آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۱۰۲۴
علی مطهری در جمع دانشجویان فردوسی مشهد:

دانشجویان مراقب باشند که ابزار دست دروغ‌های سیاسی نشوند/ دانشگاه می‌تواند یکی از دیده‌بان‌های جامعه باشد

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به ضرورت انتقاد توسط جنبش‌های دانشجویی گفت: جوانان و دانشجویان باید مراقب باشند که ابزار دست دروغ‌های سیاسی نشوند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی مطهری امروز در همایش «بازخوانی اندیشه‌های شهید مطهری» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی بیان کرد: با نسل جوان باید با زبان خودشان سخن بگویم و مشکلات آنان را با زبان خودشان پاسخ بگویم.


 وی با اشاره به اینکه ما در مسئله هدایت جامعه مأمور به نتیجه هستیم، بیان داشت: باید بدانیم بهترین راه برای هدایت نسل جوان چه راهی است چه بسا روشی برای هدایت نسل کهن‌سال و بی‌سواد مفید باشد؛ اما نسل جوان را گمراه کند.


نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه قرآن سه روش حکمت و استدلال، موعظه و جدال به احسن را برای دوری از گناه بیان کرده است، بیان داشت: پیامبر (ص) فرمودند: «ما انبیاء مأمور هستیم که با مردم به اندازه عقلشان سخن بگویم» یعنی با هر گروهی متناسب با درک و وضعیت اجتماعی آنان صحبت کنیم.


مطهری ادامه داد: اساسا فرقی که بین روش انبیاء و فلاسفه است همین است که سخن انبیاء را همه متوجه می‌شوند؛ اما سخن فلاسفه را گروهی خاص درک می‌کنند فلاسفه نمی‌توانند سخن خود را به‌گونه‌ای بیان کنند که همه فهم باشد.


وی در ادامه بیان داشت: شهید مطهری پس از پیروزی انقلاب تنها دو ماه و 20 روز در قید حیات بودند و در همین مدت اندک 25 سخنرانی پرمحتوا، جهت‌دار وهدف‌دار داشتند. سخنرانی‌هایی که شعار نبود به طور مثال ایشان مسئله آزادی، عدالت و دموکراسی را مورد بررسی دقیق قرار داده‌اند.


نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه شهید مطهری حتی قبل از پیروزی انقلاب در خصوص مفهوم آزادی سخنرانی داشته‌اند، تصریح کرد: شهید مطهری چند روز بعد از پیروزی انقلاب به صراحت مطرح می‌کنند چنانچه در مسئله عدالت کوتاهی کنیم انقلاب شکست خواهد خورد و گروه دیگری با پرچم دیگر سرکار خواهد ‌آمد البته باید تصور درستی از عدالت داشته باشیم عدالت ما عدالت سوسیالیست‌ها نیست.


مطهری با اشاره به اینکه عدالت منصوب به دنیای سرمایه‌داری را نیز قبول نداریم، گفت: شهید مطهری معتقد است جامعه بی‌طبقه اسلامی، یعنی جامعه‌ای بدون تبعیض نه جامعه‌ای بدون تفاوت؛ ما نمی‌گوییم در جامعه اسلامی همه مانند دندانه‌های شانه از تمامی امکانات برخوردار باشند، خیر هر کس به اندازه توان و استعداد خود باید برخوردار باشد منتهی تبعیض نباشد و این عین عدالت است.


وی وجود القاب بین مردم را صحیح ندانست و گفت: نژادپرستی عاملی در جهت عقب‌ماندگی است و این در حالی است که در اسلام نژادپرستی مورد تأکید نبوده است حتی کسانی که در خصوص خلیج فارس سخن می‌گویند نباید این موضوع را نژادی کنند اسناد نشان می‌دهد این خلیج فارس نام‌ دارد؛ بنابراین نباید براساس مسئله نژادی به این امر تأکید کرد.


