به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، خدایی امروز در همایش «گرامیداشت هفته سلامت و تجلیل از نخبگان بهداشت» که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه هر کس برای تعلیم چگونه اندیشیدن تلاش کند، معلم است، بیان داشت: اولین وظیفه دانشجویان بهداشت، آموزش چگونه اندیشیدن است.
وی با اشاره به اینکه بهداشت در اولویت همه امور است و شکی در آن نیست، خاطرنشان کرد: کم کاری، بی اطلاعی آموزش دهندهها، منافع دنیوی برخی افراد و احساس کاذب مردم که خدمات غیربهداشتی را میطلبند از جمله دلایل جاری نشدن بهداشت در کشور است.
مشاور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای اینکه دانشجویان و متخصصان بهداشت بتوانند خدمت رسانی کنند، باید بسترها را فراهم کنیم.
خدایی با اشاره به اینکه متاسفانه نوع فرهنگی که از کودکی بر ما القا شده، این است که مشکلات را بر گردن دیگری بیندازیم، تصریح کرد: دین تنها برای آخرت نیست؛ بلکه دین برای این دنیا نیز هست و کسانی که آخرتی خوبی دارند، قطعا در دنیا مزرعهای سرسبز داشتهاند؛ بنابراین چنانچه بخواهیم سبک زندگیمان اصلاح شود باید به خودمراقبتی بپردازیم؛ چرا که امروزه 70 درصد علل بیماری و مرگ به دلیل سب زندگی نامناسب افراد است.
باید چگونه اندیشیدن را بیاموزیم تا بتوانیم زندگی کنیم
وی افزود: چنانچه بخواهیم وضع جامعه و بهداشت اصلاح شود، باید سبک زندگی را اصلاح کنیم باید چگونه اندیشیدن را بیاموزیم تا بتوانیم زندگی کنیم. امروز آمار طلاق بسیار افزایش یافته است، علت چیست؟ آیا در دانشگاهها، مدارس و حوزهها چگونه زندگی کردن را آموزش میدهیم متاسفانه امروز ما در زندگی در حال پسرفت هستیم باید بیاموزیم مبانی یک زندگی سالم از کجا آغاز میشود.
مشاور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه دانشجویان بهداشت باید باسواد باشند تا بتوانند اقدامی مناسب انجام دهند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه بهداشت تولید علم صورت نمیگیرد و تنها جزوه محور هستیم و فراتر از جزوات اساتید مطلب دیگری مطالعه نمیکنیم.
لازم به ذکر است، در این مراسم از کتابچه سبک زندگی که توسط دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نوشته شده بود، رونمایی شد.