به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نوزدهمین همایش علمی تخصصی ایمنی و کنترل ضایعات در صنعت برق به مناسبت روز جهانی کارگر و صنعت برق در دانشگاه صنعت آب و برق مشهد(وزارت نیرو) برگزار شد.
محمدرضا مزینی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در این همایش گفت: برگزاری چنین همایش و نشستهایی باعث میشود فرهنگ ایمنی را در بین همکاران نهادینه و صنعتمان را پیشرفته و کاملا بومی کنیم.
وی امنیت کارکنان و کاهش هزینهها را در بحث ایمنی و بهداشت کار در درجه اول مهم دانست و افزود: برای کاهش آثار زیانبار در این دو موضوع، کارکنان باید ایمنی را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی بیان داشت: حوزههای خطر آفرین ما در محیط فیزیکی، اجتماعی و روانی کار است که در این حوزهها باید توجه بیشتری کنیم و اگر غفلت کنیم اثرات جبران ناپذیری برای ما در پی خواهد داشت.
مزینی افزود: اگر فضا، فضای ایمنی باشد منجر به بهرهوری میشود که این موضوع از اهداف نظام است، اگر ایمنی را رعایت کنیم هزینههای مختلف در قبال بیمه و پرداخت خسارات با کاهش چشمگیری مواجه میشود و فرآیند ما این است که در زمینه استخدامی و مشارکت با شرکتهای دیگر کارمان را گسترش دهیم.
وی تاکید کرد: از مسئولان میخواهم از نیروی تفهیم شده و آموزش دیده استفاده کنند.
در ادامه سروشمهر، مدیر دفتر ایمنی و کنترل ضایعات خراسان رضوی در مورد حوادث برق گرفتگی در سال 92 گفت: مرگ و میر در مردم 12 مورد جدی و شش مورد جزئی که منجر به قطع عضو شده، در زمینه کارکنان یک مورد جدی و سه مورد جزئی و در زمینه پیمانکاران دو مورد جدی بوده است.
وی به سرپرستان گروههای برق تاکید کرد: در هنگام کار عجله و شتابزدگی و بیبرنامه عمل نکنند.
در ادامه این مراسم بهنود، مشاور معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: اگر اهداف شرکت برق را در چشم انداز 20 ساله ببینیم شاخصهای ایمنی اصلیترین هدف است.
وی افزود: اولین گام ایمنی، ایمنی دفتر کار است شاید به نظر بیاهمیت باشد؛ اما مهم است.
مشاور معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر به بیان گام های ایمنی در عملیات شبکههای توزیع برق پرداخت و گفت: اشراف کامل به محیط و شرایط کار، تعیین افراد گروه کاری از کارکنان آموزش دیده، درخواست خاموش کردن خط، محصور کردن محوطه کاری با نوار خطر و سایر تجهیزات هشدار دهنده ایمنی از جمله گامهای ایمنی است.
بهنود با اشاره به اینکه حضور سرپرست گروههای برق در محل انجام کار مهم است، گفت: سرپرست گروه کاری در قبال نفرات گروه و عملکرد آنها هنگام انجام وظیفه مسئول است، هماهنگی قبل، حین و بعد از کار به عهده سرپرست گروه است، سرپرست گروه به هیچ وجه حق ترک محل کار گروه را ندارد مگر اینکه کار به طور کامل خاتمه یابد.
وی در خصوص اشراف کامل به محیط و شرایط کار به سرپرستان تاکید کرد: سرپرستان گروه برق موظف هستند با شناسایی کامل، هماهنگی لازم را با مافوق خود در محل و نوع کار به عمل آورد.
مدیر دفتر ایمنی و کننترل ضایعات توانیر تهران تاکید کرد: تعیین افراد گروه کاری از کارکنان آموزش، محصور کردن محیط کاری با نوار خطر، پاکسازی محیط کار، اطمینان از اعمال خاموشی، شروع کار براساس اولویتهای از قبل برنامه ریزی شده از وظایف سرپرست گروه برق است.
بهنود در پایان گفت: کارها را با دقت و مطابق استاندارد انجام دهید؛ زیرا توجه به مقررات ایمنی و بهداشت موجب کنترل خطر و کاهش حوادث میشود.