فرهاد مفتون، مدیر انتشارات جهان ادیب در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: حدود 5000 عنوان کتاب در بخش بین الملل نمایشگاه بیست و هفتم عرضه کردیم که کتاب ها از کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند، هندوستان و فرانسه هستند؛ همچنین برای اولین بار امسال حدود 700 عنوان کتاب در حوزه علوم انسانی از دانشگاه آکسفورد توزیع کرده ایم.
به گفته وی موضوعات کتاب ها و آثار ارائه شده در غرفه انتشارات جهان ادیب در زمینه حوزه پزشکی، فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و معماری است و به طور کلی 1300 عنوان کتاب در این بخش ارائه می شود.
مدیر انتشارات جهان ادیب افزود: امسال بیست و هفتمین سالی است که انتشارات ما در نمایشگاه غرفه دارد، خوشبختانه امسال به لحاظ نظم از سال های گذشته خیلی بهتر بود و غرفه ها زودتر از سال های گذشته به ناشرین تحویل داده شد؛ همچنین امسال مسائل حاشیه ای و گمرک که سال گذشته درگیر آن بودیم، نداشتیم.
مفتون در ادامه درباره تأثیر مشکلات ارزی در حوزه کتاب در نمایشگاه بیست و هفتم گفت: در نمایشگاه امسال ناشران از بازار کتاب مطمئن نبودند و به دلیل افزایش نرخ ارز با احتیاط تر از سال های گذشته حرکت کردند، به همین خاطر امسال شاهد کتاب های کمتری در بخش بین الملل هستیم.
وی در همین زمینه افزود: به هر حال اگر مراکز علمی و دانشگاهی به نرخ واقعی بازار کتاب عادت کنند، قطعاً در سال های آینده شاهد کتاب های بیشتری در نمایشگاه خواهیم بود.
مدیر انتشارات جهان ادیب با بیان اینکه ما نمایشگاه امسال را با بازار جدید تست می کنیم، اظهار داشت: در گذشته ارز یارانه ای برای خرید کتاب به ناشرین بخش بین الملل تعلق می گرفت که به دلیل افزایش سه برابر قیمت دلار و سیاست های دولت یازدهم یارانه این بخش حذف شد، اما یکسری تسهیلات در این زمینه به ما ارائه می شود که برای ما کمک رسان خواهد بود.
مفتون در بخش پایانی سخنانش در پاسخ به این پرسش که آیا امسال تحریم در واردات کتاب های خارجی به داخل تأثیر داشته است یا خیر، خاطرنشان کرد: معدود ناشرانی امسال دچار تحریم شدند؛ به نظرم مقوله کتاب چندان تحریم نمی شود و نمی توان گفت این مسئله مشکل اصلی ناشران است.