به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، همایش ملی «مصرف بهینه آب» پیش از ظهر امروز به همت گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در تالار خلیج فارس این دانشگاه آغاز شد.
مهدی ذاکرنیا در حاشیه این همایش از ارسال بیش از 300 مقاله از 15 دانشگاه سراسر کشور به این همایش خبر داد و افزود: بیشترین تعداد مقالات ارسالی به ترتیب اولویت از استان های گلستان، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و استان های همجوار استان گلستان بود.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه منابع طبیعی گرگان افزود: از میان مقالات ارسالی 310 مقاله با بررسی در فرآیند داوری به مرحله نهایی ورود پیدا کرد که از آن میان 260 مقاله به صورت پوستر و مابقی به صورت شفاهی ارائه می شود.
ذاکرنیا با بیان اینکه این همایش قرار بود در دو روز برگزار شود؛ اما به واسطه آزمون دکتری یک روزه برگزار می شود، گفت: بر اساس گزینش های صورت گرفته 30 مقاله در دو سالن دانشگاه به صورت شفاهی اراده می شود.
وی همچنین هدف از برگزاری این همایش را ارائه راهکارهای مناسب برای بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و شرب خواند و گفت: این همایش فرصتی است برای محققین حوزه آب تا مطالبی را که تا کنون به آن کم لطفی صورت گرفته را بیان کنند تا در صورت امکان مورد استفاده قرار بگیرند و شاهد خروجی های مفید از آن باشیم.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه منابع طبیعی گرگان بهینه سازی مصرف آب با رویکرد توسعه پایدار، روش های مدل سازی در بهره وری بهینه از آب، منابع آب در دوره خشکسالی، بهره وری آب در سازه های آبی و نقش روش های آبیاری در ارتقای استفاده بهینه از آب را از محورهای اصلی این همایش معرفی کرد.
زاکرنیا به سابقه فعالیت گروه مهندسی آب در دانشگاه منابع طبیعی گرگان اشاره کرد و گفت: گروه مهندسی آب از سال 1375 با عنوان مهندسی آبیاری شروع به کار کرد و در سال های بعد طبق مصوبه وزارت علوم به مهندسی آب تغییر نام پیدا کرد.
وی افزود: این گروه 10 عضو در هیئت علمی دانشگاه دارد که پنج عضو آن در بخش آبیاری زهکشی و پنج تن دیگر در قسمت سازههای آبی فعالیت می کنند.
عضو گروه مهندسی آب دانشگاه منابع طبیعی گرگان در پایان با بیان اینکه با مسئله مهم آب به صورت عادی برخورد می شود و مورد اقبال عمومی صورت نمی گیرد، تصریح کرد: از مسئولان می خواهم که به بحران آب توجه جدی داشته باشند و مسائل و مشکلات این حوزه را ریشه یابی کرده و با راهکارهای علمی به دنبال رفع معضل آب باشند؛ چرا که با مشائل ضرب الاجلی و آئین نامه و بخش نامه نمی توان با مسئله مهمی مانن آب برخورد کرد.
لازم به ذکر است، این همایش تا ساعت 19 امشب ادامه خواهد داشت.