به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام روحانی امروز ظهر در آیین افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که در مصلی تهران برگزار شد، ضمن تبریک این رویداد فرهنگی به اصحاب فرهنگ و همه آنهایی که در صنعت نشر کتاب فعالند، اظهار داشت: کلمه کتاب و نام آن هم با فرهنگ ایران ما و هم با فرهنگ اسلامی ما عجین است.
وی افزود: اگر موسای کلیم را به عنوان شکافنده نیل میشناسند و اگر عیسی را به عنوان زندهکننده مردگان میدانند، پیامبر عظیمالشأن اسلام را به عنوان صاحب کتاب میشناسند.
رئیس دولت با تأکید بر اینکه معجزه پیامبر اسلام (ص) کتاب است، افزود: از دوران خردسالی، در بین ما مسلمانان و خانوادههای ایرانی کتاب و قرآن مجید جزو اولین اشیا در قفسههای اتاقمان بوده است.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ارتباط ما مسلمانان با ادیان آسمانی دیگر و با پیروان مکاتب توحیدی، با کلمه کتاب شکل میگیرد و ما آنها را اهل کتاب می دانیم؛ کتاب عامل ارتباط ویژه ما مسلمانان با همه ادیان است که به اصول کتاب آسمانی خود معتقدند.
وی ادامه داد: کتاب به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه است، به همان اندازه که اندیشه دارای حرمت است؛ کتاب و نویسنده کتاب و نشردهنده و خواننده آن نیز حرمت و احترام دارد.
روحانی با تأکید بر اینکه حرمت کتاب و یا آفریننده اثر تنها با زبان و بیان نیست، افزود: باید در قانونمان، مقرراتمان، حمایتهایمان و در امنیت حقوقیمان و همچنین امنیت اجتماعی و فرهنگی تلاش کنیم تا حرمت اهلقلم را نگاه داریم.
رئیسجمهور ادامه داد: این قلم مورد احترام خالق و آفریننده جهان که به آن قسم یاد کرده، دارای حرمت است، بنابراین صاحب قلم نیز حرمت بیشتری دارد.
وی بیان کرد: ما همه باید تلاش کنیم مسیر خلق کتاب و کتابخوانی و دوست داشتن کتاب و یار کتاب تأثیرش بیشتر شود.
روحانی خاطرنشان کرد: کتاب است که ما را به دیار دور و نزدیک و به اقوام و همچنین بالاتر از آن یعنی به فکر، فرهنگ، زبان و راه و روش آن آشنا میسازد، پس کتاب حلقه اتصال همه انسانهاست.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اسلام متعلق به قوم و قبیلهای نیست و اصلیت قبیلهای و عشیرهای ندارد، بلکه در پی حقایق است و به طایفه و سرزمین محدود نمی شود، پس کتاب همانند فرهنگ و دین مرز نمیشناسد و ارزش محسوب میشود، بنابراین ورای مرزهای سیاسی یا جغرافیایی است.
وی افزود: اگر میخواهیم کتاب جایگاه خود را پیدا کند باید برای آفریننده کتاب و عرضهکننده آن در تمامی مراحل امنیت و آزادی را تضمین کنیم. بدون آزادی فکر و خرد و اندیشه واقعی قلم انسان بر روی صفحه کاغذ و یا صفحه مجازی نمیآید.
روحانی تصریح کرد: کدام اندیشه بدون نقد پیش میرود و به کمال میرسد و کدام نقد است که بدون اندیشه بتواند مفید واقع شده و فایده داشته باشد؟ در دنیای کتاب هم باید زمینه را برای نوشتن بهتر، آرامتر، آسانتر و بدون دغدغه فراهم سازیم.
رئیس جمهور افزود: اگر خلق حماسه بدون دغدغه امکانپذیر بود، بنده آن همه بر امنیت و آزادی تأکید نمیکردم.
وی ادامه داد: البته دولت در پی سانسور دولتی نیست، همان طور که میبینید بیشترین نقد در جامعه از دولت و دولتمردان میشود و من افتخار میکنم که شرایطی به وجود آمده تا همه به راحتی حرف بزنند و سخن بگویند و گاهی از کاه، کوه میسازند.
روحانی تاکید کرد: نقد حق مردم و همه گروههای اکثریت و اقلیت در جامعه است، اما آنچه که پسندیده نیست، آن است که کسی بخواهد با پول مردم و بیتالمال از دولتی که منتخب مردم است و با رأی اکثریت مردم شروع به کار کرده، به جای نقد، تخریب را پیشه بگیرد؛ این چیزی است که دولت نمیپسندد.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: از همه میخواهیم با شناسنامه صحبت کنند و بگویند اهل کدام جناح هستند و از نام جناح خود سخن بگویند نه به نام ملت ایران! زیرا ملت ایران راهش روشن است و در عصر حاضر به دنبال آرامش، اعتدال، پیشرفت و اخلاق می باشد.
وی افزود: اگر گروهی میخواهند ذهن مردم را از تعالی بازدارند، با اتهام، تخریب و دروغ، به اخلاق و جامعه ضربه وارد نکنند.
روحانی ادامه داد: این عده یادشان باشد امسال سال «فرهنگ و اقتصاد» است نه سال تخریب و دروغ و نه سال مشغول کردن مردم به حوادث غیرواقعی و نه رویدادهای تخیلی که از ذهن کوچک برخی برمیخیزد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همان طور که باید به دنبال اقتصاد مقاومتی باشیم باید به دنبال فرهنگ مقاومتی نیز باشیم، فرهنگ و اقتصاد است که ملتی را در برابر هویتهای دیگر و نیز فرهنگهای دیگر تضمین میکند و می تواند در برابر انواع موجهای انحرافی مقاومت کند.
