کد خبر:۳۰۷۵۱۰
معاون وزیر نفت در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

آلودگی هوای تهران ربطی به بنزین تولید داخل ندارد/ اختلاف نرخ ارز، پرسود تر از ارزان بودن خوراک پتروشیمی‌ها

معاون وزیر نفت گفت: بنزین اکتان افزایی که در داخل کشور تولید شده و تحویل داده‌ایم، در همان جنوب کشور مصرف می‌شود و ربطی به آلودگی هوای تهران ندارد.

عباس شعری مقدم، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اخبار منتشر شده در خصوص آلودگی بنزین تولید شده در کشور گفت: با توجه به تحریم ایران در واردات بنزین، چاره‌ای جز کمک پتروشیمی‌ها برای جبران این کمبود در کشور با تولید بنزین نداشتیم.


وی افزود: همانگونه که در دین ما هر زمان که فردی از گرسنگی به حالت مرگ بیفتد، حتی خوردن چیزهای حرام به حد نیاز لازم می‌شود، در کشور ما نیز همین اتفاق افتاد. آیا دولت باید اجازه می‌داد تا مملکت متوقف شده و از امکاناتی که داریم استفاده نمی‌کردیم؟


 مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مرتبط نبودن بنزین تولیدی کشور به آلودگی هوای تهران، ادامه داد: بنزین اکتان افزایی که در داخل کشور تولید شده و تحویل داده‌ایم، در همان جنوب کشور مصرف می‌شود و جنجال‌های کنونی و ارتباط دادن آلودگی هوای تهران به بنزین داخلی کاملا بی‌مورد است.


شعری مقدم تاکید کرد: هر زمان که مشکل دولت در زمینه واردات بنزین برطرف شود، ما می‌توانیم تولید خود را متوقف کنیم البته در حال حاضر واردات داریم، اما مقدارش کم است و باید بیشتر شود.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص آلوده‌تر بودن بنزین وارداتی از بنزین داخلی گفت: بستگی دارد که این بنزین از کدام کشور وارد شود که من اطلاعی در این خصوص ندارم، اما اصولا این حرفا منطقی و فنی نسیتند.


معاون وزیر نفت به این سوال که علت اصلی آلودگی بنزین پتروشیمی به درصد آرماتیک برمی‌گردد یا گوگرد، اینگونه پاسخ داد: آنچه از برزویه تحویل داده می‌شود، هم آرماتیک پایینی دارد و هم گوگرد پایین و آنچه از بندر امام تحویل می‌شود، گوگرد پایینی دارد اما یک مقدار از آرماتیک بالاتری برخوردار است، اما تاکید می‌کنم که این بنزین در همان جنوب کشور به مصرف می‌رسد.


قیمت 10 سنت گاز را برای واحدهای پتروشیمی مناسب و معقول است


شعری مقدم همچنین در خصوص مشکلات و ابهامات به وجود آمده تعیین قیمت خوراک گازی واحدهای پتروشیمی  گفت: متاسفانه به دلیل روشن نکردن تصمیمات گرفته شده در این خصوص، مقداری سوء تفاهم به وجود آمد.


وی افزود:  ما مجتمع‌هایی داریم که از گاز طبیعی هم به عنوان خوراک استفاده می‌کنند و هم به عنوان سوخت، نرخ گاز 10 سنتی یعنی 265 تومان برای این واحدها عدد مناسبی است، چرا که قرار بر این بود قیمت خوراک 13 سنت باشد و قیمت سوخت 3 سنت و برآورد این دو مقدار همان 10 سنت می‌شود.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قیمت 10 سنت گاز را برای واحدهای پتروشیمی مناسب خواند و تصریح کرد: برای مجتمع‌هایی که از گاز توامان به عنوان خوراک و سوخت استفاده می‌کنند، 10 سنت عدد مناسب و معقولی به نظر می‌رسد و مورد تایید ما نیز است.
 

وی اضافه کرد: قیمت گاز برای واحدهای پتروشیمی که خوراکشان مایع است و از گاز تنها به عنوان سوخت استفاده می‌کنند و همچنین نیروگاه‌هایی که از این حامل انرژی برای تولید نیرو بهره می‌جویند، به یک صورت تعیین می‌شود.


شعری مقدم از تاثیر افزایش نرخ خوراک بر قیمت نهایی محصول سخن گفت و بیان کرد: به صورت طبیعی افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها بر قیمت نهایی محصول اثر خواهد گذاشت، اما به دلیل بین‌المللی بودن صنعت پتروشیمی و صادراتی بودن محصولات تولید شده، این محصولات به قیمت فوب به فروش می‌رسد بنابر این زمانی که بخواهند محصولشان را در داخل کشور به فروش برسانند، نمی‌توانند قیمت را بالاتر ببرند و در نتیجه تنها کمی از سودشان کاسته می‌شود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: سود بالایی که توسط یک عده حاصل شد، تنها ناشی از ارزان بودن قیمت خوراک گازی نبود بلکه اختلاف قیمت ارز و افزایش آن از 1000 تومان به 3500 تومان عامل بسیار مهم‌تری بوده و به عبارتی دیگر 3.5 برابر شدن درآمد این افراد را رقم زد.


معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: تعجب می‌کنم چرا کسی به این موضوع توجه نکرد و فقط به مسئله خوراک پرداختند. عدد خوراک در مقابل اختلاف نرخ ارز و سود حاصل شده از این بابت اصلا عددی نیست.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار