گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»، امروزه آشکار شده است که علم فارغ از اخلاق و معنویات، حیات انسان را به مخاطره میاندازد و جدایی بین علوم تجربی و آموزههای صحیح دینی، شکافی بین دانش فنی و کاربرد آن ایجاد کرده است.
نظام آموزشی دانشگاهی ما به دلیل تمرکز بر رشد علمی و کم توجهی به مسائل زیر بنایی معرفتی و تربیتی، نتوانسته نیازهای دانشجویان را در حوزه های دینی ورفع شبهات برآورده سازد؛ از این رو دانشجویان در پی یافتن محلی برای جبران این خلأ هستند.
از این رو دانشگاه ها جهت پیوند مسائل تربیتی و معنویات با تخصص های علمی با راه اندازی حوزه های علوم اسلامی در پی پرکردن این خلا بوده اند و دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشگاه جنوب شرق کشور حوزه علوم اسلامی را جهت آموزش مبانی دینی در کنار تخصص راه اندازی کرده است.
حجت الاسلام عسکری، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این خصوص گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کرمان در سال 91 راه اندازی شد و در دو نوبت، درسال 91 و 92 طبق شرایط دین پژوه پذیرفت.
وی با اشاره به شریط پذیرش دانشجو در حوزه های علوم اسلامی دانشگاهیان گفت: متقاضیان پس از ثبت نام ابتدا در آزمون تعیین سطح شرکت می کنند؛ در صورتی که نمره لازم را کسب نمایند به مصاجبه حضوری دعوت می شوند و در صورت پذیرش در مصاحبه تحصیل خود را آغاز می کنند.
190 دین پژوه در حوزه علوم اسلامی دانشگاه کرمان تحصیل می کنند
عسکری با اشاره به تعداد دانشجویان در این حوزه افزود: امروز 190دین پژوه در حوزه علوم اسلامی دانشگاه کرمان تحصیل می کنند که اولین دین پژوهان در بهمن 91 تحصیل خود را آغاز کردند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان به عنوان یک مرکز مستقل زیر نظر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اداره می شود.
وی با اشاره به اهداف این حوزه گفت: امروز دانشجو، عنصری نخبه، و نقش آفرین در جامعه است که اگر زمینه و بستر مناسب آموزشی، پژوهشی و تربیتی برای او فراهم شود، بدون شک از تأثیر گذاری مضاعفی برخوردار خواهد شد.
عسکری تبیین و توصیف ماهیت، مراحل و اهداف انقلاب اسلامی، ارتقای شخصیت اخلاقی و معنوی، عمق بخشی معرفت و اعتقادات دینی دانشجو، ارتقای سطح تحلیل سیاسی متناسب، شناخت ماهیت دانشگاه اسلامی با توجه به اهداف تمدن اسلامی را از مهمترین اهداف حوزهای علوم اسلامی عنوان کرد.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان واحد کرمان گفت: دانشجویان باید 66 واحد درسی را به صورت حضوری یا مجازی بگذرانند.
دانشجویان دین پژوه در کرسی های آزاد اندیشی در مقابل دیگر دانشجویات از بصیرت بیشتری برخوردارند
وی با اشاره به تحصیل دانشجویان در این حوزه و تاثیرگذاری مباحث مطرح شده بر فعالیتهای این دانشجویان در سطح دانشگاه گفت: دانشجویانی که در کرسی های آزاد اندیشی شرکت می کنند و در این حوزه به صورت دین پژوه تحصیل می کنند نسبت به سایر دانشجویات از بصیرت بیشتری برخوردار هستند و مباحث را در کرسی با قدرت بیشتر و با سندیت محکم مطرح می کنند.
آموزش مبانی دینی درکنار تخصص های علمی مهمترین فعالیت حوزه علوم اسلامی دانشگاه کرمان
عسکری افزود: تاسیس حوزه علوم انسانی باعث می شود که دانشجویان، علوم دینی را در کنار تخصص های علمی بیاموزند و آموزش مبانی دینی درکنار تخصص های علمی مهمترین فعالیت حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید باهنر است.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: در حوزه علوم اسلامی مبانی اعتقادی و دینی بر اساس تعالیم مکتب اهل بیت (ع) در حد کارشناسی آموزش داده می شود و دانش آموختگان این حوزه می توانند با آشنایی عمیق با مباحث اسلامی، از حریم دین در برابر شبهات و فتنه ها دفاع کنند.
وی افزود: حوزه علوم اسلامی بستر مناسبی برای تغذیه فکری در زمینه های اعتقادی جهت نیروهای متعهد به منظور صیانت از مرزهای فکری و فرهنگی نظام اسلامی و مبارزه با تهاجمات و پاسخگویی به شبهات فراهم کرده است.
عسکری با اشاره به تفاوت این حوزه علوم اسلامی با حوزه علمیه افزود:حوزه علوم اسلامی هیچ موازی کاری با حوزه علمیه ندارد و دانش آموخته مانند مبلغ نیست و دانش آموختگان برای دفاع از مبانی اسلامی و رفع شبهات در آینده در محل کار و زندگی و برخورد با فتنه، تربیت می شوند.
زمینهسازی مناسب برای وحدت عملی حوزه و دانشگاه
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه افزود: حوزه علوم اسلامی زمینه ساز بستر مناسب برای وحدت عملی حوزه و دانشگاه است که از مهمترین فعالیتهای حوزه علوم اسلامی در دانشگاه است.
وی گفت: این حوزه در جهت ارائه آموزهها و الگوهای علمی دینی، رشد اخلاق اسلامی و تهذیب نفس دین پژوهان حرکت می کند.