرند یک گروه کسانی که به نام اعتدال منتقدین را افراطی میخوانند و به دنبال دو قطبی اعتدال و افراطی در جامعه هستند و گروه دیگر کسانی که منتقدان را بیسواد میخوانند.
این فعال دانشجویی با اشاره به ایجاد فضای امنیت برای منتقدین و زدن برچسب به آنها گفت: این کارها با اعتدال سازگار نیست.
عابدی گناباد خاطرنشان کرد: تداوم این ادبیات فضا را به دولت سختتر خواهد کرد.
وی توافقنامه ژنو را غیر شفاف، مبهم و خلاف منافع ملی دانست و ابراز داشت: در این توافقنامه در درازمدت حقوق بشر، بحث موشکی و حزب الله لبنان پیش کشیده میشود.
عابدی گناباد با بیان اینکه چرا این توافقنامه برنامه اقدام مشترک نامیده میشود خاطرنشان کرد: ما براساس NPT می توانیم انرژی هستهای داشته باشیم به دیگران چه ربطی دارد که بیایند و با ما توافق ببندند؟
وی با اشاره به قطعنامههای سازمان ملل علیه ایران گفت: بخشی از این قطعنامهها در زمینه حزب الله و موشکی است.
این فعال دانشجویی افزود: ای کاش زمان انعقاد قرار داد ژنو چهار سرهنگ نیز حضور داشتند تا لااقل اجازه بازرسی از سایت پرچین که نظامی است به غرب داده نمیشد.
عابدی گناباد با اشاره به انتصابات دولت یازدهم تصریح کرد: این دولت به جای داس با بولدوزر در حال عضو کردن مدیران است به طوری که تاکنون 3000 مدیر در کشور عوض شدهاند.
وی با بیان اینکه مذاکرات ژنو بر سر منافع ملی ماست خاطرنشان کرد: متاسفانه در این توافقنامه معادن اورانیوم ما زیر ذره بین غرب قرار گرفته، کارخانه سانترفیوژهای ما متعلق به وزارت دفاع است چرا باید اجازه بازرسی از آنها را به غرب بدهیم؟
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: راه حل مشکلات کشور به فرموده رهبر انقلاب استحکام توان داخلی است و حال این سوال مطرح است چرا در این دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی کاری صورت نمیگیرد؟ تا فرهنگ کار در این کشور اصلاح نشود هیچ یک از دولتها قادر به انجام کاری نیستند.
نفوذ جریان فتنه در دولت
عابدی گناباد با هشدار نسبت به نفوذ جریان فتنه88 در دولت یازدهم بیان داشت: این افراد با قبضه کردن وزارت علوم، آموزش و پرورش و نفت سرنوشتی مانند خاتمی برای روحانی رقم میزنند.
وی بیان داشت: این جریان به دنبال ایجاد دو قطبی در جامعه است و اینکه بگویند رهبری معظم انقلاب در امور دولت دخالت میکند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه ما نگرانیم و کشورمان را دوست داریم خاطرنشان کرد: چرا ما همیشه باید از موضع آمریکاییها دفاع کنیم؟ اگر دفاع از حیثیت ملی و فریاد زدن از حقوق ملی افراطی و بیدینی است ما افتخار میکنیم بیسواد و بیدین هستیم.
عابدی گناباد با تاکید بر این مهم که خوش بینی ما به آمریکا دردی را دوا نمیکند بیان داشت: ما باید از گذشته درس بگیریم ما به آمریکا اعتماد نداریم و آنها باید اعتماد سازی کنند.
این فعال دانشجویی گفت: گسترش فضای نقد باعث حفظ منافع ملی خواهد شد.
در این توافقنامه باج ندادیم
در ادامه کامران قمری گفت: چرا نمیگذاریم چند روزی از انعقاد تفاهم نامه ژنو بگذرد بعد آن را نقد کنیم؟
وی منتقدین را افراد مخالف دانست و ابراز داشت: منتقد نقد میکند اما مخالف به دنبال کارشکنی است.
وی با اشاره به صدور شش قطعنامه علیه ایران در دوران احمدینژاد گفت: امروز را باید با گذشته مقایسه کنیم این توافقنامه باعث شکستن برخی تحریمها مانند آزاد سازی پتروشیمی و خودرو شد.
قمری با بیان اینکه دوران شمشیر از رو بستن دیگر تمام شده گفت: سیاست عرصه ستیز و سازش است ما در این توافقنامه به غرب باج ندادیم. در یکی از بندهای این توافقنامه در مورد پلوتونیوم است که مربوط میشود به ساخت بمب هستهای که ما این را نمیخواهیم.
این فعال دانشجویی از رکود خارج شدن این توافقنامه را یکی از دستاوردهای آن دانست و ابراز داشت: من وکیل مدافع دولت آمریکا نیستم و آن را نیز دوست ندارم ماباید راه دشمنی خودمان را عوض کنیم.
وکیل مدافع خاتمی نیستم
در ادامه میثم مقدسی گفت: کسانی که به دولت نقد وارد میکنند کارشکنی میکنند آنها میخواهند انرزِ دولت را بگیرند.
این فعال دانشجویی بیان داتش: اگر در این توافقنامه آمریکا کارشکنی نکند منافع اقتصادی و اجتماعی حاصل از این توافقنامه به جیب یک گروه خاص نمی رود بلکه به نفع ملت است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به یک توافق نهایی باید راه درازی برویم گفت: من نمیدانم چرا میگویند فضا امنیتی است ما دانشجویان قرار است آزادانه حرفمان را بزنیم.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: در این مذاکرات ما به دنبال برد برد هستیم این توافقنامه باعث آرامش درونی در کشور شد.
وی گفت: ما به دنبال اقتصاد پویا برای کشور هستیم نه فقر و اقتصاد بیمار، ما دانشجویان با رصد کردن فضا اگر مسئولین خطوط قرمز را زیر پا بگذارند آنان را نقد میکنیم.
مقدسی با تاکید بر لزوم عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در کشور تصریح کرد: نباید اجازه دهیم ابرقدرتها برای ما تعین تکلیف کنند.