به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم اختتامیه سومین جشنواره سراسری فیلم کوتاه بسیج با حضور سرادر نقدی و مدیران سینمایی،جمعی از اهالی سینما و فیلمسازان بسیجی در تالار اجتماعات فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
گفتنی است: سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفان در این مراسم خطاب به هنرمندان جوان گفت: من نمی دانم امروز باید از چه چیزی صحبت کرد آیا باید راجع به زن و مقام زن و یا جایگاه حضرت فاطمه (س) صحبت کرد و یا شهیدانی که در این مراسم از آنها تجلیل شد.
وی ادامه داد: بالاترین جایگاه زن مقام مادری است و در مقابل آن هیچکس نمی تواند به خاطر دادن فرصت حضور در عرصههای اجتماعی مدعی باشد که به زن جایگاه مهمی داده است. زن به ذات بالاترین جایگاه را که مربیگری جامعه و تربیت نسل بشر است، دارد و هیچ مقامی به این جایگاه نمی رسد. همه انبیا در دامان یک مادر تربیت شدند.
سردار نقدی با اشاره به خانواده های شهید باغبانی و شهید خلیلی که در این مراسم از آنها تقدیر شد، گفت: باید امروز از شهیدان بزرگواری سخن گفت که امروز از آنها تجلیل شد. آنها اسوه ها و ستاره های راه الهی بودند. برترین هنرمندانی که پیام الهی خود را جاویدان کردند همچون شهید بزرگوار علی خلیلی طلبه جوانی که جان خود را فدای سلامت جامعه کرد.
وی اضافه کرد: گاهی ما شاهد انتقادهایی هستیم مبنی بر اینکه ناهنجاری های فرهنگی را نمیتوان با موارد انتظامی برطرف کرد و باید کارهای فرهنگی انجام داد، اما متاسفانه وقتی انسانهایی مثل این شهید می خواهند با سخن و کار فرهنگی از نوامیس مردم حمایت کنند، می بینیم از سوی منتقدان هیچ حمایتی صورت نمی گیرد. من امیدوارم قدر این شهید بزرگوار را بشناسیم و بدانیم. دشمنان فکر میکنند با این ضربات می توانند جامعه را عرصه تاخت و تاز اراذل کنند و با حرف آنها جوانان ما از گفتن سخن اصلاحگرایانه پرهیز خواهند کرد اما این طور نیست. جوانان بسیجی عاشق شهادتند و با ریخته شدن خون این شهید، جوانان بسیارتری به عرصه می آیند.
سردار نقدی همچنین از شهید باغبانی یاد کرد و ادامه داد: شهید هادی باغبانی نیز ارزشهای ماندگاری را برای حمایت از مردم سوریه از خود به جا گذاشت، به سوریه رفت و در برابر جنایت های آمریکا و صهیونیست که متاسفانه با حمایت مدعیان حقوق بشر ادامه پیدا می کند، ایستادگی کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفان به تجلیل از مرضیه دباغ اشاره و بیان کرد: خواهرمجاهد ما مرضیه دباغ الگوی زن ایرانی است که در سال های خفقان در رژیم طاغوت پا به پای حضرت امام خمینی و ملت قهرمان در صف مقدم حرکت کرد و در همه عرصه ها حضور فعال داشت. این خواهر ارزشمند نشان داد که هیچ تعارفی بر سر عشق و مراتب اطاعت از ولایت ندارد. او مظهر ولایتمداری زنان مجاهد ایرانی است و امیدوارم که خداوند به او سلامتی عطا کند.
وی خطاب به هنرمندان بسیجی جوان و برگزیده های این جشنواره خاطرنشان کرد: من از حضور این جوانان تشکر می کنم که وارد عرصه توصیف ناشدنی ترین واژه یعنی بسیج شدند. اینها جرات کردند وصف ناشدنی ترین واژه ها را در بالاترین مراتب و مقام انسانی با هنر خود تبیین کنند. امیدواریم دستگاههای فرهنگی و وزارت ارشاد قدر این جوانان را بدانند.
