جعفری در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در یزد، با اشاره به ابلاغ سیاست های سلامت توسط مقام معظم رهبری بیان داشت: اینکه مقام معظم رهبری در این برهه زمانی سیاست های کلی سلامت را ابلاغ فرمودند، خود دارای معنا و مفهوم خاص است.
وی افزود: در چند سال اخیر رهبر انقلاب تمرکز خاصی بر مسائل اقتصادی داشته اند و اینکه در این برهه زمانی «سلامت» را نیز به واژه ای پربسامد در فضای اجتماعی کشور تبدیل می کنند خود بیانگر سهم قابل توجه سلامت در سبد هزینه های خانواده است که شاید در چندسال اخیر مورد کم توجهی قرار گرفته و کار به آنجا رسیده است که بنا بر گفته وزیر اسبق بهداشت سالانه 5.7 % به خاطر هزینه های سلامت در کشور به زیر خط فقر می روند و این یعنی سالانه حدود چهار میلیون نفر فقط به خاطر بیماری صعب العلاج فقیر می شوند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: نظام سلامت همیشه نرخ تورمش از تورم عمومی کالا و خدمات بیشتر بوده است و این مسئله یعنی اگر خانواده ای نیاز به خدمات درمانی پیدا کند، فشار اقتصادی دوچندانی را باید تحمل کند؛ اما در حالیکه هنوز 16 درصد مردم از بیمه پایه نیز محروم هستند و به هرحال این ابلاغیه در شرایط اقتصادی کنونی و در آستانه فاز جدید هدفمندی یارانه ها پیام خاص خود را دارد.
جعفری بیان داشت: برای اجرای این سیاست ها وزارت بهداشت به یک موضوع کلیدی نیاز دارد و باید طبق این سیاست ها وزارت بهداشت به عنوان تولیت نظام سلامت معرفی شود، حتی در زمینه مدیریت منابع از طریق بیمه ها که الان این مدیریت تحت نظر وزارت رفاه است که به هرترتیب این مسئولیت کار وزارت بهداشت را حساس تر می کند.
وی تصریح کرد: آن موضوع کلیدی که وزارت بهداشت باید آن را در اختیار داشته باشد، «شجاعت» است تا بتواند مقابل زیاده خواهی ها بایستد و زیاده خواهی هایی که گاهی در قالب یک سازمان صنفی با پشتوانه قدرتمند ظاهر می شوند که مقابله با این گونه مفاسدی حقیقتا کار سختی است.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: در یکی از بندهای این سیاست ها آمده که نرخ تعرفه فنی در بخش های خصوصی و دولتی باید یکسان شود که دولت قبل برای آن برنامه ریزی کرده بود؛ اما در نهایت نتوانست این کار را عملی کند و همین یک بند برای انجام چه انرژی ای از وزارتخانه خواهد گرفت.
جعفری گفت: ما قبلا هم در برنامه چهارم سیاست هایی را تدوین کرده بودیم که تعدادی از آنها عملی نشد و در آن سیاست ها تکلیف شده بود بخش خصوصی از دولتی تفکیک شود؛ اما در همین دولت می بینیم تعدادی از مدیران کلان وزارتخانه همزمان در دوبخش دولتی و خصوصی فعالیت می کردند و حتی عزمی که در دولت قبل برای اجرای این بند بود، در این دولت درحال کمرنگ شدن است.
وی تصریح کرد: یک ویژگی قابل توجه این سیاست ها به روز بودن آنهاست و توجه به دو مقوله «پزشکی مبتنی بر شواهد» و «حاکمیت بالینی» نشان از این مسئله دارد و در این راستا موضوع دیگر مسئله پژوهش که در بند آخر هدفگذاری خوبی برای آن شده و نکته مهم دیگر توجه به طب سنتی ایران است که باید از رهبر انقلاب برای توجه به آن تشکر ویژه کرد.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: امیدواریم وزارت بهداشت بتواند با همکاری همه دست اندرکاران سلامت جامعه شرایط نامطلوبی که بر وضع بهداشت و درمان کشور عارض شده است را بهبود بخشد. این مسئله نیز به عزم ملی و مدیریت جهادی نیاز دارد و این موضوع به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست که بیمار و خانواده بیمار درکنار غم بیماری باید از هزینه های درمان نگرانی داشته باشند، البته از دولت نیز که در همین چند ماه شروع کارش به مسئله سلامت توجه خاصی نشان داده هم باید تشکر کرد.