به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری پیش ازظهر امروز در همایش هفته سلامت که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، نقش مردم را در حل مشکلات و مسائل کشور کارساز و مهم دانست و اظهار داشت: هر زمان که مشکلات کشور به بن بست می رسد نقش آفرینی مردم میتواند گام مهمی در حل این مسائل باشد همانگونه که در خرداد ماه سال گذشته مردم با خلق حماسه سیاسی، برای کشور که دچار یک تلاطم شده بود، فرصتهای تازه ایجاد کردند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه هم اکنون شرایط و وضعیت سلامت و درمان کشور به نقطهای رسیده که باید دست یاری به سوی مردم دراز کنیم تصریح کرد: همانگونه که در شعار امسال هفته سلامت آمده مردم میتوانند با حفظ سلامت خود و خودمراقبتی، نقش سازندهای در کمک به سلامت کشور داشته باشند که لازم است با آگاهی بخشی، مردم به سمتی هدایت شوند که اگر متوجه شوند کاری مخل سلامت خود و جامعه است، از انجام آن پرهیز نمایند.
وی با تأکید براینکه مسأله سلامت و درمان امروز یکی از اصلیترین دغدغههای مردم است خاطر نشان کرد: متأسفانه امروز شرایطی در این بخش حاکم است که به جهت پرداخت حدود 70 درصدی هزینههای درمان از جیب مردم، اگر خانوادهای که از نظر اقتصادی در طبقه متوسط رو به بالا قرار دارد دچار مشکلات درمانی شود که نیازمند جراحی و بستری باشد، هزینههای درمان به نحوی این خانواده را درگیر میکند که ممکن است به طبقه پایینتر از متوسط نزدیک شود.
جهانگیری افزود: این وضعیت مطلوب نیست و به همین دلیل موضوعاتی بودکه جناب آقای دکتر روحانی از ابتدا مورد توجه قرار داند و بر این اساس موضوع کاهش هزینه ها امروز به عنوان یکی از اولویت های اصلی دولت در دستور کار قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: با چنین اولویتی که در دستور کار دولت قرار گرفته، موضوع تامین مالی بخش سلامت یکی از مهمترین مسائل است، هرچند دولت تدبیر و امید از زمان آغاز به کار مشکلات متعدد اقتصادی همچون تورم، رکود و اجرای نادرست مرحله اول طرح هدفمندی را نیز پیش رو داشته است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه همواره یکی از موضوعات مهم در نظامهای مردم نهاد همچون جمهوری اسلامی ایران توجه به بخش سلامت و درمان است گفت: خوشبختانه در سالهای گذشته گامهای مهمی در این زمینه برداشته شده و خدمات بهداشتی و درمانی تا دور دست ترین نقاط در روستاها راه پیدا کرده و شاخص های سلامت و میزان امید به زندگی نسبت به گذشته روند مثبتی در پیش گرفته که باید از دست اندرکاران و تلاشگران عرصه سلامت کشور قدردانی کرد.
جهانگیری اظهار داشت: البته با توجه به ابعاد متعدد بخش سلامت و اینکه در این بخش تنها موضوع درمان مطرح نیست و موضوعات دیگری همچون مسائل روانی و اجتماعی نیز دخیل هستند، پرداختن به موضوع سلامت و درمان را نمی توان تنها از طریق یک دستگاه پیگیری کرد بلکه یک رویکرد همگانی است و همه دستگاهها و خود مردم نیز باید مشارکت داشته باشند.
وی با تاکید براینکه خوشبختانه امروز وضعیت پزشکی کشور از نظر دانش و توانمندی در وضعیت مطلوبی قرار دارد خاطر نشان کرد: بسیاری از صاحب نظران که از کشورهای خارجی به ایران می آیند و دستاوردها و توانمندیهای علمی کشور در بخش پزشکی را مشاهده می کنند به قدرت علمی و توان پزشکی ایران اذعان می کنند.