رئیس سازمان بسیج اضافه کرد: ما سرمایه های عظیمی در کشور خود داریم، جوانان ما با استعداد هستند در بسیاری از فیلم ها دیده شده که افرادی که هنرمند حرفهای نبوده اند، ماندگارترین فیلم ها و بازیها را از خود به نمایش گذاشته اند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفان همچنین با تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره فیلم کوتاه بسیج اظهار کرد: تشکر میکنم از برگزارکنندگان این جشنواره که این تجلیلهای معنادار را در کنار هنرمندانی که جگر دارند انجام دادند به این معنی که در فضای امروز از بسیج فیلم میسازند و این امر جای تقدیر دارد و نشان میدهد که در کنار حضور پیشکسوتانی که این مجلس را زینت بخشیدند ما جوانان شایستهای هم داریم.
لازم به ذکر است: فهرست کامل برگزیدگان سومین جشنواره سراسری فیلم کوتاه بسیج به شرح زیر است.
فیلمنامه:
هیئت داوران سومین جشنواره فیلم بسیج در بخش مسابقه فیلمنامه نویسی پس از مطالعه و بررسی 68 فیلمنامه راه یافته به مرحله نهایی از بین 771 اثر ارسالی به جشنواره های استانی در نهایت هفت اثر را شایسته تقدیر و سه اثر را حائز دریافت رتبه دانست.
تقدیر
لوح تقدیر به همراه مبلغ سه میلیون ریال اهدا شد به ایرج فلاح آهی دشتی برای فیلمنامه "مرخصی تمدید شد" از استان مازندران، ملیحه عزیزی مفرد برای فیلمنامه "خلعت" از استان مرکزی، مسعود داییزاده برای فیلمنامه "خانه سنگی" از استان مرکزی،حمیده حبیب وند برای فیلمنامه "قلبهای گشاده" از استان قزوین، سید مرتضی سبزقبا برای فیلمنامه "ازما" از استان خوزستان، اسماعیل کیایی برای فیلمنامه "خیمه سوزان" از استان چهارمحال و بختیاری
و علی مردمی برای فیلمنامه "مادر، کودک، پرنده" از استان آذربایجان غربی اهدا شد.
رتبه سوم
هیئت داوران با اهداء لوح سپاس و مبلغ ده میلیون ریال، شهره شافعی نویسنده فیلمنامه "سرباز" از تهران بزرگ را بعنوان برگزیده سوم معرفی کرد.
رتبه دوم
لوح سپاس به همراه مبلغ پانزده میلیون ریال بعنوان برگزیده رتبه دوم به راضیه بهرامیراد نویسنده فیلمنامه "عروس زمستان" از استان سمنان معرفی شد.
رتبه اول
همچنین هیئت داوران با تقدیم لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان بیست میلیون ریال به حمید علیزاده نویسنده فیلم¬نامه "همان روزها" از استان بوشهر ایشان را بعنوان رتبه اول معرفی کرد.
اعضای "هیئت داوران مسابقه فیلمنامه نویسی سومین جشنواره فیلم بسیج" آقایان احسان عبدی پور ، سید ناصر هاشم زاده و دکتر محمد هادی کریمی بودند.
بخش نماهنگ:
در این بخش لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به آرش رفیعی کارگردان نماهنگ "شمعدانی" از استان آذربایجان غربی و لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به علیجان دائیان و عزیز فاضلینژاد کارگردانان نماهنگ "پیتکو" از سمنان اهدا شد.
بخش انیمیشن یا پویانمائی:
طرح و ایده
در این بخش لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به مهرنوش دشتیزاده برای طرح و ایده انیمیشن "رستا" از استان فارس
کارگردانی و لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به زهرا خورشیدی برای انیمیشن "نقطه صفر پیچک¬ها" از استان مازندران اهدا شد.
انیمیشن منتخب
هیئت داوران برای این بخش بدون اولویت دو انتخاب داشت که لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به مهرنوش دشتیزاده برای انیمیشن "رستا" از استان فارس و لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به زهرا خورشیدی برای انیمیشن "نقطه صفر پیچکها" از استان مازندران تعلق گرفت.