وی تاکید کرد: ما به فرهنگ مقاومتی نیاز داریم، همان طور که به اقتصاد مقاومتی نیاز داریم؛ ما به فرهنگ دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان نیاز داریم؛ زیرا فرهنگ ما، در کنار دینی که اساسش بر تعقل و تفکر است، در همه جا ما را هدایت میکند.
روحانی گفت: جامعه ما و اعتقادات ما چارچوبی را برای همه آفرینندگان و نویسندگان و مولدان فرهنگ پیش رو میگذارند و آن چارچوب، منافع و مصلحت ملی، احترام به فرهنگ دین، عقاید مردم، اسرار کشور و تمامیت ارضی و وحدت ملی است، البته ملت ما اجازه ایجاد تفرقه در جامعه را به کسی نمیدهد و نمیگذارد بین اقوام و مذاهب شکاف و فاصله بیفکند.
رئیس جمهور گفت: همه آنهایی که ارزشآفرینان این جامعه بودند، حتی کسانی که نام آنها کمتر برده میشود، در قدم اول بودهاند؛ در این میان مادران، معلمان، استادان و مولدان فرهنگ در جامعه، از آفرینندگان اولیه هستند.
وی افزود: اگر امروز به دنبال ثروت ملی هستیم، یاد ارزشآفرینانی که کمتر نام آنها برده میشود هم باشیم؛ زیرا آنها بودند که به ما اعتماد به نفس دادند و انگیزه لازم را برای حرکت و تعالی به وجود آوردند و همچنین پایههای اولیه اخلاق را خلق کردند.
روحانی تصریح کرد: ما اگر به دنبال فرهنگ و اقتصاد مقاومتی و تعالی کشور هستیم، راهی جز اعتدال، وحدت و همبستگی مسالمت آمیز نداریم؛ همچنین اجازه نمیدهیم عدهای بخواهند تفرقه ایجاد کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: اجازه نمیدهیم شرایط امروز منطقه و بینالمللی که تعامل سازنده ما با جهان را از دیروز فراهمتر ساخته، به هم بزنند.
وی گفت: نمایشگاه بینالمللی یک دیپلماسی عمومی است و محلی برای تلاقی فرهنگها و اندیشهها می باشد، بنابراین تنها محل فروش کتاب نیست. این مکان جولانگاه فرهنگ و جایگاه بروز عقلانیت و اندیشه است، باید از همدیگر استفاده کنیم و به همدیگر نزدیکتر شویم.
روحانی خاطرنشان کرد: ما تابع همان پیامبری هستیم که به ما یاد داد تا دورترین نقاط جهان را بپیماییم و علم را بیاموزیم، از این رو ما باید زمینه را برای فعالیت بیشتر فرهنگ فراهم کنیم و مشکلات پیش روی ناشران و نشر کتاب را برداریم.
رئیسجمهور تاکید کرد: باید فضا را برای همه آنهایی که تلاش میکنند - چه آفرینندگان اثر، چه آنهایی که به عنوان ویراستار و حروف چین فعالیت دارند و چه کسانی که در چاپخانههای نشر تلاش میکنند و همچنین کسانی که مغازههای خود را با محصول اندیشه آراسته میکنند و چه آنهایی که مردم را به خواندن و خرید کتاب تشویق میکنند و چه معلمانی که به ما خواندن و نوشتن را یاد میدهند- هموار کنیم.
وی با اشاره به برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری این نمایشگاه که پایه امور فرهنگی بوده و حائز اهمیت است، سپاسگزارم؛ همچنین از تمام کسانی که برای خلق آثار فرهنگی تلاش می کنند سپاسگزارم، باید راه را برای کار همه اینها آسان کنیم.
روحانی تأکید کرد: باید تشخیص خوب و بد را به صاحب نظران واقعی و انجمنها و اصحاب قلم و فکر واگذار کنیم و بدانیم هیچکس در ممیزی، بالاتر از وجدان و افکار عمومی ما نیست؛ زیرا آنها بهترین ممیزی جامعه ما هستند.
رئیس شورای انقلاب فرهنگی افزود: بگذارید صاحبان صلاحیت بهترین شیوه را برای اداره کشور برگزینند، دولت معتقد است دخالتش را باید در همه امور کمتر کند و کار را به صاحبان آن رشته واگذار نماید.
رئیس جمهور در پایان اظهار داشت: همه ما، از جمله دولتمردان و مسئولان دیگر، نیازمند ارشاد و راهنمایی صاحبان فرهنگ هستیم، اما صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند. آنها باید بگذرند و عبور کنند و تماشا کنند و دیگران را ارشاد نماین؛ چون صاحب اندیشه و فکر هستند، آنها نیز احترام و فرهنگ و دین را به خوبی حفظ خواهند کرد.
الته الان کسي نمي تونه بهت بگه بالاي چشت ابروه چون ميشه حسين قدياني و 9دي
داس حسن فقط يه دونه اي در حرف زدن بي عمل
مگه بي صواتام شناسنامه دارن؟؟؟
آخ که يه عده عجيب رفتن تو کما و فک مي کنن ملت زيادي بوقن...
البته خدائي خيليا خيلي بوقن و هر چي مي گي ميگن نه همش تقصير محمود خان بود که زدو وداغون کردو رفت.تازشم شنيدم ميگن 5 سال نياز دارن برا بازسازي کشور... احتمالا به سبک آمريکائي