معاون اول رییس جمهور افزود: در اوایل انقلاب بسیاری از بیماران برای امور درمانی باید به کشورهای خارجی اعزام می شدند اما امروز شاهد آن هستیم که شمار زیادی از مردم کشورهای همسایه و بسیاری از ایرانیان مقیم اروپا ترجیح می دهند برای اقدمات درمانی خود به ایران سفر کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به برنامه ریزیهای دولت برای تامین منابع مالی مورد نیاز بخش سلامت و درمان کشور گفت: دولت در پایان سال 92 حدود 2800 میلیارد تومان به بخش سلامت اختصاص داد و در طرح هدفمندی نیز 4800 میلیارد تومان برای بخش سلامت درنظر گرفته و با پیگیری های وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجلس شورای اسلامی نیز امکان خوبی فراهم شده و مقرر گردیده 3000 میلیاد تومان از بودجه کل کشور نیز به این بخش اختصاص داده شود که در مجموع در حدود 10 هزار میلیاد تومان برای کمک به بخش درمان کشور فراهم خواهد شد.
وی با تاکید براینکه البته مشکلات فراتر از این ارقام و منابع مالی است و انتظار نمی رود همه راههای نرفته در طول یک سال طی شود افزود: نکته ای که حائز اهمیت است این است که دولت در شرایط اقتصادی بسیار سخت، اهمیت فراوانی برای بخش درمان قائل شد و توانست منابع قابل توجهی به این بخش اختصاص دهد.
جهانگیری ادامه داد: مسئولین و دست اندرکاران حوزه سلامت باید از این اعتماد دولت استفاده کنند و با ارائه خدمات خوب و استفاده مناسب از این منابع شرایطی را فراهم نمایند که مردم احساس کنند در بخش سلامت و اقدامات درمانی تفاوت های جدی و قابل لمسی ایجاد شده است.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: اگر این اعتماد در میان مردم تقویت شود و مردم بپذیرند که این دولت به حرفهایی که می زند عمل می کند، حمایتهای جدی تری از سوی مردم خواهیم داشت و دولت قادر خواهد بود در بخشهای مهمتر نیز از حمایت مردم در جهت منافع و مصالح کشور استفاده کند.
وی با تاکید براینکه دولت تدبیر و امید مصمم است مشکلات اقتصادی، مسائل بین المللی و گره هایی که در زندگی مردم ایجاد شده است را حل کند خاطرنشان کرد: برهمین اساس دولت از همه صاحب نظران و نخبگان انتظار دارد با پیشنهادات و انتقادات خود دولت را یاری کنند.
جهانگیری افزود: البته باید توجه داشت که انتقاد با تخریب فرق دارد و در جایی که منافع و مصالح ملی کشور درمیان است، باید مسائل فردی و جناحی کنار گذاشته شود چرا که مصالح ملی همواره از مصالح جریانها و گروه ها مهمتر است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: قبل از اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی که یک موضوع ملی است، برخی افراد صاحب نفوذ به دولت فشار می آوردند که دولت باید با اجبار گروههای پردرآمد را حذف کند اما دولت این موضوع را به خود مردم واگذار کرد تا هرکس احساس می کند به یارانه نقدی نیاز ندارد خودش انصراف دهد.
جهانگیری افزود: در مدت زمان ثبت نام نیز عده ای تصور می کردند که انصراف گسترده مردم ممکن است برای دولت موفقیت هایی به همراه داشته باشد از این رو در این مدت با بیان برخی سخنان و انتقادات به دارایی های برخی وزرا و یا انتشار مطالبی در خصوص برگزاری جشن ها و بریز و بپاش ها از سوی دولت، تلاش کردند به طور غیرمستقیم مردم را از انصراف بازدارند که البته باید از بزرگواری مردم تشکر کنیم که بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر در این مرحله از دریافت یارانه انصراف دادند و هنوز نیز برخی خانواده ها در حال انصراف هستند.
گفتنی است در این مراسم از خیرین و حامیان بخش سلامت تجلیل شد و از معاون اول رییس جمهور لوح تقدیر دریافت کردند.
خيلي باحالي آقاي جهانگيري
واقعا گذاشتيد مردم خودشون تشخيص بدن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما که اصلا تهديد نکرديدو هنوزم نميکنيد
خيلي روداريد بخداااااااااااااا