این نماینده مجلس افزود: مسئله دیگری که شهید مطهری بر آن تأکید داشت آزادی بیان و آزادی تفکر است و تصور نمی‌کنم هیچ یک از سران انقلاب تا این حد بر این مسئله تأکید داشته باشند شهید مطهری عنوان می‌کنند در جمهوری اسلامی حزب کمونیسم نیز می‌تواند فعالیت کند منتهی با تابلو خود باید فعالیت کنند؛ بنابراین هیچ چیز نباید جلوی آزادی تفکر را بگیرد.


آزادی دادن به مخالفان تنها را دفاع از اسلام


مطهری با تأکید بر اینکه وجود هر قوه‌ای در انسان منشأ حق است و این حقوق ناشی از خلقت انسان است، تصریح کرد: شهید مطهری معتقد است از اسلام تنها یک نیرو می‌تواند دفاع کند و آن آزادی دادن به مخالفان است و مطرح می‌کنند ما به مکتب خود اعتقاد داریم مخالفان بیایند سخن خود را بزنند به این شرط که روحانیون ما نیز عقاید خود را مطرح کنند روش اسلام همین است و مشاهده می‌کنید در زمان پیامبر و انبیاء نیز هر فردی سخن خود را بازگو می‌کرد.


در صورت زنده بودن شهید مطهری قانون اساسی کامل تری داشتیم


وی ادامه داد: شهید مطهری قائل به آزادی تفکر بود و من غصه می‌خوردم که در زمان تدوین قانون اساسی در قید حیات نبودند؛ زیرا چنانچه زنده بودند قانون اساسی کامل‌تری داشتیم.

 

این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه دانشگاه باید محل بحث و گفتگو باشد و نباید عنوان کرد دانشگاه محل سیاسی نیست، خاطرنشان کرد: استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی از شعارهای انقلاب بوده و پایه استقلال سیاسی و اقتصادی، استقلال فرهنگی است.


مطهری ادامه داد: چنانچه ملتی احساس خودباختگی نسبت به فرهنگ بیگانه داشته باشد دچار استعمار سیاسی و اقتصادی خواهد شد؛ بنابراین ملت باید فکر، فرهنگ و رسوم خود را بهتر از دیگری بداند البته نباید تعصب داشته باشد بلکه باید به فرهنگ خود افتخار کند.


ملتی که شخصیت فرهنگی نداشته باشد شکست خواهد خورد


وی خاطرنشان کرد: چنانچه ملتی شخصیت فکری و فرهنگی نداشته باشد عقب می‌ماند؛ اما چنانچه حماسه فرهنگی و هویت داشته باشد حتی چنانچه شکست بخورد دوباره خود را می‌سازد.


این نماینده مجلس نامگذاری به زبان بیگانه را خودباختگی فرهنگی دانست و افزود: قبل از انقلاب این خودباختگی بسیار بیشتر بود؛ اما امروز به آن شدت نیست  این خودباختگی باعث می‌شود از فرهنگ اسلامی خود دور شویم.


همیشه نیاز به نقد قدرت وجود دارد

 

مطهری تأکید کرد: امروز جوانان در دوره‌ای خاص قرار دارند بحث جنبش دانشجویی منحصر به قبل از انقلاب نیست همیشه نیاز به نقد قدرت وجود داشته است، باید عده‌ای از بی‌عدالتی‌ها و نبود آزادی انتقاد کنند تا درون نظام اصلاح شود.


نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: شهید مطهری عنوان می‌کنند هر مقام غیرمعصومی چنانچه در جایگاه غیر قابل انتقاد قرار گیرد هم خودش و هم جامعه را فاسد می‌کند؛ بنابراین جنبش دانشجویی همیشه معنا دارد، زیرا فرد در دوران دانشجویی جوان است و روحیه عدالت‌طلبی در او بیشتر از دیگر دوران‌هاست؛ بنابراین دانشگاه می‌تواند یکی از دیده‌بان‌های جامعه باشد.


مطهری در پایان گفت: البته جوانان و دانشجویان باید مراقب باشند که ابزار دست دروغ‌های سیاسی نشوند و باید بدانند که در دوره‌های مختلف استفاده ابزاری از جوانان و دانشجویان وجود داشته است. 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار