کد خبر:۳۱۱۱۸۵
آیت‌الله مکارم‌شیرازی:

حوزه‌های علمیه با تدوین کتب دینی پاسخگوی نیازهای جامعه باشند

مرجع تقلید جهان تشیع گفت: علما و بزرگان حوزه‌های علمیه باید با تدوین و تالیف کتب دینی پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
حوزه‌های علمیه با تدوین کتب دینی پاسخگوی نیازهای جامعه باشند

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی روز گذشته در آیین رونمایی از سه اثر جدید خود که به همت جامعة المصطفی العالمیه در سالن قدس مجمتع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان داشت: با توجه به اینکه امروز خلاء‌های فراوانی نسبت به آثار اسلامی وجود دارد، طلاب، فضلا و بزرگان حوزه علمیه باید در زمینه تالیف و تدوین کتاب های جدید دینی و پاسخگویی به این خلاء ها، فعالیت های موثری را آغاز کنند.
 

وی با اشاره به اینکه در تولید آثار جدید دینی باید از ارائه آثار تکراری پرهیز شود، تصریح کرد: به عنوان مثال کتاب ارزشمند نهج‌البلاغه با وجود داشتن محتوای تاثیرگذار، قدرت قلم و شیوایی اعجاب انگیز، متاسفانه مظلوم واقع شده و تعداد کمی شرح نهج البلاغه نوشته شده است.


این مرجع تقلید با بیان اینکه کتاب پیام امام امیرالمومنین(ع) شرحی مهم، جامع و تازه بر نهج البلاغه است، تصریح کرد: باید در رابطه با نهج البلاغه تدوین شرحی به زبان روز در دستور کار قرار می گرفت تا همه افراد بتوانند از این منبع غنی اسلامی استفاده کنند.
 

تدوین کتاب 15 جلدی پیام امام امیرالمومنین(ع) 20 سال طول کشید
 

آیت الله مکارم شیرازی گفت: برای تدوین کتاب پیام امام امیرالمومنین(ع) که اثری 15 جلدی است، 20 سال زمان صرف شده و 15 نفر از دانشمندان و علمای حوزه در زمینه تدوین این کتاب تلاش کردند.


وی افزود: در این کتاب ابتدا خطبه‌ها و شرح‌های نهج‌البلاغه بررسی و در ادامه شرح و تفسیر همه جملات نوشته شد، بعد از آن نیز موضوعات مختلف تاریخی، ادبی، کلامی و فلسفی در هر خطبه بررسی و به بیان روان و شیوا نگارش پیدا کرد.


کتاب پیام امام امیرالمومنین(ع) به همه شبهات مورد نیاز جامعه پاسخ داده است
 

استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در کتاب پیام امیرالمومنین(ع) پاسخ همه شبهات و ابهامات مورد نیاز جامعه از کلام حضرت علی (ع) در نهج البلاغه استخراج شده و سعی کردیم اثر جدیدی به جامعه علمی تقدیم کنیم.


منتخب الآثار من بحارالانوار؛ رویکرد جدیدی به آیات و روایات دارد


آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه کتاب بحارالانوار نیز بسیار ارزشمند است و علامه مجلسی برای جمع آوری روایات آن زحمات بسیاری کشیده است، بیان داشت: در کتاب منتخب الآثار من بحارالانوار نیز سعی کردیم رویکرد جدیدی به آیات و روایاتی داشته باشیم که علامه مجلسی ضمن جمع‌آوری آن ها شرح کوتاهی بر آن نوشته است؛ گرچه این کتاب سال ها پیش باید نوشته می شد.
 

وی با بیان اینکه قوی ترین فقه در بین مذاهب فقه شیعه است، گفت: کتاب دائرة‌المعارف فقه مقارن نیز موضوعات فراوانی دارد، علمای شیعه تلاش فراوانی در زمینه فقه کرده اند و این تلاش ها به گونه ای بوده که همه مذاهب بتوانند از آن بهره ببرند.
 

کتاب دائرة‌المعارف فقه مقارن در زمینه بررسی منابع فقه اسلامی و اهل سنت تالیف شده است


مرجع تقلید جهان تشیع بیان داشت: تدوین دایره‌المعارف در موضوعات مختلف اهمیت فراوانی دارد، بر اساس بررسی هایی که انجام دادیم، 22 موضوع وجود داشت که نیازمند شرح بود، در همین راستا کتاب دائرة‌المعارف فقه مقارن را در زمینه بررسی منابع فقه اسلامی و اهل سنت تالیف کردیم.


آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: موضوعات اقتصادی نیز از جمله مورد نیاز امروز ذکر کرد است که در جلد دوم این دائرالمعارف فقه مقارن از دیدگاه فقه اسلامی به آن پرداخته شده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: جلدهای دیگر کتاب دائرة‌المعارف فقه مقارن نیز در آینده تالیف خواهد شد، در واقع این مسیری است که مشخص شده و امیدواریم آیندگان نیز در این مسیر حرکت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار