حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد تنها مرکز در دانشگاههای یزد است که در زمینه علوم اسلامی در دانشگاهها به فعالیت میپردازد؛ اما ...
به گزارش گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»، در راستای اجـرای منویات مقـام معظم رهبری، نهاد نمـایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها سعی دارد که روح حاکم بر دانشگاه، مسئولان، اساتید، دانشجویان و محتوای آموزش، سیاستها، مدیریتها و برنامهریزیها، نشات گرفته از تعالیـم عالیه اسلامی باشد.
چنین دانشگاهی باید سرشار از نشاط و پویایی و نشأت گرفـته از ایمـان و اخـلاص باشد و باید تمام هدف و انگیزه دانشگاهیان، تعـالی و تکـامل خود و اجتـماع و نظام اسـلامی و پیشی گرفتن در علم و دستـاوردهای علمی و ترقی کمی و کیفی آن باشد.
یکی از راههای مؤثر پرورش دینی و معنوی دانشجویان تاسیس «مرکز علوم اسلامی دانشجویی» است؛ چرا که یک دانشجو اگر در کنار درس خود مجـهز به سلاح دین و تزکـیه باشد، میتواند قدرت مقابـله با تهاجم فرهنـگی را بیابد و این مرکز چنـین وظیفهای را دنبال میکند؛ از همین روسـت که وحدت حوزه و دانشـگاه همواره از سوی امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری مورد تأکیـد قرار گرفـته است.
حجت الاسلام ثقفی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد با اشاره به فعالیت های حوزه علوم اسلامی در دانشگاه یزد گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد زیر نظر مجموعه نهاد رهبری دانشگاه فعالیت های خود را در قالب شش ترم انجام می دهد که دروس این حوزه شامل دروس فقه، تاریخ اسلام، کلام، فلسفه و تفسیر قرآن است.
وی با اشاره به فلسفه وجودی حوزه علوم اسلامی در دانشگاه ها بیان کرد: حوزه علوم اسلامی در جهت برآوردن نیاز دانشجویانی است که خواستار فعالیت در سطحی بالاتر از دروس معارف دانشگاه ها می باشند و در این راستا به بررسی و تحصیل در دروس حوزوی می پردازند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد افزود: مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد از سال 79 به عنوان دانشگاه مادر استان شروع به کار کرده و از سایر دانشگاه های استان نیز دین پژوه پذیرفته است و در حال حاضر نیز 320 نفر از دانشجویان، پرونده فعال در این مرکز دارند.
ثقفی تصریح کرد: این تعداد از دانشجویان به غیر از دانشجویان مجازی می باشند که در طول شش ترم تحصیلی، تعداد 60 واحد درسی را می گذرانند.
وی گفت: در این مرکز علاوه بر دروس حوزه کلاس های فوق برنامه مثل کرسی آزاد اندیشی، نقد و بررسی عرفان های نوظهور، جریان شناسی و کارگاه های آموزشی نیز برگزار می کنیم که علاوه بر دانشجویان فعال در این حوزه دانشجویان دانشگاه های دیگر نیز می توانند حضور پیدا کنند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد با تاکید بر بکارگیری فارغ التحصیلان این حوزه بیان کرد: کسانی که در این حوزه ها فارغ التحصیل می شوند مبلغ یار شده و بر اساس ظرفیت از آنها استفاده می شود.
ثقفی تصریح کرد: از اوایل آبان تا بهمن ماه تبلیغات ثبت نام حوزه علوم اسلامی است که از اوایل بهمن ماه نیز ترم تحصیلی جدید شروع می شود و دین پژوهان با مصاحبه و گزینش انتخاب می شوند و شروع به تحصیل می کنند.
وی افزود: ما در این مرکز از اساتید مجرب از حوزه های علمیه یزد و قم استفاده می کنیم که برخی از این اساتید نیز به صورت هفتگی در دانشگاه یزد حضور می یابند و از آنها استفاده می شود.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد با اشاره به حمایت های دانشگاه از حوزه علوم اسلامی گفت: دانشگاه یزد با ما همکاری بسیار خوبی دارد و در این راستا ما با ورود و خروج دانشجویان و فضای آموزشی نیز مورد حمایت کامل بوده ایم.
ثقفی گفت: ما از مسئولان دانشگاه های دیگر استان نیز خواستاریم که با حمایت حوزه علوم اسلامی مراکز دیگری را نیز تاسیس، و یا اینکه از ظرفیت ها و امکانات آنها نیز استفاده کنیم.
وی با اشاره به حمایت های امام جمعه افزود: ما از ایشان نیز خواستاریم تا ظرفیتی را ایجاد کنیم تا بتوانیم در جهت اسلامی شدن دانشگاه ها تلاش نماییم؛ زیرا که بدون حمایت های ایشان این امر صورت نخواهد گرفت.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه یزد در پایان گفت: بر اساس برنامه های انجام شده شاید در ترم جدید نیز دانشگاه فرهنگیان یزد نیز اقدام به پذیرش دین پژوه نماید و آغاز به کار کند که این می تواند نقطه مثبتی برای فعالیت در این حوزه باشد.
بهترین راه مواجهه با علوم غربی حوزه های علم اسلامی است
دهقان، دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز با اشاره به فعالیت خوب حوزه علوم اسلامی در دانشگاه یزد گفت: این مرکز یکی از مراکز مهم فعالیتی در دانشگاه می باشد که می تواند فضای غیر اسلامی دانشگاه را به سمت اسلامی شدن حرکت دهد.
وی بیان کرد: ما از وجود دروس حوزوی و اسلامی در جایی که بسیاری از دروس غربی می باشد بسیار خرسندیم؛ اما معتقدیم که جای کار بسیار وجود دارد و باید با قوی تر کردن فعالیت ها، گامی جدی در جهت اسلامی کردن دروس برداریم.
دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه یزد افزود: این مرکز در دانشگاه یزد پذیرای دانشجویان دانشگاه های دیگر استان می باشد؛ اما معتقدیم که یک مرکز حوزه علوم اسلامی برای استان بسیار ناچیز است و باید این میزان به چند برابر افزایش یابد.
دهقان در پایان گفت: نحوه اطلاع رسانی و پذیرش دین پژوه نیز در این مراکز به نحوی ضعیف است که باید با اطلاع رسانی بیشتر و تبیین فعالیت های این مرکز برای دانشجویان آنها را به سمت فعالیت در حوزه علوم اسلامی تشویق کنیم.