کد خبر:۳۰۷۵۵۹

هیجانات خود را سرکوب نکنید

یک روانشناس گفت: سرکوب کردن هیجانات از جمله خشم منجر به افسردگی و پرخاشگری می‌شود.

آزاده افروز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت:‌ دلایل زیادی برای سرکوب خشم وجود دارد که یکی از دلایل را می‌توان اینگونه توضیح داد که دلیل ابراز خشم نشان دادن آشکار خشم، کاری غیرمودبانه و تنفربرانگیز است یعنی رفتار خوب باعث می‌شود به گونه‌ای تظاهر کنیم که انگار چیزی رخ نداده است هر چند که با ما ناگهانی و غیرمنطقی برخورد شده است.
 
وی با اشاره به تأثیر دوران کودکی بر مهار خشم افزود: عادت به مهار خشم ریشه در دوران کودکی نیز دارد؛ برای مثال فردی در خانواده‌ای بزرگ می‌شود که یکی یا هر دوی والدین بداخلاق و خشن هستند در معرض افراد عصبانی قرارگرفتن وحشت‌زاست و اگر کودک یا فردی چندین بار ترسانده شود عصبانی و افسرده خواهد شد اما فرد در این لحظه مجبور به مهار و سرکوب عصبانیت خود است زیرا قادر به نشان دادن خشم خود نیست چون اگر خشم خود را نشان دهد اخلاق بد و عصبانی والدین تحریک می‌شود و آنها قوی‌تر از او هستند همچنین، اگر در دوران کودکی به طور مداوم مورد انتقاد، مورد تهدید و انتقام قرار بگیریم خشم مهار می‌شود زیرا که تربیت غلط موجب از بین رفتن و تضعیف اعتماد به نفس می‌شود.
 
وی در ادامه گفت: این شیوه‌های تربیت از توسری خوردن مداوم در خانه و مدرسه شروع می‌شود و برای بروز خشم خود اطمینان و اعتماد به نفس کافی ندارید، پس در حال که عصبانی و خسته هستید تنها رها می‌شوید.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است به جای انباشته کردن خشم و ابراز ناگهانی آن به خود بیاموزیم که در مراحل اولیه رنجیدگی که احساس خشم خیلی کم است دلیل ناراحتی خود را مؤدبانه بیان کنیم و با توضیحی منطقی دلیل ناراحتی خود را بیان کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار