به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجتالاسلام احمدی روز گذشته در همایش سالانه اشراق مطهر که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به بیان خصوصیات رفتاری و جهادی شهید مطهری در انجام وظایف دینی پرداخت.
وی با بیان اینکه اندیشه شهید مطهری از آن جهت دارای اهمیت است که ما از آن الگو بگیریم، افزود: اندیشه ایشان به اندازهای قابل تأمل و مطالعه است که میبینیم در سال 1324 و پس از جنگ جهانی که تودهای ها وابسته با استالین قدرتمند شده بودند، مرحوم مطهری با کمک مرحوم طباطبایی و یک جمع، متنی را در مقابل آنان نوشتند که با بررسی آن این نکته برجسته میشود ایشان مبارزات خود را از سال 24 آغاز کرده بود.
این استاد حوزه ادامه داد: ایشان در سال 32 کتاب اصول فلسفه را به همراه مرحوم طباطبایی نگاشت؛ البته برخی علمای عالیمقام با فلسفه مخالفاند، فقیه حرف خودش را می زند؛ اما ما امام(ره) را هم داشتیم که سیدالفقهاست و درعینحال هم استاد فلسفه.
احمدی با بیان اینکه فلسفه باید در جامعه خوانده شود، افزود: البته خواندن فلسفه کار هر کسی نیست، هم استاد خوب و آگاه به سخنی که میگوید لازم است و هم شاگرد آگاه که ذهن بیدار و منظم داشته باشد، لازم است؛ در فقه و ریاضیات هم اینچنین است.
وی به لزوم مطالعه فلسفه اشاره کرد و گفت: وقتی برای ورزش این همه کف میزنید و از 28 اردیبهشت کلاسها را تعطیل میکنید که کجا توپی شوت میشود و یکی زمین میخورد، این همه میلیارد میلیارد هزینه کنید که زورش بیشتر است، علم و کتاب میخواهد؟ تئاتر و عکاسی کتاب میخواهد؟ با واقعیت که نمیشود مقابله کرد، دانستن و مطالعه منطق، فلسفه و ریاضیات هم لازم است.
این استاد حوزه با بیان اینکه کار مرحوم مطهری در بحث عرفان بوده است، تصریح کرد: مگر ما عرفان اهلبیت(ع) نداریم؟ باید یک مجموعه عرفان اهلبیت تهیه کرد؛ اما هر درویش و بی سروپایی نمیتواند حرف از عرفان بزند، صحبت از عرفان کار کسانی است که در راه شریعت حرکت کرده باشند؛ هیچ طریقی جز طریق شریعت صحیح نیست.
احمدی ضمن تأکید بر اینکه نکته قابلتوجه در عرفان، روح دیانت است، بیان داشت: لازمه آن، راه و راهنما شناسی است، یعنی اعتقاد داشته باشیم که مبدأ و معاد خداست و در این بین، پیامبران باید بگویند که چه کاری انجام دهیم.
وی به درجه عرفانی شهید مطهری اشاره کرد و ادامه داد: مطهری فطرت مینویسد، مطهری عارف است، عارفی که روح دیانت، اهلبیت (ع)، نهجالبلاغه و مناجات های اهلبیت را میفهمد؛ اما ما به اهلبیت (ع) ستم کردیم.
این استاد حوزه ادامه داد: 60 میلیون مسلمان در روسیه زندگی میکنند و پوتین گفته بود که امان از دست این چچن ها، سلفیها و تکفیریها خسته شدهایم، شما بیایید و این شیعه را که دارای معرفت و عمق است را رواج دهید، ما هم کمکتان میکنیم، آن وقت وظیفه ما نیست که برای 10هزار طلبه معافی را تدارک ببینیم و آنان را آماده کنیم؟
احمدی به بُعد سلوکی شهید مطهری اشاره کرد و بیان داشت: مطهری پرورده دامن علمی و تربیتی امام بود، وقتی میفرمود آن جان جانان و آن قهرمان قهرمانان، از عمق جانش برمی خواست و همچنین شاگرد مرحوم آیتالله طباطبایی بود و میفرمود: این تفسیر المیزان را نشناختند به اندازهای که در هر سخنی، نکتهای از المیزان برداشت میکرد.
وی بیان داشت: معلمی کار بسیار سختی است، رسول کارش همین بود، با هر عمل، حرکت و گفتار یک تأثیر روی مخاطب میگذارد، با دلجویی، دلنوازی و محبت عمل میکند؛ باید در کردار و رفتارش اخلاص داشته باشد.
هم دوره شهید مطهری با بیان این که تعلیم و تعلم باید الله باشد، تأکید کرد: باید ریاضیات و منطق را درک کرد، نمیشود همواره با دعا و مناجات کار را پیش برد، باید دنیا و علوم آن را شناخت و اگر این کار را صورت گرفت، کاری که کردیم، همهاش برای خداست.
احمدی خاطرنشان کرد: این مذهب شیعه، مذهب مظلومی است، باید عرفان و عمق آن را به مردمشناساند؛ زیرا فطرت مردم، فطرت خدا گرایی است و باید با عرفان و معرفت وارد شد تا دلها پذیرا باشند.