بخش مستند:
لوح تقدیر این بخش به همراه جایزه نقدی به میزان پنج میلیون ریال به کاوه اقدام دوست و اسحاق راهداری برای تصویربرداری مستند "افسار آتش" از استان خوزستان تعلق گرفت و لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال نیز به سید محمود حسینی و روحاله محققراد برای تصویربرداری مستند "بیسیمچیهای تات" از استان قم اهدا شد.
تدوین
لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به حسین بساکی برای تدوین مستند "افسار آتش" از استان خوزستان تعلق گرفت.
طرح و ایده
لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به علی و بلال الفت برای مستند "زندگی در ثانیه صفر" از استان قم اهدا شد.
کارگردانی
لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به میزان پنج میلیون ریال اهدا شد به محسن فضلی کارگردان مستند "بیسیمچیهای تات" از استان قم؛ همچنین در این بخش لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به عبداله شیاری و حسین بساکی کارگردانان مستند "افسار آتش" از استان خوزستان تعلق گرفت.
تقدیر ویژه
هیئت داوران با تقدیم لوح ویژه و جایزه نقدی به میزان پنج میلیون ریال از نورجهان بازیار برای مستند "نورجهان" تقدیر به عمل آورد.
مستند منتخب
هیات داوران لوح سپاس و جایزه نقدی خود به میزان ده میلیون ریال تقدیم را به عبداله شیاری برای مستند "افسار آتش" از استان خوزستان اهدا کرد.
"بخش داستانی":
طراحی صحنه
لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال اهدا به گروه طراحی صحنه فیلم "مرگ درجه3" از استان فارس اهدا شد.
موسیقی
لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال به غلامرضا میرزازاده آهنگساز فیلم "نگاه سفید" از استان آذربایجان شرقی تعلق گرفت.
صدابرداری
لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به آقای مسعود محسنی¬نژاد برای صدابرداری فیلم "دخیل" از استان مازندران اهدا شد.
تدوین
هیئت داوران در این بخش با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال از امین ملکزاده برای تدوین فیلم "مرگ درجه3" از استان فارس و لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال از نقی نعمتی برای تدوین فیلم "یک لحظه دیرتر" از استان اردبیل تقدیر کرد.
تصویربرداری
لوح سپاس و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون در این بخش به حمید درخشنده برای تصویربرداری فیلم "مرگ درجه3" از استان فارس اهدا شد.
بازیگری زن
در این بخش لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال به محترم زاهدی برای بازی در فیلم "گواهینامه" از استان چهارمحال و بختیاری
و لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال به ترانه کروبیان برای بازی در فیلم "دخیل" از استان مازندران تعلق گرفت.
بازیگری مرد
هیات داوران تندیس جشنواره به همراه لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال را به فرهاد ژاله برای بازی در فیلم "و خدایی که در این نزدیکی است" از استان خراسان شمالی اهدا کرد.
فیلمنامه
در بخش فیلمنامه هیات داوران لوح تقدیر خود را به همراه جایزه نقدی به میزان پنج میلیون ریال به مراد نظری نویسنده فیلمنامه "شب نیمههای ماه" از استان قم و لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال را به یوسف یزدانی نویسنده فیلمنامه "عروسی مسلم" از استان اردبیل اهدا کرد.
کارگردانی
هیئت داوران در این بخش با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال از آقای یوسف یزدانی برای کارگردانی فیلم "یک لحظه دیرتر" از استان اردبیل تقدیرکرد و لوح سپاس و جایزه نقدی به میزان ده میلیون ریال را به حامد علیزاده کارگردان فیلم "مرگ درجه3" از استان فارس اهدا کرد.
فیلم منتخب
هیئت داوران در بخش داستانی، با اهداء لوح سپاس و مبلغ ده میلیون ریال به روحاله سهرابی، تهیهکننده فیلم "یک لحظه دیرتر" این فیلم را به عنوان فیلم منتخب سومین جشنواره فیلم بسیج معرفی کرد.
براساس این گزارش، انسیه شاه حسینی ، حمید بهمنی،محمدعلی باشه آهنگر،محمود پاک نیت،رضا برجی،جمال شورجه و دکتر علی جعفری اعضای "هیئت داوران سومین جشنواره فیلم بسیج" بودند.